Areopág

kresťansko
katolícke
fórum

Všetkým návštevníkom nášho portálu požehnanie a radosť v Duchu Svätom od nášho Pána. Nech On sám je vaším svetlom a Jeho kríž i zmŕtvychvstanie svedectvom Božej moci vo vašich životoch.
Obsah fóra » Voľná diskusia

[ Príspevkov: 32 ]  Choď na stránku 1, 2, 3  Ďalší
Autor Správa

od 28.06.2014 20:30:22
napísal 580 príspevkov
Čo na to poviete? Stalo sa vám to už niekedy, resp. stáva sa vám to? Mne teda bežne, už som dokonca začal premýšľať nad tým, že keď mám šancu urobiť dobrý skutok, že ako sa mi to teda vráti....

Obrázok užívateľa

od 15.09.2009 12:08:27
napísal 6643 príspevkov
...nestalo. do koho ja chlebom, ten do mna este vacsim. ;)

Asi by si nemal premyslat, ci dobry skutok robit, alebo nie. Proste rob co mas bez ohladu na nasledky. :lol:

od 16.11.2006 12:42:16
napísal 25544 príspevkov
stefan píše:
Čo na to poviete? Stalo sa vám to už niekedy, resp. stáva sa vám to? Mne teda bežne, už som dokonca začal premýšľať nad tým, že keď mám šancu urobiť dobrý skutok, že ako sa mi to teda vráti....
Pokial si odmyslime "vyssiu moc", potom skutocne anonymny dobry skutok Ta nema ako "zasiahnut spat zle" ...
Ak sa tak stane, potom je na mieste uvazovat (okrem "nahody" ;) ) aj o tom, co vlastne ta "vyssia moc" je a ake su jej prejavy voci cloveku. Ale tipujem, ze to si asi nepripustis.
Pripadne je mozne, ze nebol celkom anonymny a ludia su "rozni" ... :)

Obrázok užívateľa

od 23.11.2009 23:52:31
napísal 23929 príspevkov
stefan píše:
ja si myslim ze je to len subjektivna interpretacia a teda nastavenie Tvoej osobnosti, proste ze ako to vnimas
a mozno niekto iny by presne na Tvojom mieste veci interpretoval uplne inak

od 28.06.2014 20:30:22
napísal 580 príspevkov
Tak to je fajn, že vás toto nepostihlo. Ja samozrejme nehovorím, že už nepomáham ľuďom, ale fakt je taký, že ak procedúra niečo vyžaduje /napr. v práci/, pričom jej jemným ignorovaním by niekto niečo dosiahol jednoduchšie, tak už mám tendenciu nechať ho to urobiť podľa predpisov, lebo toto sa mi už x krát vrátilo. Mne sa až nechce veriť, že sa vám to nestáva, možno ste to len doteraz takto nevnímali... :D :)

Obrázok užívateľa

napísal 23929 príspevkov
Citácia:
už mám tendenciu nechať ho to urobiť podľa predpisov, lebo toto sa mi už x krát vrátilo.
unika mi ten dobry skutok v porusovani predpisov ...

Obrázok užívateľa

od 19.02.2014 20:45:12
napísal 659 príspevkov
stefan píše:
Po dlhej dobe zaujimava otazka.
Ano stava sa mi to denne. A viem velmi dobre, ake unavujuce a frustrujuce to je.

Ludia nechcu pravdu. Spokoja sa s priemernostou. Opak im nastavuje zrkadlo a to boli. Vedia to podvedome ci vedome a strasne ich to stve. A vyssia moc s tym nic nema.

Ak ziju vo svojej bubline (velmi velmi caste), tak si hyckaju svoju priemernost a snazia sa presvedcit samych seba a navzajom svoje okolie, ze vlastne idu po dobrej ceste...a to staci.

Vsetko navyse je znervoznujuce a nazyvane extremom a podobne.

Je len na tebe, co s tym urobis, a co to s tebou urobi. Laska je obeta, avsak stale na nieco cakame...daj Pane Boze, ale este chvilu pockaj :))

Je take mile a sladke citat o obetach inych, svatcov a podobne, ale kurna, ked som zoci voci takemuto rozhodnutiu v beznom zivote (a moze to byt az "banalna" vec), tak este trochu pockame, lebo...(dopln podla potreby) a dame ruzenec alebo spolocenstvo....nabuduce to bude lepsie, hm?

Ak si dospel do tejto fazy, o ktorej pises, musis to rozlusknut raz a navzdy (aj ked v case je to proces a nespravis to za den), inak to bude trapenie - opakom je pokoj. Pokoj, ktory vyviera zvnutra. Z presvedcenia, ze takto to ma byt aj keby...ved vies, sliny, ohovarania, bice, krize....uz sme zabudli, ze symbolom krestanstva je kriz....
...

Obrázok užívateľa

od 14.08.2012 20:10:44
napísal 2033 príspevkov
stefan píše:
ked mam sancu spravit dobry skutok, tak ho spravim a snazim sa nepremyslat nad nejakou zasluhovostou, pretoze vzdy ked premyslam nad tym, ako sa mi to v dobrom vrati, tak to vzdy vo mne vytvara(lo) urcite napatie v ocakavani toho co dobre sa mi stane a to rodi dalsie napatie.

Niekdy ta obeta, ta laskavost, ta sluzba druhym je velmi tazka, mozno az nad moje sily, pretoze ju niekedy odo mna chcu / potrebuju ludia, ktorych povedzme velmi nemusim (nech su dovody akekolvek). Chce to velmi vela trpezlivosti, ktorej sa mi nie vzdy v tej chvili dostava a ak nejaku mam tak zachvilu je prec. Z toho dovodu sa snazim celu vec brat tak,ze to asi nie vzdy to bude o tom,ze pomoc druhym budem davat sposobom akym ja chcem alebo by som chcel dat(davat) , ale ako si ta dana situacia vyzaduje.

napísal 25544 príspevkov
Spero píše:
stefan píše:
Po dlhej dobe zaujimava otazka.
Ano stava sa mi to denne. A viem velmi dobre, ake unavujuce a frustrujuce to je.

Ludia nechcu pravdu. Spokoja sa s priemernostou. Opak im nastavuje zrkadlo a to boli. Vedia to podvedome ci vedome a strasne ich to stve. A vyssia moc s tym nic nema.

Ak ziju vo svojej bubline (velmi velmi caste), tak si hyckaju svoju priemernost a snazia sa presvedcit samych seba a navzajom svoje okolie, ze vlastne idu po dobrej ceste...a to staci.

Vsetko navyse je znervoznujuce a nazyvane extremom a podobne.

Je len na tebe, co s tym urobis, a co to s tebou urobi. Laska je obeta, avsak stale na nieco cakame...daj Pane Boze, ale este chvilu pockaj :))

Je take mile a sladke citat o obetach inych, svatcov a podobne, ale kurna, ked som zoci voci takemuto rozhodnutiu v beznom zivote (a moze to byt az "banalna" vec), tak este trochu pockame, lebo...(dopln podla potreby) a dame ruzenec alebo spolocenstvo....nabuduce to bude lepsie, hm?

Ak si dospel do tejto fazy, o ktorej pises, musis to rozlusknut raz a navzdy (aj ked v case je to proces a nespravis to za den), inak to bude trapenie - opakom je pokoj. Pokoj, ktory vyviera zvnutra. Z presvedcenia, ze takto to ma byt aj keby...ved vies, sliny, ohovarania, bice, krize....uz sme zabudli, ze symbolom krestanstva je kriz....
...
Nerozumiem, o com to so Stefanom vlastne pisete.
Mohli by ste KONKRETIZOVAT ?
CO konkretne povazujete za ten "dobry skutok", ktory sa vam vratil "zle" ?

Obrázok užívateľa

od 14.08.2012 20:10:44
napísal 2033 príspevkov
Citácia:
oni o ziadnom konkretnom nehovorili...

Obrázok užívateľa

napísal 23929 príspevkov
Citácia:
to nehovorili ale maju na mysli
takze by mohli povedat konkretne aby sm im rozumeli
osobne si myslim na zaklade konkretnych podobnych skusenosti ze je to len ciste vec interpretacie

napísal 25544 príspevkov
tomix píše:
Citácia:
Ved prave preto sa pytam. :)
Lebo podla inych ludi to vobec nemusel byt "dobry skutok" ...

Obrázok užívateľa

napísal 23929 príspevkov
Citácia:
Lebo podla inych ludi to vobec nemusel byt "dobry skutok" ...
alebo mozno bol, no robili ho zle
napriklad ked niekto pasuje migrantov na Slovensko tiez ma pocit ze robi dobry skutok ale porusuje zakon a dopusta sa trestneho cinu

Obrázok užívateľa

od 19.02.2014 20:45:12
napísal 659 príspevkov
Ján Motulko
Dialóg s Bohom

Len z ľudských úst sa odpoveď mi pravá nedostane,
otázku preto hodne vyššie kladiem:
Kto je môj brat a sestra, povedz, Pane,
kto je môj blížny z tých, čo stoja pri mne v rade?

Hľa, ľudské ústa vravia: pozri na košeľu,
tá ti je bližšie ako teplý kabát.
kupecké počty vedú k úspešnému cieľu:
Ty dáš, a teba tešiť buderabat.

Len z ľudských úst sa odpoveď mi nedostáva.
Vravia mi – miluj toho a hentoho zabi.
Tak je to správne, je to podľa práva?...
Rozsúď to múdro medzi nami, Rabbi.

Rozsúď to, Rabbi. Byť nerozhodným nedovoľ mi
a pochybnosti z mojej hlavy sním mi.
Rozsúď to, Rabbi, ako medzi apoštolmi,
kedy kto prvší a kto medzi poslednými,
a či aj ten, čo nič mi nikdy nedá,
môže byť pre mňa skýsajúce cesto,
a či aj ten, čo sa ti z hriechov nespovedá,
môže mať v srdci mojom miesto...

II

Počúvam, Pane, tlmočím si tvoje slová,
čo našeptáva mi Zvesť staronová:

Že každý človek je mi bratom,
ale i ten, čo v hneve vrchovatom
na mňa kydá sliny.
I ten, i ďalší iní,
ktorí v nekonečných radoch sú tu:
i pankáči, i skíni,
i vierolomný Brutus,
i tí, čo majú na mňa drsné dlane,
i tí, čo zadržujú lásky dane,
i tí, čo nemluvniatkam dajú nebyť,
i tí, čo starkým berú chlebík...

Viem, Pane, taká tvoja rada:
i z tých mám reťaz bratov skladať.
Vyznávam sa však, som len krehká čaša.
Milovať i tých, Rabbi, dá sa?

Keď skĺznem z lásky, Pane, nebuď prísny.
Za ruku veď ma, tuho stisni...

Obrázok užívateľa

napísal 23929 príspevkov
Spero
obavam sa ze touto peknou basnou podsuvas (skrze kontext temy) nieco co nie je pravda a sice ze ide o manipulaciu pocitom viny na ktoru su prave krestania velmi nachylni. Nieco ako ked ta bezdomovec manipuluje aby si mu prispel (na alkohol) ale v skutocnosti to ide na jeho rumunskych mafianskych otrokarov, ktori si z toho spravili biznis, cize tym ze das bezdomovcovi tak vlastne podporujes cely ten mafiansky biznis (najdi si cez google, je o tom dost clankov na webe)
Je krasna vec pomahat druhym ludom ale niekedy tym mozes v skutocnosti pachat zlo

[ Príspevkov: 32 ]  Choď na stránku 1, 2, 3  Ďalší

Obsah fóra » Voľná diskusia

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť