jano555 píše:
LEGIONAR : Citácia:
Janko, tu si priam ukazkovo predviedol "myslenie zanieteneho apologeta" a zaroven si urobil presne to, co sa Ti nepaci na "nudnych knihach".
1. Z 3 viet si napisal 3 odstavce.

To si predsa kritizoval na Ratzingerovi, ze pise "kopu balastu" a nie "k veci".

2. Po serii nepodlozenych implikacii si nakoniec akoze "naisto" prisiel k zaveru, ku ktoremu si uz od zaciatku CHCEL prist. (Vychádza mi z toho teda jediné)

Musel som tie tri vety podrobne rozpísať, aby som vyjadril na základe čoho som dospel k takému názoru ako som dospel. Ciže aj tie ostatné vety súviseli s povodnymi vetami a nadväzovali na ne. Kebyže začnem ale písať o počasí, v tom prípade by som od nich odbočil.
Presne. Len som Ti pripomenul Ratzingera a jeho "nudne omacky" ...

Mozno teraz uz budes jeho knihy citat "inymi ocami".
jano555 píše:
Prečo sú to podla teba nepodložené implikácie ? Dokáž to !
Ja mam dokazovat, ze Ty tresnes blbost ?
Ak nieco tvrdis a dokonca dokazujes, musis aj ukazat, ze ten dokaz je korektny a PLATNY !
Aj som Ti tam naznacil zopar kiksov.
"A teda tí čo patria Ježišovi sú
len tí čo ukrižovali svoje telo vašniam a žiadostivostiam."
Kde si dokazal, ze su to LEN TI ? Ak je Jezis "Pan", potom Mu "patria" VSETCI. A inde je dokonca napisane, ze do POSLEDNEJ CHVILE ludom nemoze byt JASNE, ako clovek dopadne. Takze chybna implikacia (dokonca predpoklad).
"Do neba ísť rovno nemožu, pretože
podla slov apoštola neumrtvili svoje pudy a nepatria ešte ku Kristovi."
Zase - uplne nepodlozene tvrdenie. Pretoze KTO rozhoduje, ci niekto pojde do Neba, alebo nie ? Nezda sa Ti, ze to nie je ziaden "apostol", ale Boh ? Takze dalsie uplne nepodlozene tvrdenie. Ked sa Bohu zapaci, tak si tam vezme koho chce.
"Lenže
nemožu ísť ani do pekla, pretože robia za svoje hriechy tela pokánie a nad takými
majú Boží anjeli radosť Lk 15:10 a
budú ospravedlnení ako aj napríklad hriešny mýtnik robiaci pokánie Lk 18: 13-18."
Dalsi kiks. Ako to VIES, ze budu ospravedlneni ? Kto o tom ROZHODUJE ? Lukas ? Nejaki "anjeli" ?
"Vychádza mi z toho teda
jediné."
Tu mas hned DVA kisky. Po prve - preco by to malo byt iba to "jedine", co Teba zrovna napadlo ?
Co ked medzi Nebom a Peklom existuje 7 roznych medzistupnov ? (Sedmicka je take pekne magicke cislo, ze ?

)
Co ked samotne Nebo a Peklo maju svoje "oddelenia", "strediska", "tabory", "ucebne" ... ?
A po DRUHE, ovela zavaznejsie: Precitaj si Kan. 212 !
Ty nemas co "vymyslat" nejaku "apologetiku", alebo dokonca "prvky viery" !
Si povinny VERIT to, co Ti zastupcovia Boha na Zemi na verenie PREDKLADAJU.
Pochybovat o tom, opravovat to, alebo aj co len DOPLNAT to = hereza. (aj o tom pise nejaky apostol)
Takze naozaj to bola "seria nepodlozenych tvrdeni" ...
A navyse uplne zbytocnych, kedze nemas na ne ani len "poverenie".