ALDOT :
Citácia:
"aha, takže tvoje reči že opustas sedevacantizmus boli len tak, veselo si v ňom pokračuješ ďalej. Vĺčko mal teda pravdu."
Myslel som to vážne, naozaj som sedevakantizmus opustil, pretože jeden katolícky teolog ma vtedy presvedčil, že cirkev naozaj učí že protestant ktorý odmieta prijať katolícku vieru sa nespasí. Lenže ako som teraz nedávno zistil, nie je to pravda, a RKC učí to, že protestant ktorý odmieta prijať katolícku vieru sa spasiť može, stačí mu jeho protestantská viera a dobré skutky............. S takýmto názorom však nemožem súhlasiť, ved to je popretie celého učenia biblie, a nielen toho, ale i celého učenia rímskej cirkvi spred 2 Vatikánskeho koncilu !
A nie, nechystám sa ísť do sedevakantizmu, pretože aj oni popierajú niekolko katolíckych doktrín. Nechystám sa ísť ani k protestantom. Jediná možnosť čo mi zostáva je ísť k pravoslávnym. Oni majú tiež apoštolskú postupnosť, jednu vieru a sú jednotní, no hlavne neučia ekumenické bludy.
LEGIONAR :Citácia:
Bez skutkov si to svoje slovo strc - vsak vies kam !
Bez skutkov neobratis ani kopu hnoja, nieto este nejakych "pohanov" ...

Asi nerozumieš tomu čo som napísal. Ja som nikde nepísal o tom, že netreba robiť aj skutky, ale že treba robiť oboje, aj vieru, aj skutky, a nikdy nie len skutky!
Citácia:
A to su, prosim Ta, akeze "akcie" ?
Myslis nejake prednasky ?
Uz vidim tu "ucast pohanov" ...

Tak ja ti to skúsim priblížiť ako to v RKC dnes funguje. RKC pošle svojich misionárov do Afriky. Misionári prídu do Afriky, vykopú Afričanom studnu, dajú oblečenie, lieky, poskytnú zdravotnú starostlivosť, naučia ľudí čítať a písať, dajú im vzdelanie a odídu.
Po správnosti by to však malo fungovať tak, a vždy to fungovalo v RKC tak, že prišli misionári, dali ľudu vzdelanie, vybudovali im v krajine školy, cesty, a v školách učili domorodcov katolíckej viere.
ALDOT : Citácia:
Janko myslí asi jehovisticky. od dverí k dverám s bibliou v ruke a s vodou v druhej. ak si vyberieš vodu, pokrstí ťa,ak bibliu tak ti s ňou bude píliť uši a ak ani jedno tak šmah ho tam po lebeni.

Normálne misionár príde za domorodcami a usporiada prednášku a začne im kázať o Kristovi a Jeho cirkvi. Takto to vždy fungovalo. Co je na tom zlého ?
Ty by si len konal dobré skutky, ale druhých odmietal evanjelizovať. No skutkami bez viery sa nedosiahne vykúpenie.