Areopág

kresťansko
katolícke
fórum

Všetkým návštevníkom nášho portálu požehnanie a radosť v Duchu Svätom od nášho Pána. Nech On sám je vaším svetlom a Jeho kríž i zmŕtvychvstanie svedectvom Božej moci vo vašich životoch.
Obsah fóra » Aktuálne spoločenské dianie, kultúra a literatúra » Aktuálne dianie v politike

[ Príspevkov: 386 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26  Ďalší

Ktoru stranu budete volit do EU parlamentu?
SMER (Fico) 0%  0%  [ 0 ]
SaS (Sulik) 7%  7%  [ 1 ]
OLANO (Matovic) 0%  0%  [ 0 ]
LSNS (Kotleba) 13%  13%  [ 2 ]
SME rodina (Kollar/Posledny Kriziak Krajnak) 0%  0%  [ 0 ]
PS/Spolu (Caputova/Beblavy) 13%  13%  [ 2 ]
KDH (Hlina/Figel) 27%  27%  [ 4 ]
Most Hid (Bugar) 0%  0%  [ 0 ]
SNS (Danko/Paska) 0%  0%  [ 0 ]
KU (Zaborska Skripek) 20%  20%  [ 3 ]
KDZP (Kuffa a spol) 0%  0%  [ 0 ]
SMK (Csaky) 0%  0%  [ 0 ]
Ina pol. strana (napíš do diskusie) 7%  7%  [ 1 ]
nepojdem volit 13%  13%  [ 2 ]
Celkom hlasov : 15
Autor Správa
Poslať 25.09.2022 13:46:44   Re: Eurovolby 2019

Obrázok užívateľa

od 01.02.2005 23:23:17
napísal 1383 príspevkov
Mne môžeš kašlať, ale účty prídu tebe.
Ak bývaš v byte(čo ja neviem), prídu ti aj účty za teplo.
Ty možno uveríš, že je to kvôli Putinovi, v skutočnosti je však za krachom cien energii Green Deal.

Ty však budeš naďalej poklonkovať EÚ, dokonca budeš tlieskať keď nám zoberú právo veta.
Oni spôsobili rast cien, my im ho platíme.
A ty ovácie v stoji. Ideálny euroobčan.

Mimochodom, pár príspevkov nižšie si čosi písal o bláznoch ...

Poslať 25.09.2022 14:18:10   Re: Eurovolby 2019

od 16.11.2006 13:42:16
napísal 25646 príspevkov
Az na to, ze ja nie som tak "jednoduchy", aby som z fleku tvrdil, ze ceny rastu kvoli XYZ, ze ?
Ide o celkovu situaciu a stovky "pricin a suvislosti".
Mozeme hovorit iba o ich pravdepodobnych vahach.

Celkova situacia ale je dana tym, ze JE VOJNA, ktoru rozputal Putin.
A nie je to iba "ich" vojna, ale, ako je zo situacie jasne, aj nasa.
Takze - ja mam svoje priority usporiadane.
Napriek ocakavaniu vyssich platieb.
A to som uz na dochodku ...

Poslať 25.09.2022 14:46:32   Re: Eurovolby 2019

Obrázok užívateľa

napísal 1383 príspevkov
Unavuješ ma.

Zober google(pokiaľ ešte máš internet) a zisti kedy vznikla energeticka kríza a prečo vznikla.
Potom choď písať do diskusii.

Poslať 25.09.2022 20:45:27   Re: Eurovolby 2019

napísal 25646 príspevkov
Vlkodlak píše:
Unavuješ ma.

Zober google(pokiaľ ešte máš internet) a zisti kedy vznikla energeticka kríza a prečo vznikla.
Potom choď písať do diskusii.
A Ty si uvedom, ako by sme asi zvladali jednu krizu, keby sme nemuseli zvladat dve !

Poslať 25.09.2022 22:23:16   Re: Eurovolby 2019

Obrázok užívateľa

od 24.11.2009 0:52:31
napísal 24038 príspevkov
Citácia:
Nikto nikoho neoklamal; vtedy boli proste také pravidlá, pričom ale žiadne pravidlá (zákony, nariadenia...) nebudú trvať večne, všetko sa vyvíja, a momentálne sa dostávame do štádia, že právo veta je skôr na obtiaž akcieschopnosti Únie, tak sa diskutuje o zmene.
absolutne sa mi to nepaci ... !!!!
a pravo veta je na obtiaz tym velkym co chcu rozhodovat o nas bez nas, nie je na obtiaz nam samotnym
Citácia:
Mimochodom, bez nášho súhlasu sa tie pravidlá nezmenia.
ak nam budu sefovat ludia ako Caputova tak sa vzdame vsetkych prav len take fukoty - ona konkretne suhlasila s odovdanim vsetkych pravomoci do Bruselu bez problemov cim mi dvihla tlak na maximum :evil:
Citácia:
Ak má naozaj väčšina občanov pocit, že je oklamaná, treba to prejaviť cez voľbu svojich zástupcov do parlamentu a väčšinovo si zvoliť strany, ktoré presadia odchod z EU.
momentane je vystupit este horsia alternativa
je to ako chodit do skoly kde ta sikanuju ale alternativa je nechodit do skoly vobec
ani jedna moznost nie je dobra, len ticho trpis .... a slubovali ti nieco ine

Poslať 25.09.2022 22:31:35   Re: Eurovolby 2019

Obrázok užívateľa

napísal 24038 príspevkov
Citácia:
Ešte ma napadli ti blázni. To sú asi aj Briti, však ? A Nemci čo vypli jadro, zavreli uhoľné elekrárne, zlyhali im veterné, slnečné, tým pádom je nedostatok energie na trhu a preto tie šialené ceny, oni sú najmúdrejší. A my im to budeme platiť, však ?
Keď sa budeš v 6-tich svetroch v januári klepať pri vypnutom radiátore si spomeň na tých bláznov.
:palec:
Citácia:
Az na to, ze ja nie som tak "jednoduchy", aby som z fleku tvrdil, ze ceny rastu kvoli XYZ, ze ?
Ide o celkovu situaciu a stovky "pricin a suvislosti".
Mozeme hovorit iba o ich pravdepodobnych vahach.

Celkova situacia ale je dana tym, ze JE VOJNA, ktoru rozputal Putin.
A nie je to iba "ich" vojna, ale, ako je zo situacie jasne, aj nasa.
mas tu viacere vyzname faktory
prvy je kvantitativne uvolnovanie EU od roku 2015 cize riadena inflacia ktora sa zatial neprejavila
druhy je covid a finnancne straty sposobene covidom
treti je greedeal a gretizmus cize zelene sialenstvo ktore nemci doviedli ad absurdum .... (my sme na tom lepsie ale nam to nepomoze pretoze nemci su ten VACSI PES ktory vyhrava ...)
a az na poslednom mieste je putinova vojna a spekulanti ktori manipuluju cenami ako sa im zachce bez ohladu na realitu s odvolavanim sa na vojnu
...
cize nemyl sa - nie je to zdaleka len Putin ako sa domnievas, idiocia EU vyhrava ....
===============================
Citácia:
Na rozdiel od Teba ma pre mna CENU nieco celkom ine, ako je blahobyt a peniaze.
To, ze INI robia nieco, co momentalne "clouma jejich majestatem" este neznamena, ze JA mam menit svoje postoje a svoj nazor na PRAVDU.
nazory mozes mat ake chces ale konanie musi zodpovedat realte inak tvrdo narazis
Citácia:
Napriek ocakavaniu vyssich platieb.
A to som uz na dochodku ...
Citácia:
Ja mám dom a zabezpečené a drevo.
to ti bude houby platne ak skrachuju podniky postavene na zemnom plyne a rope - a zacne hromadne prepustanie (VW uz uvazuje o odchode zo Slovenska z uvedeneho dovodu rovnako ma problem Duslo Sala a rovnako maju problem polnohospodari pekari atd atd atd) - cela ekonomika pojde dole ako dominove kocky - a blazni tomu budu tlieskat leboputin
budeme v zime vyhrabavat korienky aby sme mali co do ust a teplo bude luxusom
Citácia:
Na rozdiel od Teba ma pre mna CENU nieco celkom ine, ako je blahobyt a peniaze.
To, ze INI robia nieco, co momentalne "clouma jejich majestatem" este neznamena, ze JA mam menit svoje postoje a svoj nazor na PRAVDU.
odpoviem citatom klasikov Karola M. a Fridricha E Clovek to znie hrdo
-------------------------------------------------------------------------------------------

Poslať 26.09.2022 10:50:40   Re: Eurovolby 2019

od 13.04.2021 8:28:26
napísal 2002 príspevkov
misojogi píše:
Citácia:
Nikto nikoho neoklamal; vtedy boli proste také pravidlá, pričom ale žiadne pravidlá (zákony, nariadenia...) nebudú trvať večne, všetko sa vyvíja, a momentálne sa dostávame do štádia, že právo veta je skôr na obtiaž akcieschopnosti Únie, tak sa diskutuje o zmene.
absolutne sa mi to nepaci ... !!!!
a pravo veta je na obtiaz tym velkym co chcu rozhodovat o nas bez nas, nie je na obtiaz nam samotnym
To je v poriadku, že sa ti to nepáči. Mne sa zase nepáči X vecí, ktoré robí naša súčasná vláda, a musím akceptovať, že si ju väčšina zvolila a musím s tým žiť. Tebe sa odporúčam zariadiť podobne.

Citácia:
Citácia:
Mimochodom, bez nášho súhlasu sa tie pravidlá nezmenia.
ak nam budu sefovat ludia ako Caputova tak sa vzdame vsetkych prav len take fukoty - ona konkretne suhlasila s odovdanim vsetkych pravomoci do Bruselu bez problemov cim mi dvihla tlak na maximum :evil:
Čaputová nám ale nešéfuje preto, lebo je dosadil Brusel, ale preto, že si ju väčšina zvolila. Takže zase ti to ostáva len akceptovať... Napokon, ty si ju ani nevolil a vo veľkom si tu loboval za toho bruselského smeráckeho kresťana.

Poslať 26.09.2022 22:21:04   Re: Eurovolby 2019

Obrázok užívateľa

napísal 24038 príspevkov
Citácia:
Mne sa zase nepáči X vecí, ktoré robí naša súčasná vláda, a musím akceptovať, že si ju väčšina zvolila a musím s tým žiť. Tebe sa odporúčam zariadiť podobne.
ok robim podobne ako ty a ventilujem sa na forach :lol:
az na to ze ani mne sa nepacia viacere kroky nasej vlady rovnako ako Tebe

Poslať 27.09.2022 11:47:37   Re: Eurovolby 2019

napísal 25646 príspevkov
https://www.aktuality.sk/clanok/che2UuL/novym-ministrom-skolstva-by-mal-byt-jan-horecky-posobil-ako-sef-zdruzenia-katolickych-skol/

Oni sa snad nikdy nepoucia.
Dalsi ovanuty, ktory klame, akoby noviny tlacil.

Citácia:
V rámci listu na podporu svojej veci citovalo aj bývalého prezidenta Horeckého. Ten povedal, že „formačný vplyv, princípy kresťanských hodnôt a postojov sú užitočné nielen deťom, ktoré v nich rastú, ale celej spoločnosti – pôsobia preventívne proti kriminalite, drogám, nihilizmu a hodnotovej prázdnote; pôsobia inšpiratívne a eticky, pozdvihujú morálku národa, jeho pracovitosť, pozitívnu orientáciu, vyšší životný princíp než je len každodenné prežívanie,” hovoril Horecký.

Podľa neho princípy kresťanských hodnôt pôsobia prosociálne a prorodinne, kresťania majú štatisticky viac detí, starajú sa o svojich starých a chorých, lepšie znášajú i ťažšie časy, hneď sa nebúria a neradikalizujú, naopak pôsobia stabilizačne a prinášajú do spoločnosti pokoj a dlhodobú víziu, ich život je nasmerovaný do spoločenstva nielen k sebeckému uspokojeniu individuálnych požiadaviek.

„Kresťanské prvky v spoločnosti sú nielen najlepšia prevencia proti rozkladu civilizácie (kriminalita, psychopatologické javy,…) ale i perfektné riešenie pre mnohé sociálne problémy (charita, sociálna odkázanosť a pod.), a pozdvihujú národ od duchovnej a kultúrnej oblasti až po pozitívny demografický vývoj spoločnosti.” zneli Horeckého slová.
Toto predsa NIE JE PRAVDA ! (kde su objektivne DATA?, kde su nezavisle hodnotenia?)
Mam dost skusenosti s katolickou komunitou aj s katolickym skolstvom na to, aby som mohol tvrdit, ze tento pan je totalne mimo a, keby aj hned rovno neklamal, tak sa minimalne tragicky myli.

Ostatne - v celej tej tirade sa o skutocnych problemoch a ulohach skolstva nevyskytuje ani slovo.

Poslať 27.09.2022 16:07:07   Re: Eurovolby 2019

Obrázok užívateľa

napísal 24038 príspevkov
Citácia:
Toto predsa NIE JE PRAVDA ! (kde su objektivne DATA?, kde su nezavisle hodnotenia?)
Mam dost skusenosti s katolickou komunitou aj s katolickym skolstvom na to, aby som mohol tvrdit, ze tento pan je totalne mimo a, keby aj hned rovno neklamal, tak sa minimalne tragicky myli.
nieco o tych tvojich skusenostiach by sa dalo rozviest ?
moje skusenosti su opacne, krestanske ucenie ma blahodarny vplyv na ludstvo na rozdiel napr od komunistickeho ucenia

Poslať 27.09.2022 17:06:42   Re: Eurovolby 2019

napísal 25646 príspevkov
misojogi píše:
Citácia:
nieco o tych tvojich skusenostiach by sa dalo rozviest ?
moje skusenosti su opacne, krestanske ucenie ma blahodarny vplyv na ludstvo na rozdiel napr od komunistickeho ucenia
Uz som tu o tom popisal v inych temach dost.
(Napr. o teze, ze 8-rocne cirkevne gymnazium urobi z cloveka spolahlivo ateistu. Z mojej dcery aj syna ho spolahlivo urobilo. :) ).
Nie je pravda, ze katolicke nabozenstvo ma vlastnosti, co tam slavnostne ten pan rozvadzal.
Ani jedno z tych tvrdeni nebolo pravdive !!!
A, cuduj sa svete, ani jedno nebolo, samozrejme, NICIM PODLOZENE ! (preto som sa pytal na "DATA")

Tvoje "skusenosti" su opacne skoro vo vsetkom ... :roll:

Poslať 27.09.2022 18:47:45   Re: Eurovolby 2019

Obrázok užívateľa

napísal 24038 príspevkov
Citácia:
8-rocne cirkevne gymnazium urobi z cloveka spolahlivo ateistu. Z mojej dcery aj syna ho spolahlivo urobilo. :) ).
to je vyslovene desive :evil: :roll:
Ako to len mohlo stat?

Poslať 30.09.2022 16:17:53   Re: Eurovolby 2019

Obrázok užívateľa

napísal 1383 príspevkov
Dnes nám EÚ ukázala za čo nás má, nepomohla ani 86ta najmocnejšia žena sveta, či vláda, čo za 2 mesiace urobila viac, ako všetky vlády od roku 2006 v úhrne.
Mozaika sa skladá, zuby zapadajú do seba. Už je jasné, prečo táto verchuška mala a má takú podporu zo zahraničia ...

Dnes sme sa oficiálne, dejure ale i defacto stali kolóniou veľkých štátov EÚ. Niečo ako Kongo pre Belgicko či Namíbia pre Nemecko svojho času.

Oni od nás zaberú za lacno energiu, zdania výrobcu, od 180 € vyššie, teda nás sa to netýka, týka sa to Green Deal, a prebytky z dane idú postihnutým krajinám, teda zasa nie nám. Priekupníci ďalej zarábajú na tom, že od nás lacno vyvážajú energiu.
Najtragikomickejšie je, že my nemáme prebytok energie, že by nám to malo byť fuk, my si ju paradoxne za draho kupujeme späť, bez toho aby západní priekupníci mali zdanený zisk. Tým my nemyslím Slovenskú republiku, ale mňa, teba, jeho ... domácnosti a firmy. Šialené.

Paralela ako obchod so slonovinou, či s korením za korálky. Že sa nehanbí premiér prestúpiť pred mikrofón a čosi ešte tliachať.

Poslať 30.09.2022 19:19:37   Re: Eurovolby 2019

Obrázok užívateľa

napísal 24038 príspevkov
Citácia:
Priekupníci ďalej zarábajú na tom, že od nás lacno vyvážajú energiu.
mali sme si ponechat ako svoje tzv strategicke podniky
ten doraz na vsetko sukromne ktore je udajne lepsie ako statne sa ukazall ako nepravdivy
v sucasnosti plati ze privatizuju sa zisky a socializuju sa straty
cielom nie je navrat spat pred rok 1989 ale pouzit zdravy rozum lebo vtedy to bol jeden extrem a teraz mame druhy extrem

Poslať 30.09.2022 19:25:36   Re: Eurovolby 2019

Obrázok užívateľa

napísal 1383 príspevkov
misojogi píše:
ten doraz na vsetko sukromne ktore je udajne lepsie ako statne sa ukazall ako nepravdivy
Ďalší blud a ďalší kameň do mozaiky.

Asi to pre väčšinu bude červené súkno, ale ... kto má rozum pochopí, že neidem obhajovať Mečiara.

Mečiar nechcel privatizovať strategické podniky, Západ si našiel zapredancov.
A klasická schéma, média bušili do Mečiara, provokovali, čierna diera v Európe, zlodej a tak ...

Výsledok, Mečiar sprivatizoval 18% národného majetku, Miki+Ivan zbytok.

A strategické podniky do rúk Francúzskych a Nemeckých štátnych spoločností. Samozrejme za babku. Teda na papieri ...
To len na margo štátu ako zlého vlastníka.

Výsledok ? uvidíme na účtoch od 1.1.2023

[ Príspevkov: 386 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26  Ďalší

Obsah fóra » Aktuálne spoločenské dianie, kultúra a literatúra » Aktuálne dianie v politike

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť