Peter Sivák píše:
Tak nám tu zase naši milí bratia protestanti a ateisti v ich veľmi dojemnej starostlivosti o našu Cirkev, (ktorej inak nemôži prísť na meno) hádžu otrepané floskuly ako "boj o moc vo Vatikáne"...
A čo tak radšej povedať že "zápas o smerovanie Cirkvi" - ten sa totiž koná už 2000 rokov a má aj svoje obete - napr. odpadlíkov, heretikov alebo ateistov, ktorí sa stali obeťami svojej vlastnej pýchy a nenávisti !
Keby si stále len nenávistne nedrístal, pochopil by si, že tento raz ide naozaj o vplyvy, ktoré škodia našej RKC na Slovensku. Dosvedčujú to aj slová p. arcibiskupa:
„
Chcel som vedieť, čoho som sa dopustil... Určite robím aj ja, ako každý smrteľník, chyby. Keby som vedel o svojej vine viem sa so situáciou vyrovnať a vziať si poučenie...,“ zdôveril sa arcibiskup."
On o tom nevedel, ale nejaký politický lokaj už dopredu vedel, že bude odvolaný.
To čo tu bolo pred arcibiskupom Bezákom boli mútne vody a niekomu veľmi záleží, aby sa na tom nič nezmenilo. Mocenský boj a kupčenie s majetkami cirkvi (na SR) boli príchodom arcibiskupa Bezáka do našej arcidiecézy zastavené. Evidentne sa to niekomu vyššie nepozdávalo. Píšem vyššie, lebo veriaci a kňazi boli spokojní a sú nanajvýš znepokojení udalosťami. Tajomstvo ohľadom dôvodov odvolania pravdepodobne nikdy odhalené nebude. Jedno je však isté, Bohu je to známe a vinníci budú potrestaní.
Mrzí ma len jedna vec a vnáša to do duší veriacich veľké obavy ako to celé "požehnal" Svätý Otec. Naozaj je Slovensko tak ďaleko, že sa nedalo zistiť si pravdu? Ďalšou obavou je, kto bude novým arcibiskupom. Bude mať odvahu bojovať za pravdu spolu s Pravdou, alebo to bude len nejaký posluhovač Ríma?
Tak či tak ďalšia nepochopiteľná rana zasiahla Kristovu Cirkev. O to horšie pre nás, že nepriateľ je infiltrovaný vo vnútri.