nikto píše:
aldot píše:
baba, baby - by som zaradil skôr k nespisovnej slovenčine, ako ku slangu.
Omyl, ktorý ťa vyradil z diskusie

aldot píše:
toto je proste tvoja hašterivost..
Aká hašterivosť, o čo ti ide? Však ja som žartoval vtip a vy ste sa do mňa začali navážať. Toto je od teba zlý vtip.
aldot píše:
mimochodom, na výške som sa naučil že všetko je o fyzike, sociálne vzťahy nevynímajúc.
Toto je ďalšia teraz kolosálna blbosť z tvojej strany. Neviem čo ťa donútilo takúto sprostosť trepnúť takto miešať prírodné vedy s humanitnými. Mimochodom funkcie vzorce množiny normálnemu človeku indikuje hneď matematiku nie fyziku

https://slovnik.aktuality.sk/pravopis/?q=babaslang je podmnožina nespisovnej slovenčiny používana špecifickou skupinou ľudí. Predpokladám, že Legimu nešlo o anglické "baby=bejby" ale o slovo bežne používané na celom Slovensku pochadzajúce z češtiny. A keď ma chceš vyradiť z diskusie, použi pádne argumenty a nie tvoje dojmy. Na jazykovedné otázky si rád lodebatím, je to súčasť môjho koníčka.
k hašterivosti sa vyjadrovať nebudem, v iných diskusiach je dokazov viac ako dosť.
čo sa týka fyziky, je to prapovodna veda a názov znamená príroda. čiže fyzika je veda o prírode a o tom ako funguje. matematika je podmnožinou fyziky a vznikla ako presný nástroj na vyjadrenie vzťahov merateľných veličin.
Zákon zachovania energie a princíp minima energie(verím že sa dajú nájsť aj iné fyzikálne zákonitosti)sú veci s ktorými sa bežne stretávam v medziľudských vzťahoch. navyše sú oblasti psychológie, kde sa bežne používajú matematické vzťahy a vyjadrenia na opis psychologickych javov.
navyše, žiadna veda ako taká nefunguje izolovane, všetky sú navzájom prepojené, čoho dôkazom sú mnohé vedne oblasti využívajúce poznatky dvoch a/alebo viac vied naraz.
negatívnym dôsledkom fyziky v psychológii sú rozni liečitelia(produkty New Age), ktorí cez fyziku oblbuju ľudí za účelom zisku. ale to ide skôr o parapsychologiu, nie o serioznu vedu. ako príklad uvediem "kvantovanie" , ale tých vecí je tiež veľa