Citácia:
Ešte ma napadli ti blázni. To sú asi aj Briti, však ? A Nemci čo vypli jadro, zavreli uhoľné elekrárne, zlyhali im veterné, slnečné, tým pádom je nedostatok energie na trhu a preto tie šialené ceny, oni sú najmúdrejší. A my im to budeme platiť, však ?
Keď sa budeš v 6-tich svetroch v januári klepať pri vypnutom radiátore si spomeň na tých bláznov.
Citácia:
Az na to, ze ja nie som tak "jednoduchy", aby som z fleku tvrdil, ze ceny rastu kvoli XYZ, ze ?
Ide o celkovu situaciu a stovky "pricin a suvislosti".
Mozeme hovorit iba o ich pravdepodobnych vahach.
Celkova situacia ale je dana tym, ze JE VOJNA, ktoru rozputal Putin.
A nie je to iba "ich" vojna, ale, ako je zo situacie jasne, aj nasa.
mas tu viacere vyzname faktory
prvy je kvantitativne uvolnovanie EU od roku 2015 cize riadena inflacia ktora sa zatial neprejavila
druhy je covid a finnancne straty sposobene covidom
treti je greedeal a gretizmus cize zelene sialenstvo ktore nemci doviedli ad absurdum .... (my sme na tom lepsie ale nam to nepomoze pretoze nemci su ten VACSI PES ktory vyhrava ...)
a az na poslednom mieste je putinova vojna a spekulanti ktori manipuluju cenami ako sa im zachce bez ohladu na realitu s odvolavanim sa na vojnu
...
cize nemyl sa - nie je to zdaleka len Putin ako sa domnievas, idiocia EU vyhrava ....
===============================
Citácia:
Na rozdiel od Teba ma pre mna CENU nieco celkom ine, ako je blahobyt a peniaze.
To, ze INI robia nieco, co momentalne "clouma jejich majestatem" este neznamena, ze JA mam menit svoje postoje a svoj nazor na PRAVDU.
nazory mozes mat ake chces ale konanie musi zodpovedat realte inak tvrdo narazis
Citácia:
Napriek ocakavaniu vyssich platieb.
A to som uz na dochodku ...
Citácia:
Ja mám dom a zabezpečené a drevo.
to ti bude houby platne ak skrachuju podniky postavene na zemnom plyne a rope - a zacne hromadne prepustanie (VW uz uvazuje o odchode zo Slovenska z uvedeneho dovodu rovnako ma problem Duslo Sala a rovnako maju problem polnohospodari pekari atd atd atd) - cela ekonomika pojde dole ako dominove kocky - a blazni tomu budu tlieskat
leboputinbudeme v zime vyhrabavat korienky aby sme mali co do ust a teplo bude luxusom
Citácia:
Na rozdiel od Teba ma pre mna CENU nieco celkom ine, ako je blahobyt a peniaze.
To, ze INI robia nieco, co momentalne "clouma jejich majestatem" este neznamena, ze JA mam menit svoje postoje a svoj nazor na PRAVDU.
odpoviem citatom klasikov Karola M. a Fridricha E
Clovek to znie hrdo-------------------------------------------------------------------------------------------