Citácia:
takzvane duševné vlastníctvo nikdy neexistovalo, je to pomerne nová vec, vymyslená cca pred menej ako 100 rokmi. Boh hovorí - zadarmo ste dostali, zadarmo dávajte, no na druhej strane hovorí aj - robotník si zaslúži svoju mzdu.
Rozumny kompromis, ktory mlcky uznavaju aj oficialne organy, znie - ak na tom zarábaš, tak si to kúp.
Citácia:
vtedy sa ešte nehovorilo o tom, že je to nelegálne
toto nie je argument, ak by to naozaj bolo zle samo o sebe bolo by to zle aj keby sa o tom nehovorilo
Citácia:
ceny napr. hier boli fakt pre Slovákov nedosiahnuteľné
ani toto nie je argument
Citácia:
Vyhýbaj sa však cracknutým hrám, jednak tiež kvôli záškodníkom, ale aj tiež kvôli tomu, že si myslím, že už spĺňa charakter krádeže.
nemyslim si to ....
Citácia:
No chcem sa spytat na cracknuty windows. Moj nevlastny otec este davnejsie pri stavani pc crackol windows. A chcem sa teda spytat ze ked tento windows pouzivam, pacham hriech? Ja som ho necrackoval, ale chcem vediet ci to je zle.
bol som na prednaske cloveka z microsoftu ktory sa oficialne zameriava prave na legalnost SW a ten nam na rovinu povedal ze domace pouzivanie windowsu (bez licencie) microsoft NIKDY riesit nebude, jeho zaujima len firemne pouzitie
Je velmi znamy aj vyrok B Gatesa ked mu povedali ze
Cinania a vo vychodnej europe "kradnu" windows "Kradnu" náš SW? to je vyborne som rad ze nekradnu iny SWpretoze vedel ze ked si ludia zvyknu na nejaky soft tak ho budu chciet pouzivat aj v praxi a tam sa uz da presadit aby firma alebo statna sprava si ten soft zaplatila.
Druha strana mince je aj licencovanie ktore brutalnym a neferom sposobom znevyhodnuje zakaznika (platiaceho) (v podstate ho okrada - to uz ako nikomu nevadi?)
Citácia:
pri stavani pc crackol windows.
tak toto je naozaj vazna chyba, windows treba pouzivat necracknuty a zohnat si na webe funkcne seriove cislo

pripadne si upravit BIOS aby hlasil ze ide o hromadnu licenciu vyrobcu HW (potom je nainstalovany WIN automaticky legalny bez overovania)
Citácia:
Momentalne windows 7 je uz minulostou tak som toho nazoru, ze sa to nepodporuje tak by som to neriesil.
to sa nazyva tzv
abandon SW, cize soft ktoreho legalnost uz nikto nebude riesit .... spokojne by som ho pouzival ,...