Areopág

kresťansko
katolícke
fórum

Všetkým návštevníkom nášho portálu požehnanie a radosť v Duchu Svätom od nášho Pána. Nech On sám je vaším svetlom a Jeho kríž i zmŕtvychvstanie svedectvom Božej moci vo vašich životoch.
Obsah fóra » Voľná diskusia

[ Príspevkov: 24 ]  Choď na stránku 1, 2  Ďalší
Autor Správa
Poslať 29.02.2020 13:08:52   NETFLIX

od 28.06.2014 20:30:22
napísal 580 príspevkov
Sledujete NETFLIX? Zdá sa mi to, alebo je to tak, že sme sa dostali do doby prehnanej (či skôr falošnej?) korektnosti? Kto to riadi? Kto to požaduje? Je to spoločenská objednávka alebo iba experiment? Chápem, že média majú moc spolutvoriť mienku spoločnosti. Asi preto sme v osemdesiatych a deväťdesiatych rokoch v seriáloch mohli vidieť hlavných hrdinov alebo skupiny často účelne zostavené z kamarátstva belocha, černocha a aziata. Tiež sme mohli čoraz častejšie vidieť zaľúbených takto rôzne skombinovaných. Možno išlo iba o biznis, aby sa s filmom či seriálom vedela identifikovať väčšina. OK však tak to má byť, je to realita a je to v poriadku. Ale už sme ďalej? Priznávam, nemám odsledované všetky seriály na NETFLIXe, vlastne iba pár. Vyberám si skôr sci fi lebo je to pre mňa relax. Možno to teda bude tým, že sa nám tvorcovia snažia naznačiť víziu budúcnosti. Ale naozaj sa v každom takomto seriály musím stretnúť s homosexuálnym párom či už mužským alebo ženským? Neviem, mne to nejako nevadí, ale všimol som si to, a to že som si to všimol znamená, že je toho /na mňa/ veľa. Hlavne ak nosnou témou seriálu nie je táto problematika. Napr. Van Helsing. Bože ja chcem vidieť ako zabíjajú upírov, nepotrebujem tam bozkávajúcich sa mužov či ženy. Altered Carbon podobne, Nyghtflyers tiež a topka je Another Life. Tam nám naservírovali toho najviac.... chlapík namaľovaný ako dievča so svojim partnerom, masturbujúca hlavná hrdinka, slečna ktorá sa chce milovať s dvoma mužmi - súčasne... keď potom otehotnie, tak hneď prvé čo jej povie doktor /ale úplne prvé/, že či si je vedomá, že si to nemusí nechať.... ako hovorím, tieto scény nie sú nosnými, iba dotvárajú kolorit a atmosféru, ale podľa mňa úplne zbytočne. Robí to niekto iba preto aby získal nejaké "body"? Alebo je to špecifikum NETFLIXu? Nechápte ma zle, ak idem pozrieť film ktorý sa tejto téme venuje, tak očakávam že sa jej bude venovať a čakám ako mi to režisér a herci podajú. Napr. Boys Don't Cry považujem za jeden z najlepších filmov vôbec, pretože sa človeku vie dostať pod kožu, pracovať s názormi a formovať osobnosť. Ale musí byť táto téma /z môjho pohľadu/ už všade? Či je to len na NETFLIXe?

Poslať 29.02.2020 13:18:53   Re: NETFLIX

od 16.11.2006 12:42:16
napísal 25544 príspevkov
Netflix nepozeram, takze neviem posudit.
Zo sci-fi mi viac-menej staci stara dobra SG-1 ... :lol:

Poslať 29.02.2020 13:42:18   Re: NETFLIX

od 05.03.2014 13:26:50
napísal 812 príspevkov
Mainstreamová kultúra naozaj teraz funguje na vlne prehnanej politickej korektnosti (všade treba jedného hrdinu černocha /pardon, Afroameričana/, nejaký ten homopár...). nenazval by som to spoločenskou objednávkou (väčšine divákov je to podľa mňa jedno, ide im o nosnú tému/dej, a nie o to, či upírov zabíja černoch gay alebo kresťan beloch :) ), ale skôr snahou zapáčiť sa mainstreamovým médiám (kde prevažujú väčšinovo tieto politicky ultrakorektné názory).
Prípadne možno ešte donedávna to bola celkom prirodzená snaha mainstreamovho umelca šokovať a zaujať... Ale myslím že v súčasnosti černoch gay vo filme nikoho extrémne nešokuje...

Poslať 19.05.2020 19:56:50   Re: NETFLIX

Obrázok užívateľa

od 14.08.2012 20:10:44
napísal 2033 príspevkov
ja Netflix mam a sledujem. Ale politicka korektnost nie je iba vdaka NETFLIXu a na NETFlixe, ale je to taky trend vo vseobecnosti. Posledny priklad prehnanej politickej korektnosti je podla mna serial Star Trek: Discovery kde sa prehnane az do absurdnej roviny zdorazdnovali urcite veci az na hranu znesitelnosti.

Poslať 19.05.2020 20:45:55   Re: NETFLIX

napísal 25544 príspevkov
Mne, co vyrastal na pokrvnom bratstve Winnetoua a Old Shatterhanda, to akosi nevadi ... :)
A co este taky Maugli, co sa kamosil s vlkmi, Tarzan, co sa povazoval za opicu, pripadne Robinson, ktoreho najlepsi kamos bol ludozrut.

Aj to je politicka korektnost ? Alebo uz klasika ?

Poslať 20.05.2020 8:09:37   Re: NETFLIX

Obrázok užívateľa

od 23.11.2009 23:52:31
napísal 23929 príspevkov
Citácia:
co vyrastal na pokrvnom bratstve Winnetoua a Old Shatterhanda
to aj ja ale mne to vadi lebo uz to naozaj ide do extremu a je to chore ....
tako ako kedysi niektori svoje prejavy zacinali slovami "vdaka Sovietskemu zvazu ...." tak dnes tam musi byt tiez povinna "obet bohom" na oltar politickej korektnosti, spomenut oslavne nejakeho geja nejakeho cernocha ci negra a nejaky biely zaporak presaadzujuci tradicnu rodinu ...
normalne je to navrat 50 rokov ale tentoraz vystraja neobolsevizmus .....

Poslať 20.05.2020 8:22:17   Re: NETFLIX

napísal 25544 príspevkov
misojogi píše:
nejaky biely zaporak presadzujuci tradicnu rodinu ...
normalne je to navrat 50 rokov ale tentoraz vystraja neobolsevizmus .....
Michal, v Tvojej vete nie je podstatny ten "biely zaporak", ale slovne spojenie so slovickom "PRESADZUJUCI".
Uz viackrat som tu zdoraznil, ze ludia nemaju radi chomut.
Aj slobodny mustang, ktoremu silou nasadis chomut, bude KOPAT ... :lol:

Poslať 20.05.2020 8:42:05   Re: NETFLIX

Obrázok užívateľa

napísal 23929 príspevkov
Citácia:
slovne spojenie so slovickom "PRESADZUJUCI".
ktore som si ako vidim mohol pokojne odpustit a nemusel by si reagovat ....
moja chyba
pre mna bolo podstatne vyjadrenie biely zaporak a dodatok bol navyse

Poslať 20.05.2020 10:00:07   Re: NETFLIX

napísal 25544 príspevkov
misojogi píše:
Citácia:
slovne spojenie so slovickom "PRESADZUJUCI".
ktore som si ako vidim mohol pokojne odpustit a nemusel by si reagovat ....
moja chyba
pre mna bolo podstatne vyjadrenie biely zaporak a dodatok bol navyse
No vidis. A pre mna zase to slovko scasti DEFINUJE toho "zaporaka" (jedno akej farby) ... :lol:

Poslať 20.05.2020 16:31:01   Re: NETFLIX

Obrázok užívateľa

napísal 23929 príspevkov
ty si proti tradicnej rodine? :o

Poslať 20.05.2020 16:41:05   Re: NETFLIX

od 05.03.2014 13:26:50
napísal 812 príspevkov
Kompromis - čierny záporák, bojujúci za tradičnú rodinu s latentnými homosexuálnymi sklonmi.

Poslať 20.05.2020 16:43:24   Re: NETFLIX

napísal 25544 príspevkov
misojogi píše:
ty si proti tradicnej rodine? :o
Vzdy som tvrdil, ze logika Ti moc nejde ... :roll:
Schvalne, skus si najst nazov logickeho omylu, ktoreho sa teraz dopustas.

Poslať 20.05.2020 16:52:19   Re: NETFLIX

Obrázok užívateľa

napísal 23929 príspevkov
zeby obmedzenie moznosti na dve hoci existuje viacej moznosti ? :-)

Poslať 20.05.2020 16:52:30   Re: NETFLIX

Obrázok užívateľa

napísal 23929 príspevkov
jerry píše:
Kompromis - čierny záporák, bojujúci za tradičnú rodinu s latentnými homosexuálnymi sklonmi.
:lol: :D ;)

Poslať 20.05.2020 17:03:50   Re: NETFLIX

napísal 25544 príspevkov
misojogi píše:
zeby obmedzenie moznosti na dve hoci existuje viacej moznosti ? :-)
Nie.
Povedal som, ze mne vadi PRESADZOVANIE, nie KTO presadzuje, ani CO presadzuje.
Cize vybral si si z tvrdenia nepodstatnu vec a postavil na nej akoze 'opravnenu kritiku' (ved ktoze uz by bol PROTI RODINE, ze ?) ...
A ja Ta mozem ubezpecit, ze "proti rodine' nie je nikto.
To je iba vysledok PROPAGANDY , ktorej podliehas aj Ty a podstatu ktorej nechces ani za svateho pochopit.
(Ze je rozdiel medzi "nieco POVOLOVAT" od "nieco ZAKAZOVAT").
Uz si videl, aby niekto chodil po uliciach s trasparentami "Sme proti tradicnej rodine!", "Chceme zakazat tradicnu rodinou!" ???
Ja teda nie.
Ale tych "opacnych" (akoze krestanov) som uz videl hodne ...

[ Príspevkov: 24 ]  Choď na stránku 1, 2  Ďalší

Obsah fóra » Voľná diskusia

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť