romanh píše:
A potopa mala ako som napísal aj ďalší symbolický význam, lebo je to obraz toho, ako Boh naloží s hriechom - že hriech bude pochovaný pod vodou - čo je obraz toho, čo sa udeje v krste, keď je človek ponorený pod vodu, vtedy je tam hriech pochovaný a ako bol Noe vytiahnutý a zachránený a ako bol Ježiš vzkriesený, tak aj človek, ktorý sa v krste vynorí z vody je učinený novým stvorením. Vtedy to bol obraz toho čo Boh zamýšľal urobiť. Niečo čo chcel človeka naučiť, že to takto urobí. Aby to aj neskôr pochopil, čo sa v krste reálne deje, čo Boh v krste reálne robí s hriechom.
Preto má potopa veľký význam. A možno má aj ďalšie, ale ako príklad by to mohlo stačiť ako odpoveď, prečo Boh nezmenil dĺžku životov, ale rozhodol sa pre potopu. Znovu sa ukazuje aký je múdry a jeho konanie má viacrozmerný význam. Nie je to úžasné? Jedným konaním rieši veci lokálne a zároveň aj budúce.
Stale tie iste chyby, stale si protirecis na kazdom kroku svojej apologetiky.
Tak mudre to bolo ?
Hm.
Akurat, ze sam Boh si to v Biblii NEMYSLI !!!
Gn 8,21: I zavoňal Pán príjemnú vôňu a povedal si: „
Už nikdy viac neprekľajem zem pre človeka, lebo zmýšľanie ľudského srdca je od mladosti zlé.
Preto už nikdy nevyhubím všetko živé, ako som to urobil.
Gn 9,14: Keď zastriem zem oblakmi a keď sa v oblakoch zjaví moja dúha,
Gn 9,15:
vtedy si spomeniem(?) na svoju zmluvu, ktorá je medzi mnou a medzi vami i každou živou bytosťou. Už nikdy nebude vôd potopy, ktorá by zahubila všetky živé tvory.
Gn 9,16: V oblakoch bude oblúk, uvidím ho a
spomeniem si(?) na večnú zmluvu, uzavretú medzi Bohom a každou živou dušou všetkých živých tvorov, čo sú na zemi."
Gn 9,17: A Boh povedal Noemovi: "Toto je znak zmluvy, ktorú som uzavrel medzi sebou a medzi všetkými živými tvormi na zemi."
Zda sa, ze veseveduci Boh to "mierne prepiskol" a je mu dokonca LUTO, ze to urobil.

Takze ziaden "predobraz krstu" ! Iba slepe topenie ...
Co si len ludia dokazu navymyslat ...