dominik19 píše:
Mat vedomosti naviac nie je nikdy na skodu, no zase velmi ma nebavi zameriavat sa na elektrinu a tie schemy okolo toho, takisto nemam ani chut travit 5 hodin pred pracovnym listom, ked mozem tych 5 hodin stravit s kamosmi napr. Pri kompe alebo vonku. Fyzika je vsade okolo nas, je dobre ju vediet, ale co sa tyka tych domacich uloh co dostavame, nehodlam pri tom stracat cas. S ucebnicou to zbucham za 10 minut a je po vsetkom. Viac sa naucim citanim ako nezmyselnym robenim domacich pracovnych listov, ktore ma oberaju o cas. Citanim Biblie mam aspon motivaciu na zlepsovanie mojej povahy. Ach jaj, uz nech cim skor pride ta stredna.... Domace boli vzdycky nudne..
Suhlasim, ze dnesne deti su v skole a v domacich ulohach casto pretazovane uplnymi blbostami.
Ked si spomeniem na vsetky tie "projekty", co deckam zabili doslova desiatky hodin casu, ide ma roztrhnut od zlosti.

Ty mas ale iny problem:
Spomenul si, ze 'radsej si pri kompe, alebo vonku', hoci 'mat vedomosti naviac nie je nikdy na skodu'.
A to uz vypoveda o niecom inom.
Stotoznil si si tie 'vedomosti' s 'robenim uloh' a, kedze tie Ta nebavia', zanevrel si na ziskavanie 'vedomosti navyse' a tvrdis, ze 'Teba to proste nebavi'.
Jednoducha cesta - aj z oblubenej Biblie by si mal vediet, kam vedie.

Pritom ja hovorim, ze to nie su ziadne vedomosti navyse,
je to ZAKLAD (navyse na ZAKLADNEJ SKOLE) !
A aj tie ulohy by Ta mali viest k tomu, aby si pochopil fyziku, ktora je za nimi. Nie aby si ich 'iba urobil'.
Mam zaujimavu knizku pre ziakov a studentov: "Zbierka kvalitativnych uloh z fyziky".
Tam sa nic nepocita a preto je to tazsie - musis tam najst a spravne uplatnit fyziku.
Ja som uz vo svojich 13-tich rokoch mal precitanu knihu o elementarnych casticiach od Parnova (Na krizovatke nekonecna).
A neboli to ziadne rozpravky na dobru noc.
A hlavne - nemali sme to na ulohu !
https://www.odkarla.cz/kniha-j-i-parnov-na-krizovatce-nekonecnaEdit:
Počet stran 596
Jazyk vydání český
Překlad Pavel Anderle, Jiří Grygar

A ucebnicu elektriny, ktoru sme dostali pred prazdninami, som celu preluskal cez prazdniny.

Teraz najdes vsade ovela lepsie knihy, pretoze za tych 43 rokov sa naozaj vela zmenilo ...
A spustu videi, prednasok a kurzov roznej urovne.
Keby som ja mal v Tvojom veku internet ...