Ahojte.
Zaujíma ma Váš pohľad na vec. Povedzme, že Vám Jehovovi svedkovia zaklopú na dvere. Otvoríte a tam dvaja ľudia- zvyčajne muž a žena chcú rozoberať nejakú aktuálnu tému a potom, len tak, prejdú na tému Biblia... a tak.
Ako by ste sa bránili, ak by sa Vás spytovali na veci súvisiace s písmom, ak ste ho, ako ja, nečítali? Náš učiteľ náboženstva nám povedal, že máme byť vždy na nich slušní a ak nemáme Bibliu naozaj naštudovanú, nemali by sme sa s nimi púšťať do debaty, pretože sú v tom veľmi zbehlí a dostali by nás do úzkych. On vravel, že keď zaklopali na dvere jemu a povedal, že má vyštudovanú náboženskú výchovu, tak sa otočili a pobrali sa kade-ľahšie a nechceli s ním o téme náboženstvo vôbec diskutovať.
Ako by ste poradili mne, ktorý nie som v otázkach náboženstva zbehlý. Bibliu som nečítal, aj keď niekedy počas modlitby mi občas "napadnú" úryvky a po zadaní do vyhľadávača zisťujem, že presne odkazujú na písmo. Mne napadlo, keď som ich naposledy zazrel pri dverách, že im úprimne poviem len to, že som rímskokatolík a keďže som vieru zdedil po predkoch, tak v žiadnom prípade nechcem ísť do iného spoločenstva. Pani sa len milo usmiala a pán po tom, čo som mu úprimne povedal, že som písmo nečítal, síce povedal, že by rád so mnou niečo z písma prebral, ale pani ho zastavila a povedala, že to "nechajme tak", odišli a už sa nevrátili.
Ja ani napríklad netuším prečo chodia dvaja a prečo väčšinou v zostave muž-žena.

Ako by ste na nich reagovali vy? Počul som vtip, že raz zaklopali na rímskokatolícky farský úrad a keď citovali z "Biblie", tak ich farár pekne zobral dnu, otvoril im bibliu a opýtal sa ich, kde to, čo citovali nájdu a nech mu to v písme nájdu.
Musím povedať, že ja by som nevedel rozoberať s nimi Bibliu s mojho rimskokatolickeho pohladu. Nie každý ma profesúru z teológie a licenciát z biblických vied, ako náš farár.

Vy by ste ako konali? Pokúšali by ste sa im ich učenie vyvracať... opravovať?
Dik, zaujima ma vas nazor.