dominik19 píše:
legionar píše:
misojogi píše:
totizto ked sa nchces zamyslat sa nad blbostami tak sa musis najprv naucit rozlisovat co je blbost a co je dolezite, co nie je jednoduche
A to sa bez myslenia neda ...
On sa zrejme trapi nie s tym, ci sa zamyslat nad blbostami ( to evidentne musi robit kazdy, ak vobec chce nieco rozlisovat), ale ci byt myslienkovo VLECENY blbostami niekam, kam nechce.
Mojim najavacsim problemom je tzv. Overthinking. Preto napriklad ked sa pozriem len do ucebnice pri tom jak robim domacu, tak si myslim ze opisujem podvadzam a pacham hriech. A to iste co sa tyka ludi. Spominaju meno bozie, vselijako nadavaju ale su to moji blizki kamarati a neda mi to neupozornit ako napr. Ukludni sa, bud kludny atd. Ked neupozornim, tak ma to vzdy trapi na svedomi. Ale uz som si povedal ze s ich slovnikom nemozem nic spravit, tam som sa na to vykaslal. Chcem im len dobre, ale nemozem ich upozornovat za kazdym slovom. To uz je prilis.
Bohuzial, na Tebe sa plne prejavuje to de-formovanie krestanskou vychovou, o ktorom som hovoril.
Nemysli si, ze za mojich cias boli studenti 'svati'.
Podstatne bolo, ze JA som nebol ako oni, ale som ich ani neupozornoval, ani nekarhal. Ti, co to respektovali, sa prisposobili a zostali kamaratmi. A s tymi ostatnymi som sa menej stykal.
Ty nie si Spasitel, aby si ich poucoval. Mozes ist tichym prikladom a byt sam sebou.
Kto sa prida - dobre, kto nie - jeho smola.
To s tou ucebnicou pri domacej ulohe a pocitom hriechu je fakt smiesne. Ked uz nedas na 'rady skuseneho diabla' (ako ma nazvala teta), tak si daj aspon vysvelit napr. od misionar3, co je a co nie je hriech.
Moja rada je - nemysli na blbosti a buduj svoje poctive JA ...