Areopág

kresťansko
katolícke
fórum

Všetkým návštevníkom nášho portálu požehnanie a radosť v Duchu Svätom od nášho Pána. Nech On sám je vaším svetlom a Jeho kríž i zmŕtvychvstanie svedectvom Božej moci vo vašich životoch.
Obsah fóra » Náučné témy

[ Príspevkov: 3 ] 
Autor Správa
Poslať 21.09.2022 19:19:59   Ktory rehoľný rád... ??

od 12.05.2019 3:14:16
napísal 53 príspevkov
Ahojte.

Ktorý rehoľný rád a hlavne jeho svätci pestujú/sa zaoberajú vo svojich dielach modlitbou?
Ktorých svätcov vo všeobecnosti si mám vyhľadať, takých, aby sa zaoberali vo svojich dielach modlitbou?

Ďakujem.

Poslať 27.09.2022 19:58:21   Re: Ktory rehoľný rád... ??

od 13.04.2021 8:28:26
napísal 2002 príspevkov
Nechcel som odpovedať hneď (predpokladal som, že na tomto fóre dá odpoveď niekto kompetentnejší), ale keď sa nikto neozval, tak pridám svoj názor.
Pokiaľ mám zbežný prehľad, modlitbou sa zaoberá hlavne rád karmelitánov
viď wiki: https://sk.wikipedia.org/wiki/Karmelit%C3%A1ni
Citácia:
Hlavnou činnosťou rádu je modlitba v kláštoroch a darovanie sa Bohu cez zasvätenie sa v reholi. Po ich príchode do Európy sa ich pôvodné kontemplatívne zameranie vplyvom okolností zmenilo na apoštolsko kontemplatívne.
A nejaká literatúra k tejto téme:
AMBROS, P. O modlitbě. Velehrad : Refugium, 2000.
GRÜN, A. Modlitba jako setkání. Kostelní Vydří : Karmelitánské nakladatelství, 2002.
HAYDEN, C. Modlit se s Písmem. Kostelní Vydří : Karmelitánské nakladatelství, 2004.
LEWIS, C. S. Průvodce modlitbou. Dopisy Malcolmovi. Kostelní Vydří : Karmelitánské nakladatelství, 1997.
SCHÖNBORN, C. Cesty modlitby. Kostelní Vydří : Karmelitánské nakladatelství, 2002.
SUROŽSKIJ, A. Tváří v tvář. Kostelní Vydří : Karmelitánské nakladatelství, 2002.
ŠPIDLÍK, T. Spiritualita křesťanského Východu II. Modlitba. Velehrad : Refugium, 1999

Poslať 05.10.2022 22:34:27   Re: Ktory rehoľný rád... ??

Obrázok užívateľa

od 24.11.2009 0:52:31
napísal 24038 príspevkov
jerry
klobuk dolu za fundovanu odpoved

[ Príspevkov: 3 ] 

Obsah fóra » Náučné témy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť