MISOJOGI :Citácia:
si si isty ze hovoris rovnakym jazykom ako dotycni?
mne sa zda ze su tam vyznamove odtienky ktore posuvaju vyznam tak ze si nerozumiete
Len ono sa to strasne zle vysvetluje cloveku ktory je tak predpojaty ako si ty .... mas klapky na ociach a ani nevidis ze ich mas ..... myslis si ze mas dalekohlad, ale to je prave ten tvoj omyl
Dal som im úplne zrozumitelnu otázku "može byť spasení protestant, ktorí neverí v učenie katolíckej cirkvi" a odpadli mi zcela zrozumitelne, že "može, ak úprimne hladá Boha a koná dobre skutky".
Mám ti dať na nich kontakt ? Napíšeš ? Prečo si im už dávno nenapísal, a nespýtal si sa ich na túto otázku ? Bál si sa že by ti dali takúto odpoved ktoré by zrútili ako domček z kariet tvoj katolicizmus ?
Citácia:
to je zrejme to co Ti chyba, preto to hovorim o modlitbe
Pozri , ocenujem Tvoj zapal ale ides nespravnym smerom
Neviem akože čo si čakal že tu akože o tom napíšem ?
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ALDOT :Citácia:
no veď toto. Ale ma ani tvoja odpoveď neprekvapuje.
Ako chceš vodiť ľudí k Ježišovi, keď ty sám k Nemu nechodíš?
A čo si čakal, že čo poviem ? A odkial to máš že ja k nemu nechodím ?
Citácia:
bez vzťahu s Ježišom žiadna cirkev nie je správna, ani rkc. viera a spása nie je o členstve v strane. ani to že je človek pápežom mu nezaručuje to, že bude spasený. kresťanstvo je v prvom a jedinom rade o Ježišovi. Keď sa budeš často rozprávať s Ježišom, tak On sám ti toho prezradí oveľa viac.
Ale je to o členstve v strane. Tak teda pod k svedkom Jehovovým a ver v krestanstvo, ale budeš konať tak ako ti povedia Svedkovia Jehovovi. A potom uvidíš či vieru je o tom byť v strane, alebo nie.....
Citácia:
myslíš A napíšeš B odpoveď je C a vydedukuješ si z toho D a hovoríš E. Nehovorím ze som pochopil ženy, ale myslím si že ich logika je jednoduchšia ako tá tvoja. čo keby si sa ujednotil v samom sebe najprv a potom riešil cirkev? možno cestou k samému sebe stretneš Ježiša a On ti so zvyškom pomôže. Poradím ti, že Ježiš prichádza v tichu. Možno preto si nezačul jeho klopanie skrz hluk tvojich myšlienok. je post, čo takto sa stišit a každý deň aspoň pár minút meditovať?
Ja som dal jednoduchú otázku, na ktorú mi napísali jednoduchú odpoved. Ak neveríš, kludne im napíš, dám ti na nich kontakt.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
STEFAN :Citácia:
Skús odpovedať na otázku, že ak máš pred sebou dvoch ľudí, jeden sa celý život snaží robiť dobré skutky a druhý sa snaží robiť zlé skutky. Koho by si spasil Ty?
Ak predpokladám že RKC je Božia cirkev, a ak obaja poznajú učenie RKC no neveria v neho, tak ani jeden by sa nemohol spasiť. To je učenie biblie, a RKC spred 2 VK.
Citácia:
Jemu unika fakt ze napriek tomu ze hovorime ze aj protestant sa moze spasit tak celkom intenzivne branime nauku RKC a to dlhodobo na tomto fore, napriklad mne tu uz viaceri povedali ze som celkom zaryty katolik, ale to si on nevsimol

on sa hada do nemoty o teoriu ale prax mu unika, keby si pozrel starsie diskusie tak by videl ze ako intenzivne tu branime nauku RKC, celkom na urovni
Zarytý katolík si, to ti nik neberie.