Citácia:
Podľa toho čo si napísal si napísal vidím, že nemá zmysel ti odpisovať hlbšie moje myšlienky teraz.
No ved skus, prekvap

. ale na pochopenie celeho problemu nepotrebujes nejake extra sialodlhe myslienky ci analyzy a ani si nemyslim, ze by sme prisli k nejakemu super zaveru. Ty sa snazis premyslat o veciach co je urcite fajn, ale tvoj problem je,ze to co ty poznas z wikipedie ci nejakej literatury, tak my v strednom veku a starsi vieme, zazili sme a vieme to porovnat. Za tych x rokov co v kapitalizme zijeme, sme zistili co kapitalizmus je a co nie je (to sme vedeli predtym), nikto si nerobi iluziu o dokonalosti systemu. o tom aky system nedokonaly je sme nedavno zazili, mali sme tu financnu krizu, ktora vznikla pretoze ten system ju umoznil vytvorit a podobne. Ale zatial to nejako funguje, hoci neprajnici na debatnych krukoch taki ustretovi nie su
Citácia:
poznáš hlavne kapitalizmus ako najlepší systém na svete ok.
To som nikdy netvrdil. Len hovorim,ze som zil v istom ekonomickom experimente alternative a som rad uz nezijem. A nie som sam...
Citácia:
rovnako poznám aj alternatívy kapitalizmu.
to pozna snad kazdy, kto sa o to zaujima. Ale zatial nie je nic co by dokazalo fungovat na globalnej urovni.
Citácia:
Chápem si takto šťastný ako programátor si zarábaš sám na seba a to ti stačí.
Nikdy som netvrdil,ze som programator

a ze som takto stastny. Ale som stastnejsi ako keby som zil v systeme, v ktorom mi hrozilo zit natrvalo respektive trvalejsie.
Mimochodom ITckar som, ale programovanim som sa zivil iba vo velmi kratkej epizode svojej akoze karieri....
Citácia:
Ak ti smiem poradiť skús si predstaviť, že si mimozemšťan a pozri sa na to ako funguje celá naša spoločnosť od základov. Porozmýšľaj nad tým prečo ľudia robia to čo robia, komu to slúži, či to je spravodlivé a ako by sa to dalo ináč. Ak si zodpovieš túto časť budem rád ak mi napíšeš svoje postrehy. Dovtedy nemá zmysel o tom viac diskutovať s tebou si myslím.
O tom ako funguje nasa spolocnost viem aj bez nadhladu mimozemstana. Viem preco tak zijeme, viem preco ludia konaju ako konaju, boli popisane ( o tom obrazne povedane) miliardy knih, clankov, studii, viem to viac nez dobre kedze sam som sucastou ludskej spolocnosti a aj moje konanie ci nekonanie ma vplyv na celkovy vysledok konania ak nie celej tak aspon casti nasej spolocnosti. To je mi zname. Dokonca aj ako to napravit.
Co je mi ale unika a to je to co tu chyba je zakladna myslienka tejto debaty, nejaka pointa. Aj zemegula zmeni svoj magneticky pol skor ako ludia dokazu povedat co vlastne chceli...