Areopág

kresťansko
katolícke
fórum

Všetkým návštevníkom nášho portálu požehnanie a radosť v Duchu Svätom od nášho Pána. Nech On sám je vaším svetlom a Jeho kríž i zmŕtvychvstanie svedectvom Božej moci vo vašich životoch.
Obsah fóra » Voľná diskusia

[ Príspevkov: 56 ]  Choď na stránku 1, 2, 3, 4  Ďalší
Autor Správa
Poslať 10.12.2020 0:28:56   Ako by ste riešili covid ?

od 23.11.2020 1:18:43
napísal 341 príspevkov
Súhlasíte so súčasnými opatreniami vlády ? Aké protiepimiologické opatrenia by ste prijímali, respektíve ako by ste bojovali s covidom ?

Poslať 10.12.2020 13:43:47   Re: Ako by ste riešili covid ?

Obrázok užívateľa

od 14.08.2012 21:10:44
napísal 2033 príspevkov
ako s kazdou takou chorobou: ruska, zvysena hygiena, co mozno najvacsia izolacia. Zda sa,ze tieto opatrenia pomohli zredkovat aj kazdorocne chripky - ludia sa naucili pouzivat mydlo, naucili sa ,ze ked su chori alebo ked sa nechcu nakazit existuje nieco ako ruska, rukavice alebo akakolvek ina vhodna ochrana a v MHD nechytaju soplavymi rukami vsetko naokolo aby sa nakazili aj ostatni. Ale co sa ludia stale neodnaucili chovat sa ako zmyslov zbaveny ked dostanu iba trocha volnosti

Poslať 10.12.2020 14:24:00   Re: Ako by ste riešili covid ?

od 16.11.2006 13:42:16
napísal 25681 príspevkov
tomix píše:
ako s kazdou takou chorobou: ruska, zvysena hygiena, co mozno najvacsia izolacia. Zda sa,ze tieto opatrenia pomohli zredkovat aj kazdorocne chripky - ludia sa naucili pouzivat mydlo, naucili sa ,ze ked su chori alebo ked sa nechcu nakazit existuje nieco ako ruska, rukavice alebo akakolvek ina vhodna ochrana a v MHD nechytaju soplavymi rukami vsetko naokolo aby sa nakazili aj ostatni. Ale co sa ludia stale neodnaucili chovat sa ako zmyslov zbaveny ked dostanu iba trocha volnosti
Doplnil by som este, ze ak najohrozenejsou skupinou su 65+, tak treba nejako izolovat ich - a nie cele Slovensko okolo nich !
Ja este tam sice nie som, ale svoje kontakty obmedzujem dobrovolne, nelozim kade-tade, nosim rusko a umyvam si ruky, ako aj vsetci z nasej rodiny - od najmladsieho po najstarsieho.

A po druhe by som doplnil, aby nenosenie rusok na verejnosti bolo tvrdo postihovane.
Nie ako jeden rodic manzelkinho ziaka, ktoreho uz 3x vyvadzali z Lidla kvoli rusku - a nic sa mu nestalo !
Ake uz len moze byt potom to jeho decko ?

Poslať 10.12.2020 14:28:03   Re: Ako by ste riešili covid ?

od 29.05.2006 20:25:53
napísal 7044 príspevkov
R-O-R máme stále a nestačí, čiže riešenie to nie je. Plošné povinné testovanie priechodné nie je. Takže jedine lockdown a môžeme sa baviť a forme lockdownu. Ja som stále za okamžité a prísne lockdowny aj keď s veľkými ekonomickými stratami, obrazne povedané radšej budem jesť iba chleba s vodou, trčať doma a byť zdravý a živý ako mať chorých a mŕtvych a užívať si viac luxusu.

Povedzme si takto, najdokonalejšie to zvládla Čína. Skoro celý zvyšný svet to posral, sú druhé, tretie, štvrté, vlny a budú dookola, všetko čo sa urobí ak je to len lockdwn je riešenie ale len čiastočné. Potom treba pokračovať ako Čína. Ak niekde sa objaví prípad, okamžite regionálne po tom lockdowne a zatvorených hraniciach, tak izolovať celé okolie, mesto, dať do miestneho lockdownu a všetkých pretestovať. Toto je jediná cesta, pokiaľ nie ste ostrov ako Nový Zéland alebo Austrália, potom to máte jednoduchšie. Inak aj Izrael mal ukážkový lockdown, ešte ani nestihol úplne rozvolniť a má znova ďalšiu vlnu. Ani Švédsko so super zdravotníctvom je tiež na tom zle. Čiže nám ostáva len ako štáty v Ázii, ako Čína, to jediné funguje.

Poslať 10.12.2020 15:38:07   Re: Ako by ste riešili covid ?

Obrázok užívateľa

od 01.02.2005 23:23:17
napísal 1386 príspevkov
Opatrenia musia navrhnúť odborníci, hoc aj za zavretými dverami.
Ich implementáciu musí zabezpečiť exekutíva.

Teda v skratke, boj musí viesť osoba, ktorej ľudia budú dôverovať.

Môžeme porovnať, ako sa spoločnosť stavala k opatreniam, keď ich manažoval bývalý premiér a ako sa ľudia stavajú k tomu čudu, čo je teraz.
A je neodškriepiteľné, že na postoji ľudí k ponúkaným riešeniam ako vtedy, tak aj teraz mal politický svetonázor minimálny vplyv.

Ak by súčasný lodivod prezentoval tie najlepšie riešenia na svete, mám obavu, že mu už neuverí ani jeho vlastný tieň.

Poslať 10.12.2020 17:05:32   Re: Ako by ste riešili covid ?

napísal 7044 príspevkov
Vlkodlak píše:
Môžeme porovnať, ako sa spoločnosť stavala k opatreniam, keď ich manažoval bývalý premiér a ako sa ľudia stavajú k tomu čudu, čo je teraz.
A je neodškriepiteľné, že na postoji ľudí k ponúkaným riešeniam ako vtedy, tak aj teraz mal politický svetonázor minimálny vplyv.

Ak by súčasný lodivod prezentoval tie najlepšie riešenia na svete, mám obavu, že mu už neuverí ani jeho vlastný tieň.
Absolútna lož to čo šíriš. Nemôžeme porovnať. Je práve dokázaný sociologicko-psychologický jav, že pri prvej vlne strach z neznámeho zomkne spoločnosť a pri druhej vlne dochádza k deštrukcii autority. Najprv si naštuduj základy toho ako sa správajú ľudia počas epidémii a potom táraj ;)

Poslať 10.12.2020 18:08:51   Re: Ako by ste riešili covid ?

napísal 25681 príspevkov
Ja sice suhlasim s tym, ze prva a druha vlna maju ine podmienky, vychodiska a dosledky spravania sa ludi, ale vedel by som to povedat aj slusnejsie ... :D

Poslať 10.12.2020 19:00:29   Re: Ako by ste riešili covid ?

napísal 7044 príspevkov
A čo ti vadí legionar, nie si nejaká fajnovka? Ja sa bavím s človekom, ktorý mňa nazval mrzákom, udavačom a zmagoreným ako ja uznám za vhodné a nie pokrytecky ako by si chcel ;) A to si čušal ako voš pod chrastou, aby si o ňom niečo vravel, keď používal také výrazivo proti mne, takže nehraj sa na mravokárcu, keď o to ti vôbec nejde a potvrdzuješ týmto úplne iné motivácie ;)

Poslať 10.12.2020 20:55:20   Re: Ako by ste riešili covid ?

Obrázok užívateľa

napísal 1386 príspevkov
legionar píše:
Ja sice suhlasim s tym, ze prva a druha vlna maju ine podmienky, vychodiska a dosledky spravania sa ludi, ale vedel by som to povedat aj slusnejsie ... :D
Legi,
Niečo podobné hovorí aj prezidentka. Navrhla aby manažovanie krízy prebral niekto iný. Myslíš, že to hovorí len tak ? Tiež nepochopila zmenu podmienok ?
Ty osobne máš dôveru vo vyjadrenia aktuálneho lodivoda k podmienkam, plánom a riešeniam ?
Viem, že je to trocha podpásovka, lebo viem, že sám by si ho hnal ...

Ale samozrejme, máme tu aj svedkov Matovičových. Škoda len, že nás všetkých ťahajú do pekla.

Poslať 10.12.2020 21:02:57   Re: Ako by ste riešili covid ?

napísal 7044 príspevkov
Vlkodlak píše:
legionar píše:
Legi,
Niečo podobné hovorí aj prezidentka. Navrhla aby manažovanie krízy prebral niekto iný. Myslíš, že to hovorí len tak ? Tiež nepochopila zmenu podmienok ?
Ty osobne máš dôveru vo vyjadrenia aktuálneho lodivoda k podmienkam, plánom a riešeniam ?

Ale samozrejme, máme tu aj svedkov Matovičových. Škoda len, že nás všetkých ťahajú do pekla.
Ktovie, akú politiku hrá prezidentka, vlastne spýtaj sa brata misojogiho povie ti o ESETE a PS a tým ide o predčasné voľby, čiže veľká hádanka to ani nie je.

Inak zábavné ako z tvojich slov tak silne počuť syčanie hada :D
Prečo sa pýtaš na dôveru, keď vieš, že ju legionár nemá? Nejde ti o poznanie odpovede. Je to čistá úlisnosť a falošnosť o čo ti ide, trápne manipulácie.

Rád by som vedel, kto je tu svedok Matovičov, ja o nikom tu neviem na fóre. Inak onálepkovať takýmito hanlivými pojmami ľudí s ktorými nesúhlasíš už samo je zlyhaním charakteru a zničenia diskusie, je to proste prejav fanatizmu, propagandy a boja o moc, nie hľadanie pravdy.

Poslať 10.12.2020 21:25:51   Re: Ako by ste riešili covid ?

Obrázok užívateľa

od 14.08.2012 21:10:44
napísal 2033 príspevkov
Citácia:
Škoda len, že nás všetkých ťahajú do pekla.
Nikto nas netaha do pekla. My uz tam temer sme.

Poslať 10.12.2020 21:34:25   Re: Ako by ste riešili covid ?

Obrázok užívateľa

napísal 1386 príspevkov
súhlas

Poslať 10.12.2020 22:20:07   Re: Ako by ste riešili covid ?

napísal 25681 príspevkov
Vlkodlak píše:
legionar píše:
Legi,
Neviem, co presne hovori prezidentka, ale ak si to niekde zistim a nebudem s tym suhlasit, tak mi to nebude robit problem "okomentovat". :)
Ale nepredpokladam, ze hovori nieco "uletene".
1. vlna zastihla celu republiku nepripravenych, neznalych a vystrasenych ludi.
Vtedy bolo naozaj pomerne lahke nejako ludi "zmanazovat".
S postupom casu a chaotickych "opatreni" jednoznacne narasta "otrlost" ludi, aj ich frustracia.
Nieco ako "vytesnovanie pocitu nebezpecia", ked uz ten strach posobi dlho.
Vacsie uvedomenie si "bocnych strat" pri "boji s hnusobou". (Zamestnanie, zivotna uroven, psychicke problemy v dosledku izolacie ...)
Atd. atd.
Je to zlozity proces a sociologovia nie nadarmo studuju 5 rokov, aby sa tomu snazili aspon trochu porozumiet.

A momentalne "opatrenia" patria k tym "najnezmyselnejsim", co doposial stihli vypotit ...
Takze, ak prezidentka vravi, ze OSOBNOST premiera ma zasadny vplyv na sposob riesenia krizy, tak o tom sa neda pochybovat.
"Nedokazoval" by som to ale roznostou reakcii ludi v 1. a 2. vlne.
Ocividne veci netreba dokazovat. :lol:

Poslať 11.12.2020 10:14:05   Re: Ako by ste riešili covid ?

napísal 7044 príspevkov
Ono ako aj naznačuje táto téma, nastala aj pandémia epidemiológov. Počty nakazených tak stúpli za posledné mesiace, že sa dosahujú asi až miliónové hodnoty len na Slovensku. Skoro každý Slovák sa začal hrať na epidemiológa. Má svoj vlastný názor, ale zväčša viaceré body nakazené od iných novo nakazených epidemiológiou. U veľa pacientov má táto choroba ťažký priebeh, pociťujú nutkavú potrebu komentovať epidemiologické opatrenia a plány iných epidemiológov a keď s nimi nesúhlasia, tak svoj odpor šíria na sociálnych sieťach. Najťažšie prípady sa pripájajú na vonkajšiu kyslíkovú ventiláciu a chodia šíriť svoje plány a opatrenia rovno na námestia. Žiaľ vakcína a liečba sú neúčinné, rizikové prostredie je pri ventiláciách slovenských médií, ktoré dokážu bleskovo infikovať, novinári majú totiž veľkú virálnu nálož epidemiológie. Izolácia nakazených nie je možná, keďže vírus sa od počiatku šíri najlepšie cez virtuálny priestor. Ostáva nám len zmieriť sa s tým a prijať svet taký aký je. Nastal úsvit epidemiológov. Alebo armageddon? :D

Poslať 14.12.2020 17:18:26   Re: Ako by ste riešili covid ?

Obrázok užívateľa

od 22.03.2008 11:01:14
napísal 4334 príspevkov
Mám dojem že sa to tu skĺzlo do politickej roviny. Vrátim sa na začiatok

najprv fakty:
1.epidémia svetového rozsahu, teda pandémia tu je
2. je spôsobená vírusom ktorý je vysoko infekčný, šíri sa kvapôčkovou cestou
3. vírus je nový a teda ludský organizmus ho nepozná a nevie s ním bojovať ihneď ako vnikne do organizmu
4. liečba je len symptomaticá t.j. potláčajú sa prejavy a tým sa pomôže organizmu aby zmobilizoval vlastné obranné mechanizmy a nákazu zlikvidoval.
priame liečivo ktoré by likvidovalo vírus nie je k dispozícii. Rendesivir je účinný len v začiatkoch a môže mať závažné vedlajšie účinky.

Individuálna ochrana je najúčinnejšia a je to to známe R-O-R

Prístup autorít:
my starší si pamätáme na plány CO (civilnej obrany) ktoré boli vypracované na rôzne varianty pohrôm od povodní až po útok imperialistov.
Taký plán by mala mať vypracovaná aj vláda.
1. testy a počty nakazených by mali vyhodnocovať podľa regionov (okresov, krajov) Merať ich v porovnateľných údajoch napr. počet nakazených na 100000 obyvateľov.
2. opatrenia príjímať podľa výsledkov testov. Tiež opatrenia prijímať na úrovni regionov. Malo by to mať stupne podľa počtu pozitívnych od žiadne opatrenia okrem R-O-R, cez postupné zatváranie prevádzok, podujatí, aktívít, až po úplne zatvorenie so zákazom vychádzania a cestovania. Pri zákaze cestovania v poslednom stupni by sa musela odstaviť aj MHD, železnica a autobusová doprava. Ten region by bol celý v karanténe a nik by nemohol ani von, ani dnu.

To čom som dal v bode 2 by mal odrážať pandemický plán. Tento plán by mal byť známy, verejnosť by ho mala mať k dispozícii a jednotlivé stupne by sa vyhlasovali s okamžitou platnosťou. Ak sa ohlási uzatvorenie v predstihu je o ničom. A mimochodom ten plán by mal byť stále v platnosti (k dispozícii) aj pre prípadné iné epidémie

[ Príspevkov: 56 ]  Choď na stránku 1, 2, 3, 4  Ďalší

Obsah fóra » Voľná diskusia

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť