našel jsem zajímavý podcast o elektromobilech. Proč by nás to mělo zajímat ? No protože Česko a Slovensko jsou z ekonomického hlediska „AUTOLANDY“.
Jsme na automobilovém průmyslu zcela závislí a bez něj naše ekonomika rychle poputuje do věčných lovišť. Pokud by se zhroutil, tak se s tím sveze ekonomika celé země.Hostem je pan Josef Vrtal.
Podle FDB (filmové databáze) to je člověk, který „Vystudoval herectví a částečně obor scenáristika a dramaturgie. Pohyboval se v dabingu, televizích i rozhlasech. Víc jak 20 let dělá pořady o autech. Aktuálně pracuje jako TV ředitel ve společnosti CAR PR MEDIA, která se coby prodloužená ruka TV Prima stará o TV pořad Autosalon.“
Jedná o pragmatického znalého člověka, který vyzkoušel tisíce aut , takže rozhodně nejde o žádného „dezoláta, ruského trolla nebo vesnického idiota.“
Protože vím, že nemáte čas koukat se na to celou dobu, tak sem dávám i časovou osu. Nechť si každý vybere, co ho zajímá. Ale předem říká, že co slovo, to perla – visel jsem mu na rtech.
https://www.youtube.com/watch?v=qz5LP9TeO2o1-7 min- Současná auta jsou přetechnizovaná
3-8- min- AI je nespolehlivá a zatím nemůže nahradit člověka
10 min- Profesionálové nechtějí AI systém
13 min- Kam se bude automobilismus ubírat ?
15 min- Tesla je nafouknutá bublina a zkrachuje
17 min- Tržní bod pro elektromobily bude v r. 2030
19 min- Úředníci šikanují automobilisty
20 min- Úředníci chtějí do 10 let dostat lidi z aut
21 min- Jaké auto vlastně lidé chtějí ?
22 min- Co všechno je vlastně navázané na elektromobilitu ?
24 min- Kolik mě bude stát auto v r. 2030 ?
28 min- Lidé se logicky brání
30 min- Z Evropy mohou zmizet automobily
45 min- Ekonomické dopady útlumu automobilismu
50 min- Politici odmítají vidět realitu.