Areopág

kresťansko
katolícke
fórum

Všetkým návštevníkom nášho portálu požehnanie a radosť v Duchu Svätom od nášho Pána. Nech On sám je vaším svetlom a Jeho kríž i zmŕtvychvstanie svedectvom Božej moci vo vašich životoch.
Obsah fóra » Náučné témy

[ Príspevkov: 46 ]  Choď na stránku 1, 2, 3, 4  Ďalší
Autor Správa
Poslať 13.03.2015 7:41:23   Čo je hriech?

od 24.01.2010 10:53:43
napísal 886 príspevkov
legionar píše:
Ja len kratko:
1. Hriech je vedome porusenie Bozieho prikazu.
2. Boh mi este NIKDY nic neprikazal.
3. Ergo - pre mna "hriech v zmysle 1. bodu" ako taky neexistuje ...
Legiho bod 1. je chápanie hriechu v užšom, náboženskom zmysle. Lenže hriechom v širšom zmysle sú počiny a postoje, ktoré ľudia, žijúci mimo náboženského presvedčenia nazývajú všelijako inak.
V širšom zmysle by som definoval hriech ako všetko, čo sa protiví harmónii v spolužití ľudstva a čo sa protiví harmónii v prírode, okrem toho aj všetko čo sa protiví harmónii vo vzťahu k Bohu (pre veriacich).
Teda hriechom je každý počin, či zanedbanie povinností, ktoré vnáša do sveta zlo.
K tomu bodu 2. Tak, ako svetské zákony nám zákonodárca neprikazuje priamo ale iba sprostredkovane, cez orgány na to určené a vydané zákony, rovnako nám Boh prikazuje cez autority na to určené. Neprišiel za mnou minister vnútra a poslanci NR SR, aby mi prikázali nosiť na bicykli mimo obce prilbu. Rovnako neprišiel za mnou Boh, aby mi zakázal kradnúť alebo prikázal ctiť si rodičov.

To, čo prináša do sveta zlo, je všeobecne dané v Desatore. Vzťah k Bohu obsahujú prvé tri príkazy, vzťah k svetu tých ostatných sedem. A tie sú v podstate vpísané do svedomia každého človeka.

Poslať 13.03.2015 11:40:41   Re: Čo je hriech?

od 16.11.2006 13:42:16
napísal 25681 príspevkov
1. Nie, ja som iba citoval definiciu, ktora tu padla. :)
Preto som na to aj reagoval tak, ako som reagoval.

To ostatne zavisi od definicie "zla".
Co je to "harmonicke spoluzitie ludi" resp. "harmonia v prirode" ?
Priroda stoji od zaciatku na zakone dzungle - silnejsi vyhrava a poziera slabsieho.
To je ta "harmonia prirody" ?

Zakony sa ku mne nedostavaju "sprostredkovane" !
Mozem sledovat prenos z NR, mozem si ich najst a precitat v oficialnej Zbierke.
Ak chcem, mozem sa pocas dna otvorenych dveri dokonca dostat do parlamentu a presvedcit sa, ze to nie je iba halucinacia, alebo fikcia.
Navyse - na VOLBE toho parlamentu sa OSOBNE ZUCASTNUJEM.
A mozem iniciovat referendum na ZMENU tych zakonov !

To, co akoze davas do analogie, vobec analogiou nie je !

Skor je to tak, ze ku mne pride "agent s teplou vodou" a povie mi:
"Tam niekde je nejaky parlament, ktory Ty nikdy neuvidis a nikdy si ani neoveris, ci vobec existuje a ci ma pravo na to, co akoze robi - ale ten parlament Ti PRIKAZUJE toto a tamto !"

Poslať 13.03.2015 13:27:27   Re: Čo je hriech?

Obrázok užívateľa

od 17.04.2013 11:28:18
napísal 1168 príspevkov
legionar píše:
Priroda stoji od zaciatku na zakone dzungle - silnejsi vyhrava a poziera slabsieho.
natoľko zjednodušené, až to nie je pravda :)

Poslať 13.03.2015 13:35:40   Re: Čo je hriech?

napísal 886 príspevkov
legionar píše:
Na toto Ti odpoviem otázkou: Ako to, že existuje ovca? Vlčica vrhne rádovo 8 mláďat. Ovca iba jedno, resp dve. Vlk je silnejší, žerie ovce.
A aby si to nemal jednoduché, predkovia oviec tu boli aj vtedy, keď ich pastieri nechránili pred vlkom.

Poslať 13.03.2015 15:15:05   Re: Čo je hriech?

od 16.11.2006 13:42:16
napísal 25681 príspevkov
dakl píše:
legionar píše:
Na toto Ti odpoviem otázkou: Ako to, že existuje ovca? Vlčica vrhne rádovo 8 mláďat. Ovca iba jedno, resp dve. Vlk je silnejší, žerie ovce.
A aby si to nemal jednoduché, predkovia oviec tu boli aj vtedy, keď ich pastieri nechránili pred vlkom.
To je jednoduche. :)
Lebo priroda, jednoduche zakony a velke cisla !

Za cely ten cas proste vlci nestihli pozrat uplne vsetky ovce, pretoze by aj oni sami pokapali od hladu. :)
Ked pozeru vela oviec, nemaju uz co zrat a kapu.
Ked vlci kapu, ovce sa mnozia rychlejsie -> vlci zacnu mat co zrat a ovce sa nepremnozia.
Atd. atd.
Este, ze vlci nezeru IBA ovce a nemusia vzdy byt tam, kde su ovce ... ;)
Este, ze aj vlkov ma kto zrat ... ;)

Existuje proste krehka rovnovaha, ktora sa dokonca da matematicky popisat.
Ked sa porusi, hovorime o vyhynuti druhov, alebo naopak o premnozeni druhov.
Hovorime, ze nieco nema "prirodzeneho nepriatela", "stoji na vrchole potravinoveho retazca" a pod.

Poslať 14.03.2015 10:18:00   Re: Čo je hriech?

Obrázok užívateľa

od 15.05.2006 9:21:13
napísal 6071 príspevkov
definícia noriem je dôležitá vec.
v podstate takto by mali zákony vznikať.
a možno nielen zákony, ale aj užívateľské príručky - a dobrá je od výrobcu, aj keď užívatelia vedia napísať svoje.
problémy nastanú, ak sa na toto vykašlú a potom vznikajú chyby.
a tvrdiť, že je to chyba výrobcu je dosť scestné (ani svet nie je blbuvzdorný)

Poslať 16.03.2015 9:19:53   Re: Čo je hriech?

napísal 886 príspevkov
legionar píše:
Co je to "harmonicke spoluzitie ludi" resp. "harmonia v prirode" ?
To je ta "harmonia prirody" ?
Na harmóniu v prírode si si perfektne odpovedal sám:
Citácia:
To je jednoduche. :)
Lebo priroda, jednoduche zakony a velke cisla !

Za cely ten cas proste vlci nestihli pozrat uplne vsetky ovce, pretoze by aj oni sami pokapali od hladu. :)
Ked pozeru vela oviec, nemaju uz co zrat a kapu.
Ked vlci kapu, ovce sa mnozia rychlejsie -> vlci zacnu mat co zrat a ovce sa nepremnozia.
Atd. atd.
Este, ze vlci nezeru IBA ovce a nemusia vzdy byt tam, kde su ovce ... ;)
Este, ze aj vlkov ma kto zrat ... ;)

Poslať 18.03.2015 14:50:50   Re: Čo je hriech?

Obrázok užívateľa

od 25.11.2014 15:21:23
napísal 135 príspevkov
Ak už dakl otvoril, samostatnú tému o hriechu, rád by som toho teda využil a niečo sa opýtal. Čo sa týka všedného hriechu, tak ten stačí oľutovať, nie je nutné ísť na spoveď aby bol odpustený. No stačí ho ( všedný hriech ) len oľutovať a je automaticky odpustený, alebo je nutné ísť po jeho oľutovaní na sv. prijímanie a až tak mi bude odpustené? Lebo doteraz som bol v presvedčení, že stačí oľutovať a je mi odpustené. No minule mi jeden známy tvrdil, že všedný hriech po mojom oľutovaní mi bude odpustení až pri sv. prijímaní. ( možno ide o moju hrubú nevedomosť, no rád by som v tom mal jasno )

Taktiež by som ešte rád vedel, či pokuta, ktorú dostanem po spovedi od kňaza ako zadosťučinenie a pokánie za hriech ( teda napr. modlitbu ) mi niečo "odčerpá" z časných trestov za hriech. Keďže tieto časné tresty sú taktiež určitým zadosťučinením.

Minule som sa tak isto zamýšľal nad témou zadosťučinenia ( pokánia ) za hriech a spomenul som si na príbeh z evanjelia :

Tu mu priniesli ochrnutého človeka, ktorý ležal na lôžku. Keď Ježiš videl ich vieru, povedal ochrnutému: "Dúfaj, synu, odpúšťajú sa ti hriechy."
Vtedy si niektorí zákonníci povedali: "Tento sa rúha."
Keďže Ježiš poznal ich myšlienky, povedal: "Prečo myslíte zlé vo svojich srdciach?
Čo je ľahšie - povedať: "Odpúšťajú sa ti hriechy," alebo povedať: "Vstaň a chod"?
Ale aby ste vedeli, že Syn človeka má na zemi moc odpúšťať hriechy" - povedal ochrnutému: "Vstaň, vezmi si lôžko a choď domov!"
A on vstal a odišiel domov. ( Mt, 9,2-7)

Zaujalo ma len to, že ochrnutému Ježiš odpúšťa hriechy bez toho aby dotyčnému povedal ( uložil ) o nejakom zadosťučinení resp. pokání. Zároveň však to, že sa tam o pokání za hriech nehovorí, explicitne neznamená, že pokánie za hriech nutné nie je, resp. že mu ho Ježiš nemohol udeliť, hoc tam to zaznamenané nie je.

Taktiež príbeh o cudzoložnici, ktorú ostatní chcú kameňovať. No nakoniec sa nenájde nikto kto by hodil kameňom a Pán tej cudzoložnici hovorí : Ani ja Ťa neodsudzujem, choď a viac nehreš. Teda Ježiš jej odpúšťa a opäť tu nevidieť nejaké pokánie resp. nutnosť zadosťučinenia.

Rád by som teda vedel, z čoho vychádza učenie o zadosťučinení resp. pokání za hriechy ( vo forme ako to uvádza KKC - modlitba, milodar, služba blížnemu, skutky milosrdenstva, znášanie utrpenia ... ) Teda, že ak chcem aby mi boli odpustené moje hriechy musím vykonať pokánie ( zadosťučinenie ) uložené kňazom vo forme či už modlitby, milodaru atď. Vychádza to z Písma, alebo je to z ustanovenia Cirkvi? ( teda z jej moci kľúčov a moci zväzovať a rozväzovať )

Poslať 18.03.2015 15:11:25   Re: Čo je hriech?

Obrázok užívateľa

od 22.03.2008 11:01:14
napísal 4334 príspevkov
všedný hriech je odpustený lútosťou. Odpustením získavame milosť posväcujúcu a len v stave milosti posväcujúcej možno prijať Pána vo sv. prijímaní. Nie naopak. Sv. prijímanie dáva posilu pre boj z hriechom a pokušením ale spáchané hriechy musia byť odpustené už pred tým.

Zadosť učinenie udelené pri sv. spovedi je vlastne prejav našej vďaky za Božiu lásku a odpustenie hriechov. Nemyslým že by malo nejaký vplyv na množstvo časných trestov

Poslať 19.03.2015 14:26:57   Re: Čo je hriech?

Obrázok užívateľa

napísal 135 príspevkov
misionar3 píše:
všedný hriech je odpustený lútosťou. Odpustením získavame milosť posväcujúcu a len v stave milosti posväcujúcej možno prijať Pána vo sv. prijímaní. Nie naopak. Sv. prijímanie dáva posilu pre boj z hriechom a pokušením ale spáchané hriechy musia byť odpustené už pred tým.
Ako teda chápať KKC : 343. Aké milosti nám udeľuje sväté prijímanie?

Bod 4. uvádza : očisťuje nás od všedných hriechov.

misionar3 píše:
Zadosť učinenie udelené pri sv. spovedi je vlastne prejav našej vďaky za Božiu lásku a odpustenie hriechov. Nemyslým že by malo nejaký vplyv na množstvo časných trestov
Našiel som starý Katechizmus a v ňom niečo o tom zadosťučinení ( pokute ) a jej vplyve na dočasné tresty.
Čo sa týka toho zadosťučinenia. Tak časné tresty za hriechy sú taktiež pokutou ( zadosťučinením ) za naše hriechy. KKC v bode 152 uvádza : V očistci zostane duša dotiaľ, kým sa neočistí zo všedných hriechov a kým si nevytrpí zaslúženú pokutu.

Teda duša v očistci má určitú pokutu ( vo forme časných trestov za hriechy ), ktorou musí zadosťučiniť svojím utrpením za spáchané hriechy.

Kňaz po spovedi Ti taktiež udeľuje pokutu ( zadosťučinenie ) za hriechy ktoré ti pri spovedi boli odpustené, no na odpustenie ešte potrebuješ "absolvovať" pokutu udelenú od kňaza. Túto pokutu ti udeľuje väčšinou vo forme modlitby, no môžu to byť aj vyššie spomínané "veci" ako : milodar, služba blížnemu, skutky milosrdenstva, znášanie utrpenia. Teda po tom ako Ti kňaz dá rozhrešenie a Ty vykonáš pokutu ( zadosťučinenie ). Tak máš odpustené hriechy. A KKC zároveň hovorí, že po prijatí sviatosti pokánia ( vrátane vykonania pokuty - zadosťučinenia ) dosiahneš : odpustenie dočasných trestov aspoň sčiastky. bod 352
Sviatosť pokánia nás zbavuje aj hriechov, ktoré sme spáchali, aj trestov božích, ktoré sme si za spáchané hriechy zaslúžili. Tresty božie, ktoré si za spáchané hriechy zasluhujeme, sú dvojaké: 1. večný trest, ktorý sa odpyká v pekle, 2.dočasné tresty, ktoré sa odpykávajú alebo na tomto
svete alebo v očistci. bod 352

KKC zdroj : http://katechizmus.szm.com/kat-0c.htm

Poslať 19.03.2015 16:52:00   Re: Čo je hriech?

Obrázok užívateľa

od 22.03.2008 11:01:14
napísal 4334 príspevkov
Naim píše:
Ako teda chápať KKC : 343. Aké milosti nám udeľuje sväté prijímanie?

Bod 4. uvádza : očisťuje nás od všedných hriechov.
myslím že odpustenie a očistenie sú dve veci. Odpustením sa obnovuje vzťah s Bohom a očistením sa duša čistí od diabolskej moci.

Naim píše:
Čo sa týka toho zadosťučinenia. Tak časné tresty za hriechy sú taktiež pokutou ( zadosťučinením ) za naše hriechy. KKC v bode 152 uvádza : V očistci zostane duša dotiaľ, kým sa neočistí zo všedných hriechov a kým si nevytrpí zaslúženú pokutu.

Teda duša v očistci má určitú pokutu ( vo forme časných trestov za hriechy ), ktorou musí zadosťučiniť svojím utrpením za spáchané hriechy.

Kňaz po spovedi Ti taktiež udeľuje pokutu ( zadosťučinenie ) za hriechy ktoré ti pri spovedi boli odpustené, no na odpustenie ešte potrebuješ "absolvovať" pokutu udelenú od kňaza. Túto pokutu ti udeľuje väčšinou vo forme modlitby, no môžu to byť aj vyššie spomínané "veci" ako : milodar, služba blížnemu, skutky milosrdenstva, znášanie utrpenia. Teda po tom ako Ti kňaz dá rozhrešenie a Ty vykonáš pokutu ( zadosťučinenie ). Tak máš odpustené hriechy. A KKC zároveň hovorí, že po prijatí sviatosti pokánia ( vrátane vykonania pokuty - zadosťučinenia ) dosiahneš : odpustenie dočasných trestov aspoň sčiastky. bod 352
Sviatosť pokánia nás zbavuje aj hriechov, ktoré sme spáchali, aj trestov božích, ktoré sme si za spáchané hriechy zaslúžili. Tresty božie, ktoré si za spáchané hriechy zasluhujeme, sú dvojaké: 1. večný trest, ktorý sa odpyká v pekle, 2.dočasné tresty, ktoré sa odpykávajú alebo na tomto
svete alebo v očistci. bod 352

KKC zdroj : http://katechizmus.szm.com/kat-0c.htm
1. večbý trest = zatratenie a to neriešime pretože to sa týka jedine tých v okamihu smrti budú v stave smrtelného hriechu a budú odmietať Božie milosrdenstvo.

2. Samozrejeme že súhlas. Ale pomer, veľkosť, trvanie, formu druh časných trestov určuje jedine Boh. Je možné že ono je to tak že an neide o tresty v pravom slova zmysle ale o utrpenie ktoré človek (duša) znáša kým sa naučí dokonale milovať a tak sa priblížiť k Bodu.

Poslať 19.03.2015 18:53:16   Re: Čo je hriech?

Obrázok užívateľa

napísal 135 príspevkov
Osobne to s tými časnými trestami vnímam tak ako je to v KKC, teda, že pokuta po spovedi skracuje ( aj keď len z malej časti, časné tresty )

misionar3 píše:
myslím že odpustenie a očistenie sú dve veci. Odpustením sa obnovuje vzťah s Bohom a očistením sa duša čistí od diabolskej moci.
Ale ak by išlo o očistenie od diabolskej moci, myslím, že by to bolo v KKC uvedené inak. No tam sa jasne hovorí o očistení od všedných hriechov. Ak by sme to mali brať naozaj ako očistenie od diabolskej moci, tak by mi skôr dávala zmysel definícia, že nás očisťuje od hriechov ( teda všetkých, nie len všedných ).

Poslať 20.06.2015 23:20:58   Re: Čo je hriech?

od 25.02.2008 11:41:17
napísal 3750 príspevkov
Naim píše:
Minule som sa tak isto zamýšľal nad témou zadosťučinenia ( pokánia ) za hriech a spomenul som si na príbeh z evanjelia :

Tu mu priniesli ochrnutého človeka, ktorý ležal na lôžku. Keď Ježiš videl ich vieru, povedal ochrnutému: "Dúfaj, synu, odpúšťajú sa ti hriechy."
Vtedy si niektorí zákonníci povedali: "Tento sa rúha."
Keďže Ježiš poznal ich myšlienky, povedal: "Prečo myslíte zlé vo svojich srdciach?
Čo je ľahšie - povedať: "Odpúšťajú sa ti hriechy," alebo povedať: "Vstaň a chod"?
Ale aby ste vedeli, že Syn človeka má na zemi moc odpúšťať hriechy" - povedal ochrnutému: "Vstaň, vezmi si lôžko a choď domov!"
A on vstal a odišiel domov. ( Mt, 9,2-7)

Zaujalo ma len to, že ochrnutému Ježiš odpúšťa hriechy bez toho aby dotyčnému povedal ( uložil ) o nejakom zadosťučinení resp. pokání. Zároveň však to, že sa tam o pokání za hriech nehovorí, explicitne neznamená, že pokánie za hriech nutné nie je, resp. že mu ho Ježiš nemohol udeliť, hoc tam to zaznamenané nie je.

Taktiež príbeh o cudzoložnici, ktorú ostatní chcú kameňovať. No nakoniec sa nenájde nikto kto by hodil kameňom a Pán tej cudzoložnici hovorí : Ani ja Ťa neodsudzujem, choď a viac nehreš. Teda Ježiš jej odpúšťa a opäť tu nevidieť nejaké pokánie resp. nutnosť zadosťučinenia.

Dobre o tom uvazujes.
"ochrnutému Ježiš odpúšťa hriechy bez toho aby dotyčnému povedal ( uložil ) o nejakom zadosťučinení resp. pokání"

Vies preco ?
Lebo Boh polozil na Jezisa vsetku nasu nepravost.
Tvoj hriech je uz potrestany na Jezisovi Kristovi a trest uz bol vykonany a bolo "kompletne dokonane".
Uz niet potreby ziadnych dalsich trestov. Vsetok trest je na nom.
To je Bozia laska. On bol potrestany namiesto nas.
1Jn 4,16
16 A my, čo sme uverili, spoznali sme lásku, akú má Boh k nám. Boh je láska; a kto ostáva v láske, ostáva v Bohu a Boh ostáva v ňom.

Iz 53,5-6.12
5 On však bol prebodnutý pre naše hriechy, strýznený pre naše neprávosti, na ňom je trest pre naše blaho a jeho ranami sme uzdravení.
6 Všetci sme blúdili ako ovce, išli sme každý vlastnou cestou; a Pán na neho uvalil neprávosť nás všetkých.
12 Preto mu dám za údel mnohých a početných dostane za korisť, lebo vylial svoju dušu na smrť a pripočítali ho k hriešnikom. On však niesol hriechy mnohých a prihováral sa za zločincov.

A nas hriech bol odsudeny na jeho tele.
Rim 8,3
3 Čo bolo nemožné zákonu pre slabosť ľudskej prirodzenosti, to uskutočnil Boh, keď pre hriech poslal svojho Syna v tele podobnom hriešnemu a v tele odsúdil hriech,

Uz nieto trestu pre toho kto veri evanjeliu - ze Boh vzlozil na neho nepravost vsetkych nas a ze jeho ranami sme uzdraveni = spaseni.
Rim 8,1
1 Teraz teda už niet odsúdenia pre tých, čo sú v Kristovi Ježišovi;

Jezis povedal, kto uveri bude spaseny.
Ale tiez povedal - musite sa znova narodit z vody a z ducha.

Naim píše:
Rád by som teda vedel, z čoho vychádza učenie o zadosťučinení resp. pokání za hriechy ( vo forme ako to uvádza KKC - modlitba, milodar, služba blížnemu, skutky milosrdenstva, znášanie utrpenia ... ) Teda, že ak chcem aby mi boli odpustené moje hriechy musím vykonať pokánie ( zadosťučinenie ) uložené kňazom vo forme či už modlitby, milodaru atď. Vychádza to z Písma, alebo je to z ustanovenia Cirkvi? ( teda z jej moci kľúčov a moci zväzovať a rozväzovať )
Ak chces aby ti boli tvoje hriechy odpustene
Spoznaj ze si hriesny. Lebo zakon je dany aby ta nie sudil, ale aby si spoznal aky je hriech. Aby boli zapchate kazde usta, lebo sme vsetci zhresili.
Urob pokanie.
Pokanie znamena obratit sa zo svojej hriesnej cesty naspat k Bohu.
Odlozit hriesne tuzby, doslova zomriet hriechu. Hriech bol pribity na Jezisovi Kristovi. Nech zomrie tvoj stary clovek tam na krizi.
Uver evanjeliu, ze Jezis bol ten, kto bol potrestany namiesto teba. Tam je naplneny zakon, lebo je trest vyplyvajuci zo zakona vykonany na Jezisovi Kristovi.
Kde bol naplneny zakon, uz niet inej poziadavky zakona. Zakon uz bol naplneny. Trest uz bol vykonany.
A daj sa pokrstit. Pochovaj vo vode co zomrelo a Boh stvori uplne nove stvorenie.
Jezis Kristus bude tvojou hlavou a ty sa stanes jeho telom.
Tvoje udy, ktorymi si hresil, uz nebudu viac otrocit hriechu, ale ich das na posvatenie Bohu v spravodlivosti.
A dostanes dar Svateho Ducha. Znovu sa narodis z vody a z ducha.
Do novoty zivota. Budes novym stvorenim v Jezisovi Kristovi.

On nas vykupil a preniesol nas z tmy do jeho predivneho svetla.
My sme jeho svetlo sveta. My sme jeho solou zeme.
Uz viac neotrocime hriechu, ale zijeme Bohu.
Sme zivy z mrtvych, dany Bohu.
Nasa radost je uplna.

Poslať 21.06.2015 10:45:07   Re: Čo je hriech?

Obrázok užívateľa

od 14.08.2012 21:10:44
napísal 2033 príspevkov
Citácia:
A daj sa pokrstit. Pochovaj vo vode co zomrelo a Boh stvori uplne nove stvorenie.
On je pokrsteny, je to krestan-katolik.

Poslať 21.06.2015 18:51:43   Re: Čo je hriech?

Obrázok užívateľa

napísal 135 príspevkov
romanh

Z toho čo si uviedol, usudzujem, že zrejme nie si katolíkom. Troška ma však mrzí, že k danému príbehu z evanjelia a k mnou položenej úvahe o časných trestoch, ktoré v tomto príbehu chýbajú, nevyjadril aspoň niekto svoj "katolícky pohľad" na danú vec.

[ Príspevkov: 46 ]  Choď na stránku 1, 2, 3, 4  Ďalší

Obsah fóra » Náučné témy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť