Vlkodlak píše:
legionar píše:
Ja sice suhlasim s tym, ze prva a druha vlna maju ine podmienky, vychodiska a dosledky spravania sa ludi, ale vedel by som to povedat aj slusnejsie ...

Legi,
Niečo podobné hovorí aj prezidentka. Navrhla aby manažovanie krízy prebral niekto iný. Myslíš, že to hovorí len tak ? Tiež nepochopila zmenu podmienok ?
Ty osobne máš dôveru vo vyjadrenia aktuálneho lodivoda k podmienkam, plánom a riešeniam ?
Viem, že je to trocha podpásovka, lebo viem, že sám by si ho hnal ...
Neviem, co presne hovori prezidentka, ale ak si to niekde zistim a nebudem s tym suhlasit, tak mi to nebude robit problem "okomentovat".

Ale nepredpokladam, ze hovori nieco "uletene".
1. vlna zastihla celu republiku nepripravenych, neznalych a vystrasenych ludi.
Vtedy bolo naozaj pomerne lahke nejako ludi "zmanazovat".
S postupom casu a chaotickych "opatreni" jednoznacne narasta "otrlost" ludi, aj ich frustracia.
Nieco ako "vytesnovanie pocitu nebezpecia", ked uz ten strach posobi dlho.
Vacsie uvedomenie si "bocnych strat" pri "boji s hnusobou". (Zamestnanie, zivotna uroven, psychicke problemy v dosledku izolacie ...)
Atd. atd.
Je to zlozity proces a sociologovia nie nadarmo studuju 5 rokov, aby sa tomu snazili aspon trochu porozumiet.
A momentalne "opatrenia" patria k tym "najnezmyselnejsim", co doposial stihli vypotit ...
Takze, ak prezidentka vravi, ze OSOBNOST premiera ma zasadny vplyv na sposob riesenia krizy, tak o tom sa neda pochybovat.
"Nedokazoval" by som to ale roznostou reakcii ludi v 1. a 2. vlne.
Ocividne veci netreba dokazovat.