Areopág

kresťansko
katolícke
fórum

Všetkým návštevníkom nášho portálu požehnanie a radosť v Duchu Svätom od nášho Pána. Nech On sám je vaším svetlom a Jeho kríž i zmŕtvychvstanie svedectvom Božej moci vo vašich životoch.
Obsah fóra » Aktuálne spoločenské dianie, kultúra a literatúra » Aktuálne dianie v politike

[ Príspevkov: 386 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26  Ďalší

Ktoru stranu budete volit do EU parlamentu?
SMER (Fico) 0%  0%  [ 0 ]
SaS (Sulik) 7%  7%  [ 1 ]
OLANO (Matovic) 0%  0%  [ 0 ]
LSNS (Kotleba) 13%  13%  [ 2 ]
SME rodina (Kollar/Posledny Kriziak Krajnak) 0%  0%  [ 0 ]
PS/Spolu (Caputova/Beblavy) 13%  13%  [ 2 ]
KDH (Hlina/Figel) 27%  27%  [ 4 ]
Most Hid (Bugar) 0%  0%  [ 0 ]
SNS (Danko/Paska) 0%  0%  [ 0 ]
KU (Zaborska Skripek) 20%  20%  [ 3 ]
KDZP (Kuffa a spol) 0%  0%  [ 0 ]
SMK (Csaky) 0%  0%  [ 0 ]
Ina pol. strana (napíš do diskusie) 7%  7%  [ 1 ]
nepojdem volit 13%  13%  [ 2 ]
Celkom hlasov : 15
Autor Správa
Poslať 28.08.2022 14:59:00   Re: Eurovolby 2019

od 16.11.2006 13:42:16
napísal 25646 príspevkov
misojogi píše:
ved hovorim ze v sucasnom chapani je zviera viac ako clovek (ma viac prav)
len si mi neveril ...
Toto je trosku iny problem. :D
Nie, ze zviera je viac ako clovek, ale ze medzi ludmi je straasne vela tupcov.
Tie vtaky maju u nas hafo moznosti, kde hniezdit.
A to vo svojom prirodzenom prostredi, nie na panelaku.

Poslať 28.08.2022 15:01:28   Re: Eurovolby 2019

napísal 25646 príspevkov
misojogi píše:
Citácia:
Asi po 10. vete som to zatvoril.
Nema cenu stracat cast s takymi tupymi "argumentami".
Orban v Madarsku vyhral volby ustavnou vacsinou, uz len preto sa oplati pozriet cim tak zaujal madarov
Nanajvys ak z psychiatrickeho hladiska.
Ale to prenecham radsej odbornikom ...

Poslať 29.08.2022 11:12:56   Re: Eurovolby 2019

Obrázok užívateľa

od 24.11.2009 0:52:31
napísal 24038 príspevkov
Orban vo volbach slubil ze Madarov nebude zataovat do vojny ktora sa ich netyka a svoj slub dodrzal
kvoli tomu prevlacoval vysledky ustavnou vacsinou
som zvedavy ci aj u nas Fico ziska viac ako 40% v roku 2024, co by nebolo dobre z hladiska oligarchov - to sa potom bude aj Legi modlit ako zeravy - ked Fico ako konspiracne zakaze DennikN a SME presne podla sucasneho zakona
a sucasne nas cakaju aj prezidentske volby a volby do EU
budeze to zabava na starom bielidle a Viktorka bude jacat usplavu ako pominuta :lol:

Poslať 24.09.2022 12:37:07   Re: Eurovolby 2019

Obrázok užívateľa

napísal 24038 príspevkov
co si to dovoluje? :evil:
Citácia:
Lejnová otevřeně vyhrožuje Italům, že pokud nedopadnou volby podle ní, postará se EU Italům o problémy.
https://www.reuters.com/world/europe/eus-von-der-leyen-delivers-veiled-warning-italys-right-wing-2022-09-23/

Poslať 24.09.2022 15:20:58   Re: Eurovolby 2019

napísal 25646 príspevkov
misojogi píše:
co si to dovoluje? :evil:
Citácia:
Lejnová otevřeně vyhrožuje Italům, že pokud nedopadnou volby podle ní, postará se EU Italům o problémy.
https://www.reuters.com/world/europe/eus-von-der-leyen-delivers-veiled-warning-italys-right-wing-2022-09-23/
Ja by som to povedal inak, ako Leyen.
Zvolte si, co chcete - ale ak sa NASLEDNE KROKY novej vlady odchylia od nasej SPOLOCNEJ dohody, potom sa nahnevame.
A ked sa nahnevame, budeme zli ... :)

Poslať 25.09.2022 8:35:52   Re: Eurovolby 2019

Obrázok užívateľa

napísal 24038 príspevkov
Citácia:
A ked sa nahnevame, budeme zli ...
inak povedane drzte hubu a krok rozkazujeme my z Bruselu a vy ostatni mozete akurat cusat
inak povedane je to arogantna mrcha ktora zastrasuje

Poslať 25.09.2022 8:49:02   Re: Eurovolby 2019

Obrázok užívateľa

napísal 24038 príspevkov
kam sme sa to dopracovali ???
https://standard.sk/252033/musime-prekonat-mentalne-vazalstvo-v-zahranicnej-politike/
Citácia:
Na otázke autonómie v rámci širšieho celku sa roztvárajú nožnice medzi dvoma mentalitami: suverenistickou a vazalskou.

Konflikt mentalít môžeme v českej tradícii personifikovať kontrastom medzi generálom Eliášom a prezidentom Háchom, medzi Dubčekom a Husákom či medzi Klausom a Havlom. Odohrával sa však aj vo vnútri aktérov samotných. Aj Eliáš, Dubček aj Klaus šli do kompromisov, ku ktorým by sa radšej nehlásili. Ani Hácha, Husák a Havel neboli iba bezduchými nástrojmi cudzej moci a tiež sa o všeličo pokúšali; najmä Hácha si zaslúži viac empatie, než sa mu dostáva. Nakoniec však tí prví využili svoje funkcie aspoň na pokus o rozšírenie priestoru národnej autonómie, zatiaľ čo tí druhí zbierali imperiálne pocty za svoje vazalstvo.

Ale vazalstvo žije aj zo samotného českého prostredia; Dienstbiera a Klausa (rovnako ako Palka a Fica) politicky nič nespájalo, ale pre svoj nezávislý pohľad na zahraničnú politiku sa od konca 90. rokov stávajú vyvrheľmi v „slušnej“ spoločnosti adorujúcej Havla či Čaputovú. Prostredie „slušných“ vlani oslávilo nástup Fialovej havlovskej vlády. Tá dnes zdôrazňuje, ako „spoľahlivým spojencom“ USA musíme byť a ako musíme vyčkať „európskych riešení“. Na druhú stranu maďarský premiér Viktor Orbán v rovnako ťažkej geopolitickej pozícii autonómne koná – k nevôli Washingtonu aj Bruselu, ale v prospech svojich občanov. Rozdiel medzi českým vazalstvom a maďarským suverenizmom však nemožno redukovať na súčasných premiérov. Stretávame sa s ním v histórii: na kontraste medzi rakúsko-uhorským vyrovnaním a prázdnymi rukami našich obrodencov i na rozdiele medzi Kádárovým relatívne liberálnym komunizmom a Husákovým normalizačným režimom.

Avšak české prostredie je tiež pragmatické. S koncom každého impéria vazalov odsudzuje, z verejne adorovaných postáv sa náhle stávajú kolaboranti. Hocikto z vládnucich kruhov to dnes tuší, snáď aj preto čelíme v posledných rokoch bezpríkladnému obmedzovaniu slobodnej debaty a prístupu k informáciám. O tom, ako je to na Slovensku, viete lepšie sami. Platí ale, že všetko, čo ukazuje na neudržateľnosť politík súčasného Západu, je v hlavných médiách dezinterpretované a cenzurované. Alternatívne zdroje a výklady sú démonizované. Zdivočelí lepšoľudia potom na sociálnych sieťach vulgárne lynčujú každého, kto tvrdí, že zahraničná politika nemôže hľadieť len na západ.

Sloboda, s ktorou sa v 90. rokoch u nás diskutovalo o Nemecku, o Kosove, o NATO či o Európe, je dnes nepredstaviteľná. Demokracia ustúpila obrane chátrajúceho liberálneho impéria s tým dôsledkom, že až dochátra, nebudeme pripravení. Len sa budeme bezmocne rozhliadať po novom pánovi, ktorý by sa nás ujal.

Text bol v pozmenenej podobe publikovaný aj v denníku Mladá fronta Dnes. Vychádza so súhlasom autora
velmi vystizny termin: Zdivočelí lepšoľudia - naozaj su uplne zdivoceni priam rozbesneni slnieckari

Poslať 25.09.2022 9:10:40   Re: Eurovolby 2019

napísal 25646 príspevkov
misojogi píše:
Citácia:
A ked sa nahnevame, budeme zli ...
inak povedane drzte hubu a krok rozkazujeme my z Bruselu a vy ostatni mozete akurat cusat
inak povedane je to arogantna mrcha ktora zastrasuje
To je iba Tvoja pomylena logika.
Inak povedane to totiz znamena, ze plavas s druhymi na jedej lodi a DOHODA ZNIE, ze pojdete doprava, tak kazdy, kto napriek tomu stale svojvolne otaca kormidlo dolava, musi za to svoje spravanie niest nasledky.
Dohoda neznela, ze "OK, pojdeme doprava dovtedy, kym to NAM bude vyhovovat". :evil:

Poslať 25.09.2022 9:18:51   Re: Eurovolby 2019

Obrázok užívateľa

od 01.02.2005 23:23:17
napísal 1383 príspevkov
Rozkošné.
Použijem tvoju analógiu.
Keď nás volali na loď, tak povedali, toto nebudete môcť, toto budete môcť a tak podobne.
Zároveň povedali, že keď sa bude voliť smer plavby, všetci pasažieri jednohlasne musia odsúhlasiť smer. Ďalšie podmienky plavby, či obmedzenia detto.
Počuli sme, podumali sme, súhlasili sme a na loď sme nastúpili.

Teraz keď sme vyplávali, hovoria nám, že keď nebudeme súhlasiť so smerom, pôjdeme do podpalubia ... resp. že sa o smere rozhodne väčšinovo, hoci i proti našej vôli.

Riešenie: Pri najbližšej príležitosti z lode vystúpiť.

Poslať 25.09.2022 9:21:15   Re: Eurovolby 2019

Obrázok užívateľa

napísal 24038 príspevkov
Citácia:
plavas s druhymi na jedej lodi a DOHODA ZNIE, ze pojdete doprava,
mas pravo sa dohodnut s ostatnymi inak
mimochodom tvoj argument je schopny obhajit akukolvek totalitu a natlak z Bruselu
ako povedal Vlkodlak, ked sme vstupovali do EU tak nam slubovali nieco uplne ine,. proste nas oklamali
Citácia:
Teraz keď sme vyplávali, hovoria nám, že keď nebudeme súhlasiť so smerom, pôjdeme do podpalubia ... resp. že sa o smere rozhodne väčšinovo, hoci i proti našej vôli.
vynikajuco vystihnute, ze ako nas oklamali

Poslať 25.09.2022 9:37:56   Re: Eurovolby 2019

napísal 25646 príspevkov
Vlkodlak píše:
Rozkošné.
Použijem tvoju analógiu.
Keď nás volali na loď, tak povedali, toto nebudete môcť, toto budete môcť a tak podobne.
Zároveň povedali, že keď sa bude voliť smer plavby, všetci pasažieri jednohlasne musia odsúhlasiť smer. Ďalšie podmienky plavby, či obmedzenia detto.

Riešenie: Pri najbližšej príležitosti z lode vystúpiť.
Alebo byt hodeny cez palubu. :)
Aj take sa moze stat.

Otazka je: KTO chce vystupit ?
Odpoved: Blazni, co po "vystupeni" cakaju na "rusku zachrannu akciu" !

Tretia moznost NEEXISTUJE.

Poslať 25.09.2022 9:45:25   Re: Eurovolby 2019

napísal 25646 príspevkov
misojogi píše:
Citácia:
mimochodom tvoj argument je schopny obhajit akukolvek totalitu a natlak z Bruselu
ako povedal Vlkodlak, ked sme vstupovali do EU tak nam slubovali nieco uplne ine,. proste nas oklamali
Stale to provincne myslenie, Slovaci sa toho asi nezbavia nikdy.
Aky Brusel ?
Ved AJ MY sme "Brusel".
A sme tam aj na to, aby sme sa dohadovali.
Ale nemozes sa tvarit, ako "kormidlo Bruselu", ked vies, ze su tam aj "silnejsi hraci".
Mas dve moznosti:
1. VYJEDNAT co najviac
2. Odist

Pokial by sme odisli, tak Z NAS by sa stala naraznikova zona, ktoru teraz predstavuje Ukrajina.
A kazdy sudny clovek vidi, co to znamena...

Poslať 25.09.2022 10:53:34   Re: Eurovolby 2019

od 13.04.2021 8:28:26
napísal 2002 príspevkov
misojogi píše:
Citácia:
Nikto nikoho neoklamal; vtedy boli proste také pravidlá, pričom ale žiadne pravidlá (zákony, nariadenia...) nebudú trvať večne, všetko sa vyvíja, a momentálne sa dostávame do štádia, že právo veta je skôr na obtiaž akcieschopnosti Únie, tak sa diskutuje o zmene.
Mimochodom, bez nášho súhlasu sa tie pravidlá nezmenia. A samozrejme, právo na vystúpenie kohokoľvek z EU tu je stále (viď príklad UK); EU nie je Sovietsky zväz, z ktorého sa vystúpiť nedalo.
misojogi píše:
Citácia:
vynikajuco vystihnute, ze ako nas oklamali
Ak má naozaj väčšina občanov pocit, že je oklamaná, treba to prejaviť cez voľbu svojich zástupcov do parlamentu a väčšinovo si zvoliť strany, ktoré presadia odchod z EU.
Ale povedal by som, že aj ty si uvedomuješ, že si so svojim názorom v menšine a že Slováci väčšinovo nebudú voliť strany, ktoré by mali vystúpenie z EU v programe. Tak ti ostáva len rozčuľovať sa na diskusných fórach nad tým, ako ťa "oklamali". :P

Poslať 25.09.2022 11:40:39   Re: Eurovolby 2019

Obrázok užívateľa

od 01.02.2005 23:23:17
napísal 1383 príspevkov
legionar píše:
Aj take sa moze stat.

Blázni ? Spomeň si na túto svoju múdrosť po 1.1.2023 keď ti prídu nové zálohové platby za energie.
A nebude to kvôli Rusku, ako nás balamutia, ale kvôli krachu prechodu na zelené energie.

Rusov tu spomínaš iba ty. Neviem kvoli čomu.

Skúsme iný príklad.
Hrajeme futbal, pred koncom je 0:0, potrebujeme vyhrať.
V 80 minúte sa dohodneme, že náš gól platí aj za 2 a že offsaidy nebudeme pískať. Pohoda, však ?

Ešte ma napadli ti blázni. To sú asi aj Briti, však ? A Nemci čo vypli jadro, zavreli uhoľné elekrárne, zlyhali im veterné, slnečné, tým pádom je nedostatok energie na trhu a preto tie šialené ceny, oni sú najmúdrejší. A my im to budeme platiť, však ?
Keď sa budeš v 6-tich svetroch v januári klepať pri vypnutom radiátore si spomeň na tých bláznov. Ja mám dom a zabezpečené a drevo. Ty ako dôchodca môžeš potom mudrovať. Ak budeš mať na internet, samozrejme ...

Poslať 25.09.2022 12:40:12   Re: Eurovolby 2019

napísal 25646 príspevkov
Vlkodlak píše:
legionar píše:
Aj take sa moze stat.

Blázni ? Spomeň si na túto svoju múdrosť po 1.1.2023 keď ti prídu nové zálohové platby za energie.
A nebude to kvôli Rusku, ako nás balamutia, ale kvôli krachu prechodu na zelené energie.

Rusov tu spomínaš iba ty. Neviem kvoli čomu.

Skúsme iný príklad.
Hrajeme futbal, pred koncom je 0:0, potrebujeme vyhrať.
V 80 minúte sa dohodneme, že náš gól platí aj za 2 a že offsaidy nebudeme pískať. Pohoda, však ?

Ešte ma napadli ti blázni. To sú asi aj Briti, však ? A Nemci čo vypli jadro, zavreli uhoľné elekrárne, zlyhali im veterné, slnečné, tým pádom je nedostatok energie na trhu a preto tie šialené ceny, oni sú najmúdrejší. A my im to budeme platiť, však ?
Keď sa budeš v 6-tich svetroch v januári klepať pri vypnutom radiátore si spomeň na tých bláznov. Ja mám dom a zabezpečené a drevo. Ty ako dôchodca môžeš potom mudrovať. Ak budeš mať na internet, samozrejme ...
Ja Ti kaslem na platby !

Na rozdiel od Teba ma pre mna CENU nieco celkom ine, ako je blahobyt a peniaze.
To, ze INI robia nieco, co momentalne "clouma jejich majestatem" este neznamena, ze JA mam menit svoje postoje a svoj nazor na PRAVDU.

P.S. Tie platby su uplny sunt oproti "naraznikovej zone" ...

[ Príspevkov: 386 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26  Ďalší

Obsah fóra » Aktuálne spoločenské dianie, kultúra a literatúra » Aktuálne dianie v politike

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť