Vobec som si nevsimol rok zadania tejto temy, videl som 21.11 aj tak ta tema ma taky 3-4 rocny cyklus prispievania, v sucasnosti bezi s podobnym nazvom Areopag pre Alexandra, tato stara tema je skor zaujimava z pohladu tych rokov, co sa zmenilo za ten cas.
Citácia:
Internet dáva väčší kus SLOBODY.
Osobne som za túto možnosť nesmierne vďačná. Ak počúvam rádio, ak sledujem televíziu: iní rozhodujú za mňa, čo mi predložia, ja tu vôbec nezasahujem, môžem byť plná pochybností, nesúhlasu, z týchto médií bude i naďalej znieť to, čo chce iným predložiť ten, kto má moc.
So spravami je to velmi podobne aj na internete, akurat, ze ten kto manipuluje s informaciami nemusi mat nutne aj moc, stacia peniaze.Takze internet dava urcite slobodu, ale bez zaruky pravdivosti.
Citácia:
Ale na internete nie sú tieto obmedzenia: Každý z nás sa má možnosť aj vyjadriť. ..... Internet dáva možnosť nemlčať a nenechať si svoje myšlienky a prípadné pochybnosti pre seba....
Tiez nie celkom suhlasim, pretoze tym prispievanim vznika obrovske mnozstvo balastu, ktore nie je clovek schopny spracovat ani keby zil 1000 rokov.
Ciastocnou odpovedou na vyvoj informacnych technologii po rokoch je aj sucasna kriza ako dosledok ich precenovania napr. aj na globalnych trhoch a z toho krachovanie virtualnych akcii.
Internet ako taky, povazujem za prostriedok hlavne pre kognitivne funkcie, co sa tyka ostatnych komunikativnych funkcii iba ciastocne, evanjelizacne, tak o tych najviac pochybujem.