Speedy píše:
Nuz, pisal si o odopierani si roznych veci ako aj sexu a tak. Vselico ked si odopieras, tak sa
to moze ratat ako post. Ale ja som hovoril celkovo o sebakazni. Pises o detskych riekankach,
sochach, kostoloch o panovi v plasti a teda evidentne nevies o tom nic. Lebo, ked to beries
ako detske riekanky, ktore su fanaticky donekonecna opakovane, tak na to sa neda ine povedat.
Je mi trochu luto, ze nabozenstvo a filozofiu, ktoru nerozumies dehonestujes a urazas silnymi prirovnaniami.
Mimochodom, aj ja si s manzelkou denne rapoceme tie iste slova a rovnake formulky a je ich viac
a nikdy ma neomrzi ich vypocut si nanovo od osoby, ktora ma miluje a viem, ze to mysli uprimne.
Naopak, tieto nase formulky su "len nase" a su niecim takym vzacnym pre nas. Chapes, ak si mal niekedy
frajerku, ktoru si fakt miloval
Vôbec sme sa nepochopili prečítaj si znovu čo som písal. Mne nešlo o odopieranie. Ale o dôvody prečo to niekto robí čo boli nezmysli. Je pôst pre očistenie tela a mysle to je normálna vec. No ja som hovoril o fanatikoch čo odmietajú doslova sex ako niečo čo je nechutné a hriešne. Ak napíšem svoj uhol pohľadu tak dehonestujem náboženstvo a filozofiu hej? A urážam? Ako sa môže náboženstvo alebo filozofia uraziť? To ono je to človek? Nikdy ma nezaujímalo a ani nezaujímali ľudia čo sa urážajú ak niekto vníma veci inak ako oni. S takými psychologickými kľučkami ako urážanie sa na mňa nechoď urážajú sa fakt len malé deti. Ak si otvorený diskusii tak diskutuj a vysvetli mi teda v čom konkrétne keď sa rapoce od rána do večera Otče náš to nie je len opakovanie riekanky stále dokola? A prečo konkrétne takéto rapotanie má zaujímať Boha? A kde si prišiel na to, že nerozumiem filozofii alebo náboženstvu len preto, že to vnímam inak ako ty? To akože ak niekto nevníma náboženstvo čo má 1000 druhov výkladov tak ako si ho vykladáš ty tak mu nerozumie?

Keby kresťanstvo malo jediný správny výklad tak by sme sa tu ani nemali o čom písať. Takže zmysel môjho života má byť teda denne opakovať pár druhov modlitieb dokola hej? To je to čo poteší Boha? Toto on potrebuje? Aby mu niekto robil karaoke s pár pesníčkami dokola? To mi nepríde veľmi ako niečo čo by chcel Boh.