legionar píše:
a HLAVNE - snazia sa to "svoje" natvrdo zakomponovat do ZAKONOV pre vsetkych ludi.
Do zákonov pre všetkých sa snažíme zakomponovať to, čo je správne. Napr. dnes sa silne presadzujú práva detí na jednej strane, na druhej strane sa zákonom umožňuje uprieť dieťaťu právo narodiť sa, právo na život. Ak by som naložil svojmu neposlušnému dieťaťu na zadok, poruším zákon. Ale ak by som ho nechal zabiť ešte pred narodením, nič sa nedeje. Ak zabijem dieťa pred narodením, je to v poriadku, ak matka zahrdúsi novorodenca, neschopného samostatného života, spácha trestný čin.
Presadzovať to, čo je z môjho pohľadu správne, nie je nič zlé. Aj do zákonov. Ak by si sa ocitol v spoločnosti kanibalov, považoval by si za správne presadzovať zákon proti kanibalizmu, či nie? Alebo, považuješ za správne, že naše zákony zakazujú incest?
A ešte jedna vec. Nik nežiada trest za spolužitie napr. dvoch osôb rovnakého pohlavia. Ale silne mi vadí, keď ma niekto zo zákona núti považovať takéto spolužitie za "normálne". Keď niekto chce vnútiť mojim deťom, že je to normálne. Keď chce niekto, aby som "zo zákona" považoval za normálne a prípustné vziať niekomu život (aj keď si to sám želá). Aby som "zo zákona" nemohol prehlásiť interrupciu za vraždu.