jery píše:
"kresťanský death metal" to je niečo ako "liptovský zenbudhizmus"?

ano
domaca naturalizovana verzia zenbudhizmu upravena na nase miestne pomery a potreby

--------------------------
ad fínska metalova skupina Nightwish.
namatkovo som si vybral jednu pesnicku z google a YTB
https://www.youtube.com/watch?v=y2IkUeNYX88je tam aj text
hudba vobec nie je ziadne techno ani tvrdy metal - je zalozena na vokaloch a nie na basgitare a efektoch elektrickej gitary
podla mna klasicky rock dokonca viac-hlas
a text je tam tiez hodil som si do gogole prekladaca, klasicka lyricka romantika o prirode
neviem ci aj dalsie skladby su podobne alebo naopak nejako zavadne (to vies asi ty lepsie kedze ich poznas), ale spytaj sa ucitela na zaklade coho vie ze su to satanisti, mozno si to len mysli na zaklade nespravnych informacii a nic o tej skupine dokopy nevie
pripadne sa ho spytaj ze
aku pesnicku od nich povazuje za zavadnu a preco a napis nam sem jeho odpoved
mozno ma len chybne predstavy o tom co je metalova hudba
klasicky vtip hovori
Citácia:
vnucka moja prosim mozes uz vypnut tu metalovu hudbu ?
ale babi, to je predsa mixer

na jednej strane by som ti odporucal mat slobodu od toho co ti povie (viem tlak autority je silny)
na druhej strane ti silu doda napriklad vedomie ze vies odmietnut pesnicku s ktorou nesuhlasis pretoze je v prudkom rozpore s Tvojim presvedcenim
(len ten kto vie povedat NIE vie naozaj povedat aj ANO) a ty nechces do seba pchat nieco co zaroven odmietas pretoze sa to nezhoduje s Tvojim presvedcenim
---------------------
teraz som si vsimol
Citácia:
Majú nejaké piesne aj proti Bohu a kresťanstvu, napr. Wish I had an angel, Planet Hell, alebo The Kinslayer...
nuz tieto pesnciky by som asi nepocuval a celkove by asi neboli u mna na prvom stupni rebricka mojich oblubenych skupin
vyhladal som si text tej pesnicky I wish I had an angel
asi by mi pri tejto pesnicke vadil ich negativny postoj k Panne Marie v texte rovnako ako by mi vadilo navazanie sa do mojej mamy
pozeral som aj pesnicku The Kinslayer
z nej mi vadi text
Citácia:
Žiadna pravda nemá zmysel, aby sme ju nasledovali
totizto tu by silno mohli protestovat ludia ktori kvoli svojmu presvedceniu zazili gulagy alebo koncentraky (poznal som osobne viacero takych ludi - silne osobnosti)
ja si prave s V Frankom(psychiater ktory prezil koncentrak) myslim ze clovek robi clovekom prave idealy, ktore ho presahuju a kvoli ktorym je schopny aj trpiet pripadne zomriet
a su tam aj nejake narazky na nabozenstvo ale neviem tak dobre anglicky aby som ich vedel posudit v kontexte a co sa tym vlastne mysli