Areopág

kresťansko
katolícke
fórum

Všetkým návštevníkom nášho portálu požehnanie a radosť v Duchu Svätom od nášho Pána. Nech On sám je vaším svetlom a Jeho kríž i zmŕtvychvstanie svedectvom Božej moci vo vašich životoch.
Obsah fóra » Voľná diskusia

[ Príspevkov: 21 ]  Choď na stránku 1, 2  Ďalší
Autor Správa
Poslať 15.05.2020 18:05:02   Domáce úlohy

od 04.03.2020 19:23:23
napísal 39 príspevkov
Dobry den, chcel by som sa spytat na temu domace ulohy. Niekedy nemam vobec chut na domace ulohy a nebavi ma ich robit. A na to som aj doplatil, pretože z fyziky skoro nič neviem. Nechcem byť už tak lenivý a chcem byt čestný počas učenia. No chcel som sa spýtať ; je zlé, ak sa opisuje na predmetoch, o ktoré nám nejdú alebo nás nebavia? Podla mna domace ulohy nerozhoduju nase postavenie v zivote a ked nam raz nieco nejde, nemali by sme nad tym stracat cas. Som otvoreny ku vsetkym nazorom.

Poslať 15.05.2020 18:53:26   Re: Domáce úlohy

od 16.11.2006 12:42:16
napísal 25544 príspevkov
dominik19 píše:
Dobry den, chcel by som sa spytat na temu domace ulohy. Niekedy nemam vobec chut na domace ulohy a nebavi ma ich robit. A na to som aj doplatil, pretože z fyziky skoro nič neviem. Nechcem byť už tak lenivý a chcem byt čestný počas učenia. No chcel som sa spýtať ; je zlé, ak sa opisuje na predmetoch, o ktoré nám nejdú alebo nás nebavia? Podla mna domace ulohy nerozhoduju nase postavenie v zivote a ked nam raz nieco nejde, nemali by sme nad tym stracat cas. Som otvoreny ku vsetkym nazorom.
Tak to je smutne. :cry:
Pritom fyzika je jedno uzasne dobrodruzstvo poznania.
Neuc sa kvoli uloham, aj tak to potom zabudnes.
Citaj, pozeraj, NASAVAJ vsetky tie zaujimave fakty, javy a uspechy preto, ze to je zaujimave, nie aby si dostal jednotku za opisanu pisomku.

Znalosti z fyziky (mechanika, elektrina, optika ...) sa hodia aj na zvladanie beznych technickych problemov v zivote.

Zacni besedami "Pod lampou" (fyzika, vesmir, castice, kvantovka, Big bang, Kulhanek, Grygar, DNA, Darwin, mozog, co je zive, maxwell, Einstein, Newton ...) - cisto na vzbudenie zaujmu o nieco.
To pole je tak obrovske, ze nieco ta zarucene zaujme.

No a potom je to uz "iba" o praci ... :lol:

Poslať 16.05.2020 9:17:13   Re: Domáce úlohy

Obrázok užívateľa

od 15.11.2009 21:29:16
napísal 5300 príspevkov
Legi ty si to tak pekne napísal!

Ale každý môže mať záujem o niečo iné. Možno o záhradku alebo o domáce práce. Lebo máme aj iné poslanie. V nejakých hrubých rysoch by sme mohli obsiahnuť aj iné oblasti. Ak sú to predmety v škole, na ktorú som sa dal/a, tak áno ten postup, čo píše Legi, je super, vzbudiť si záujem o danú oblasť aj prirodzene a potom aj povinnosti idú ako po masle. Možno by ti mohli pomôcť rodičia pravidelnými povzbudeniami učiť sa.

Poslať 16.05.2020 9:34:24   Re: Domáce úlohy

napísal 25544 príspevkov
teta píše:

Ale každý môže mať záujem o niečo iné. Možno o záhradku alebo o domáce práce. Lebo máme aj iné poslanie. V nejakých hrubých rysoch by sme mohli obsiahnuť aj iné oblasti. Ak sú to predmety v škole, na ktorú som sa dal/a, tak áno ten postup, čo píše Legi, je super, vzbudiť si záujem o danú oblasť aj prirodzene a potom aj povinnosti idú ako po masle.
Dakujem za pochvalu. :D
Ale opisal som iba, ako to funguje.

Len dodam, ze aj v tej zahradke, alebo pri domacich pracach sa fyzika velmi hodi.
Nie zrovna ta "vysoka", ale "zakladna" urcite (Newton, Faraday, Ohm, Amper, Kelvin, Bernoulli ...) :D
(Opravovala si niekedy doma elektrinu ? Zatlkala kliniec ? Zalievala zahradu hadicou ? Vyuzivala si sud plny vody na podstavci, aby to tieklo ? Snazila sa zdvihnut nieco prilis tazke ? Sypala si popol na zladovately chodnik ? ... V beznom zivote vyuzivame tolko fyziky, ze clovek si to vobec neuvedomuje.) :lol:

Poslať 16.05.2020 10:18:39   Re: Domáce úlohy

Obrázok užívateľa

napísal 5300 príspevkov
Citácia:
Opravovala si niekedy doma elektrinu?
. Keď si to predstavím, tak už ma strasie. :-)

Poslať 16.05.2020 12:02:24   Re: Domáce úlohy

napísal 25544 príspevkov
teta píše:
Citácia:
Opravovala si niekedy doma elektrinu?
. Keď si to predstavím, tak už ma strasie. :-)
Ale chlap by aspon tie zakladne veci vediet mal !
Preto chlapcovi radim, aby sa o to zaujimal viac ako o modlitbu, alebo o "vycitky svedomia".
Pretoze ucenim sa veci potrebnych k zivotu (a manzelstvu) akoby sa modlil ... :D

Poslať 16.05.2020 12:21:05   Re: Domáce úlohy

Obrázok užívateľa

napísal 5300 príspevkov
Legi, texty od Teba mi pripomínajú knihu rady skušeného ďábla. Bez urážky, lebo je to úsmevné. Formovanie svedomia je pre mladych dôležité do života, v ktorom často nerozhodujú vedomosti, ale postoje, vôľové vlastnosti, morálka a ukotvenie v tých správnych hodnotách.

Poslať 16.05.2020 16:49:39   Re: Domáce úlohy

napísal 25544 príspevkov
teta píše:
Formovanie svedomia je pre mladych dôležité do života
A jeho deformovanie je zase nanajvys skodlive.
Co myslis, preco sem prisiel s tou otazkou o svedomi (=konflikt 'opisovanie' vs. 'svedomie') ?
Preto, ze ho ma "dobre sformovane" a "stabilne" ?
Alebo ze ho jeho prostredie, v ktorom zije, "dobre formuje" ?
Nie - prisiel s problemom.
Takze s tym formovanim asi nebude celkom vsetko v poriadku a treba sa nad tym zamysliet preco.
Ak to zvladne jeho spovednik - OK, pripad vyrieseny.
Len aby to nebol Kuffa ... :roll: :lol: (to by chlapec teda dopadol)

Poslať 16.05.2020 18:10:47   Re: Domáce úlohy

od 04.03.2020 19:23:23
napísal 39 príspevkov
legionar píše:
teta píše:
Formovanie svedomia je pre mladych dôležité do života
Len aby to nebol Kuffa ...
Co je zle na Kuffovi?

Poslať 16.05.2020 18:13:30   Re: Domáce úlohy

Obrázok užívateľa

napísal 5300 príspevkov
Hľadá priateľov vo viere, ktorí prešli podobnou cestou a vedia poradiť. Formuje celé spoločenstvo Cirkvi a kňaz samozrejme tiež ale nie nevyhnutne vždy a všade.

Poznámku o Kuffovi si nevšímaj, nie každému vyhovuje priamy štýl ohlasovania pravdy Cirkvi.

Poslať 16.05.2020 19:01:55   Re: Domáce úlohy

napísal 25544 príspevkov
teta píše:
Poznámku o Kuffovi si nevšímaj, nie každému vyhovuje priamy štýl ohlasovania pravdy Cirkvi.
Uz som povedal, ze AK je toto naozaj "pravda Cirkvi", tak potom ta Cirkev splna atribut "hnutia smerujúceho k potlačeniu základných práv" podla Trestneho zakona, ktory si citovala v snahe odradit ma od verejneho konstatovania pravdy o RKC.
Dokazat sa to da lahucko - prostou CITACIOU navrhov zakonov poslancov, ktori sa pri tom na tu Cirkev a jej ucenie nemaju hanbu odovolavat.
Rucim Ti za to, ze Jezis (ak vobec existuje :) ) by ich za toto pokaral slovami: "Odstup Satan!".

Poslať 20.05.2020 16:12:08   Re: Domáce úlohy

Obrázok užívateľa

od 23.11.2009 23:52:31
napísal 23929 príspevkov
Citácia:
tiez tlieskam Legimu :potlesk: napisal to vynikajuco a plne s nim suhlasim

Poslať 20.05.2020 16:15:46   Re: Domáce úlohy

Obrázok užívateľa

od 23.11.2009 23:52:31
napísal 23929 príspevkov
Citácia:
je zlé, ak sa opisuje na predmetoch, o ktoré nám nejdú alebo nás nebavia? Podla mna domace ulohy nerozhoduju nase postavenie v zivote a ked nam raz nieco nejde, nemali by sme nad tym stracat cas.
podla mna je to vyslovene chyby nazor, v zivote nebudeme riesit len veci ktore nas bavia a ktore nam idu bez problemov ale vsetko co nam zivot prinesie, naopak by sme nemali zutekat od veci ktore nedokazeme riesit a snazit sa aj v nich spravit maximum.
Ak ti to nejde skus sa spytat ze preco a pripadne si najst niekoho kto sa vyzna a kto ti v tom vie poradit
Odkial si? Z ktorej casti Slovenska ?

Poslať 20.05.2020 17:52:54   Re: Domáce úlohy

Obrázok užívateľa

napísal 5300 príspevkov
misojogi píše:
Citácia:
Na úvod to pekne napísal. Nie o Kuffovi.

Poslať 20.05.2020 17:55:05   Re: Domáce úlohy

napísal 25544 príspevkov
teta píše:
misojogi píše:
Citácia:
Na úvod to pekne napísal. Nie o Kuffovi.
Teta, o uceni som to napisal pekne, o Kuffovi pravdivo ... ;)

[ Príspevkov: 21 ]  Choď na stránku 1, 2  Ďalší

Obsah fóra » Voľná diskusia

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť