Areopág

kresťansko
katolícke
fórum

Všetkým návštevníkom nášho portálu požehnanie a radosť v Duchu Svätom od nášho Pána. Nech On sám je vaším svetlom a Jeho kríž i zmŕtvychvstanie svedectvom Božej moci vo vašich životoch.
Obsah fóra » Náučné témy

[ Príspevkov: 78 ]  Choď na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Ďalší
Autor Správa

od 23.11.2020 0:18:43
napísal 341 príspevkov
V omšovom videu sa hovorí :

https://www.youtube.com/watch?v=7JFXEogzoeU

V 25:17 "modlime sa za synov Izraelského národa, aby žili podľa Božieho Zákona, ktorý prijali."

Nerozumiem tomu. Prečo sa máme modliť za to aby Izraeliti žili v zachovávaní Starého Zákona ?
Tak chce teda katolícka cirkev konvertovať Izraelitov na katolícku vieru, alebo na to rezignovala ?

A je teda potrebné aby sa Izraeliti zriekli svojej viery a konvertovali na katolícku vieru aby boli spasení ?

od 16.11.2006 12:42:16
napísal 25544 príspevkov
jano555 píše:
V omšovom videu sa hovorí :

https://www.youtube.com/watch?v=7JFXEogzoeU

V 25:17 "modlime sa za synov Izraelského národa, aby žili podľa Božieho Zákona, ktorý prijali."

Nerozumiem tomu. Prečo sa máme modliť za to aby Izraeliti žili v zachovávaní Starého Zákona ?
Tak chce teda katolícka cirkev konvertovať Izraelitov na katolícku vieru, alebo na to rezignovala ?

A je teda potrebné aby sa Izraeliti zriekli svojej viery a konvertovali na katolícku vieru aby boli spasení ?
Janko, mat tak Tvoje problemy a Rothschildove prachy ... :) :) :)
Zda sa, ze zijes velmi nestastny zivot. :(

napísal 341 príspevkov
Vyzerá to tak že konvertujem na pravoslávnu vieru. Čo som teraz zisťoval tak katolícka cirkev nemá záujem vyháňať protestantov a židov do cirkvi. Jej ide hlavne o skutkovo dobrých ľudí, a každý sa môže spasiť vo svojom náboženstve bez potreby konvertovať do RKC......

od 09.09.2020 12:33:44
napísal 571 príspevkov
Citácia:
Janko, mat tak Tvoje problemy a Rothschildove prachy ... :) :) :)
Zda sa, ze zijes velmi nestastny zivot. :(
pripájam sa

v prvom rade sa treba postarať sa o svoju spásu. to neznamená že kašlem na spásu druhých, ale riešiť ju tam, kde mám dosah. Čiže "ora et labora" a následne príde "pax et bonum". alebo inak: neobracaj ty ľudí, ale nechaj nech Boh obracia ľudí skrze teba.

a aby si nemal pocit, že rkc nič nerobí, vedz, že ona prvá pokresťančovala svet, tak v staroveku, stredoveku i novoveku. aj dnes existujú misie všade po celom svete a pracujú v nich rehoľníci/mnísi/rehoľníčky/mníšky či kňazi zo Slovenska. Dokonca existuje kongregácia pre šírenie viery, neviem presný názov.
takže prv než vyriekneš nejaký súd(nesuďte a neodsudujte že?), skús si zohnať informácie o danej veci. špeciálne v tvojom prípade porozmýšľaj aj nad kontextom či zmyslom povedaného

napísal 25544 príspevkov
jano555 píše:
Vyzerá to tak že konvertujem na pravoslávnu vieru. Čo som teraz zisťoval tak katolícka cirkev nemá záujem vyháňať protestantov a židov do cirkvi. Jej ide hlavne o skutkovo dobrých ľudí, a každý sa môže spasiť vo svojom náboženstve bez potreby konvertovať do RKC......
A kedy sa stanes SAM SEBOU ? :roll:

napísal 571 príspevkov
legionar píše:
jano555 píše:
A kedy sa stanes SAM SEBOU ? :roll:
správna otázka

napísal 341 príspevkov
ALDOT :

Citácia:
alebo inak: neobracaj ty ľudí, ale nechaj nech Boh obracia ľudí skrze teba.
Toto je dobrá výhovorka aby človek nemusel šíriť evanjelium. Lenže celý Nový Zákon je o ústnom šírení evanjelia medzi pohanmi, a to predovšetkým slovom, až potom skutkami. Ale v dnešnej RKC je to prevažne skutkami, ale nie slovom. No to zdaľeka nestačí :

List Rimanom 10:14
Ale ako budú vzývať toho, v ktorého neuverili? A ako uveria v toho, o ktorom nepočuli? A ako počujú bez kazateľa?

Citácia:
a aby si nemal pocit, že rkc nič nerobí, vedz, že ona prvá pokresťančovala svet, tak v staroveku, stredoveku i novoveku.
S týmto nemám ja žiaden problém. Ved sám uznávam že RKC spred 2 VK pokresťančovala svet, a robila to horlivo. Ale ten katolícky indiferentizmus ktorý dnes vidím v Cirkvi, no až dnes som si to tak na plné oči uvedomil......... Všade sa v Cirkvi hovorí len o skutkoch lásky, ale o evanjelizácii, a obracaní nekatolíkov na katolícku vieru ani slovo....

"aj dnes existujú misie všade po celom svete a pracujú v nich rehoľníci/mnísi/rehoľníčky/mníšky či kňazi zo Slovenska."

Lenže oni sú orientovaní len na sociálnu prácu a nie na zvestovateľskú činnosť evanjelia.... ked už aj knazi/mnísi/mníšky vykonajú nejakú akciu týkajúcu sa viery, tak je to vždy len v rámci vnútra katolíckeho učenia a teda protestaty proti homosexuálom, potratom.... čo je samozrejmé tiež potrebné, ale rovnako potrebné je i konať akcie na obrátenie nekatolíkov do katolíckej cirkvi a zvestovanie, a vysvetlovanie katolíckeho evanjelia.

Citácia:
Dokonca existuje kongregácia pre šírenie viery, neviem presný názov.
Nie je doležité či dačo existuje, ale aké ovocie prináša. Kde a ako táto kongregácia šíri misie ? :oops:

napísal 571 príspevkov
aha, takže tvoje reči že opustas sedevacantizmus boli len tak, veselo si v ňom pokračuješ ďalej. Vĺčko mal teda pravdu.

napísal 25544 príspevkov
jano555 píše:
Lenže celý Nový Zákon je o ústnom šírení evanjelia medzi pohanmi, a to predovšetkým slovom, až potom skutkami. Ale v dnešnej RKC je to prevažne skutkami, ale nie slovom. No to zdaľeka nestačí :
Janko, Ty si popleteny jak velkonocny korbac. :)
Bez skutkov si to svoje slovo strc - vsak vies kam !
Bez skutkov neobratis ani kopu hnoja, nieto este nejakych "pohanov" ... :lol:
jano555 píše:
Všade sa v Cirkvi hovorí len o skutkoch lásky, ale o evanjelizácii, a obracaní nekatolíkov na katolícku vieru ani slovo....
...
rovnako potrebné je i konať akcie na obrátenie nekatolíkov do katolíckej cirkvi a zvestovanie, a vysvetlovanie katolíckeho evanjelia.
A to su, prosim Ta, akeze "akcie" ?
Myslis nejake prednasky ?
Uz vidim tu "ucast pohanov" ... :lol:

napísal 571 príspevkov
Janko myslí asi jehovisticky. od dverí k dverám s bibliou v ruke a s vodou v druhej. ak si vyberieš vodu, pokrstí ťa,ak bibliu tak ti s ňou bude píliť uši a ak ani jedno tak šmah ho tam po lebeni. :D :lol: :lol: 8)

napísal 341 príspevkov
ALDOT :

Citácia:
"aha, takže tvoje reči že opustas sedevacantizmus boli len tak, veselo si v ňom pokračuješ ďalej. Vĺčko mal teda pravdu."
Myslel som to vážne, naozaj som sedevakantizmus opustil, pretože jeden katolícky teolog ma vtedy presvedčil, že cirkev naozaj učí že protestant ktorý odmieta prijať katolícku vieru sa nespasí. Lenže ako som teraz nedávno zistil, nie je to pravda, a RKC učí to, že protestant ktorý odmieta prijať katolícku vieru sa spasiť može, stačí mu jeho protestantská viera a dobré skutky............. S takýmto názorom však nemožem súhlasiť, ved to je popretie celého učenia biblie, a nielen toho, ale i celého učenia rímskej cirkvi spred 2 Vatikánskeho koncilu !

A nie, nechystám sa ísť do sedevakantizmu, pretože aj oni popierajú niekolko katolíckych doktrín. Nechystám sa ísť ani k protestantom. Jediná možnosť čo mi zostáva je ísť k pravoslávnym. Oni majú tiež apoštolskú postupnosť, jednu vieru a sú jednotní, no hlavne neučia ekumenické bludy.

LEGIONAR :

Citácia:
Bez skutkov si to svoje slovo strc - vsak vies kam !
Bez skutkov neobratis ani kopu hnoja, nieto este nejakych "pohanov" ... :lol:
Asi nerozumieš tomu čo som napísal. Ja som nikde nepísal o tom, že netreba robiť aj skutky, ale že treba robiť oboje, aj vieru, aj skutky, a nikdy nie len skutky!

Citácia:
A to su, prosim Ta, akeze "akcie" ?
Myslis nejake prednasky ?
Uz vidim tu "ucast pohanov" ... :lol:
Tak ja ti to skúsim priblížiť ako to v RKC dnes funguje. RKC pošle svojich misionárov do Afriky. Misionári prídu do Afriky, vykopú Afričanom studnu, dajú oblečenie, lieky, poskytnú zdravotnú starostlivosť, naučia ľudí čítať a písať, dajú im vzdelanie a odídu.

Po správnosti by to však malo fungovať tak, a vždy to fungovalo v RKC tak, že prišli misionári, dali ľudu vzdelanie, vybudovali im v krajine školy, cesty, a v školách učili domorodcov katolíckej viere.

ALDOT :
Citácia:
Janko myslí asi jehovisticky. od dverí k dverám s bibliou v ruke a s vodou v druhej. ak si vyberieš vodu, pokrstí ťa,ak bibliu tak ti s ňou bude píliť uši a ak ani jedno tak šmah ho tam po lebeni. :D
Normálne misionár príde za domorodcami a usporiada prednášku a začne im kázať o Kristovi a Jeho cirkvi. Takto to vždy fungovalo. Co je na tom zlého ?

Ty by si len konal dobré skutky, ale druhých odmietal evanjelizovať. No skutkami bez viery sa nedosiahne vykúpenie.

Obrázok užívateľa

od 15.11.2009 21:29:16
napísal 5300 príspevkov
Nemožno niekoho konvertovať. To robí Boh. Nie je to ľudské dielo. Môžeme svedčiť o Kristovi. Môžeme sa modliť, aby žili, čo najlepšie podľa svedomie, a tak si pripravili srdce vnímavé na Božie pôsobenie. Tak vnímam tie prosby za členov židovského národa.

napísal 341 príspevkov
TETA :

Citácia:
Nemožno niekoho konvertovať. To robí Boh. Nie je to ľudské dielo. Môžeme svedčiť o Kristovi. Môžeme sa modliť, aby žili, čo najlepšie podľa svedomie, a tak si pripravili srdce vnímavé na Božie pôsobenie. Tak vnímam tie prosby za členov židovského národa.
Prečo by sme nemohli chodiť za nekatolíkmi, a presviedčať ich aby vstúpili do katolíckej cirkvi ???

napísal 571 príspevkov
Citácia:

A nie, nechystám sa ísť do sedevakantizmu, pretože aj oni popierajú niekolko katolíckych doktrín. Nechystám sa ísť ani k protestantom. Jediná možnosť čo mi zostáva je ísť k pravoslávnym. Oni majú tiež apoštolskú postupnosť, jednu vieru a sú jednotní, no hlavne neučia ekumenické bludy.

casom zistíš že ani pravoslavci ti v niečom nevyhovujú. a čo potom? zalozis si vlastnú cirkev? mám dojem ze si už len malý krok od toho.

Citácia:
Ty by si len konal dobré skutky, ale druhých odmietal evanjelizovať. No skutkami bez viery sa nedosiahne vykúpenie
to netvrdím. precitaj si životopis sv. Františka z Asissi a jeho regulu ako kázal evanjelizovat.

napríklad z františkánov sú svätí mučeníci, ktorí v Maroku išli do nejakého mesta evanjelizovať štýlom že vyšli na námestie a začali haniť moslimského boha a kázať o Kristovi. A vieš prečo sú mučeníci? lebo moslimovia nabehli a milým bratom poodtínali hlavy. Koľko ľudí obrátili? ani jediného, iba moslimov utvrdili že ich boh je silnejší. Paradoxom tohoto je to, že smrť mučeníkov pohla vo svedomí jedného portugalca, ktorý sa neskôr stal sv. Antonom z Padovy.

keď chceš vieru šíriť musiš ňou najprv žiť. A ako písala Teta, svedčiť o Kristovi svojím životom =viera v praxi. Darmo budeš ľuďom hovoriť o láske, keď budú z teba cítiť strach alebo hnev.

Citácia:
Prečo by sme nemohli chodiť za nekatolíkmi, a presviedčať ich aby vstúpili do katolíckej cirkvi ???
Presviedčať? ty si sa zbláznil alebo zošalel? ty máš ľuďom ukázať Krista. viera nie je o logických dôvodov "pre a proti". ani o lepších argumentoch v hádke. viera je v prvom rade o osobnom stretnutí s Ježišom a o Jeho radostnej zvesti.

vstúpiť do katolíckej cirkvi alebo sa dať pokrstiť? členská knižka ti spásu nezaručí, iba ti dáva prostriedky ako ju dosiahnuť

Obrázok užívateľa

od 15.11.2009 21:29:16
napísal 5300 príspevkov
Duše sa získavajú na kríži. Nie presviedčaním. Možno využiť pôstne obdobie.

O pravde treba rozprávať, pravdaže.

Pravoslávni neuznávajú Petra, sú odlúčení od Petrovi stolca.

[ Príspevkov: 78 ]  Choď na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Ďalší

Obsah fóra » Náučné témy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť