Citácia:
Už teraz rozhodujú omnoho menej sofistikované zariadenia ako výťah o živote a smrti.
zda sa z nasledujuceho textu ze slovicko
rozhodovat pouzivas v inym zmysle ako je zvykom
samozrejme v pripade havarie konstrukcia(ak je dobre navrhnuta) rozhoduje o zivote a smrti
ale v samotnom navrhu sa ne
rozhoduje v tom zmysle ze by tam bola nejaka logika s ktorou by sa ratalo pri navrhu ....
naopak vytah je navrhovany na co najvyssiu spolahlivost a ochranu zivota tych co sa nim vozia. Neexistuje tam nejaka logika ktory by sa rozhodovala ze vytahu za nejakych okolnosti dovoli spadnut
to by bol chyba konstrukcie a nie funkcionalita
Citácia:
Poznáš slovíčko rozhodovanie aj v prenesenom význame? Napr. počasie rozhodlo o živote horolezcov? Hej radšej mi nepíš keď nevieš, že slová môžu mať a aj majú často viac významov.
to sice ano ale v tejkto polemike to bolo skor matuce, pretoze sme hovorili jasne o jedno vyzname a zrazu si to myslel v druhom vyzname ale ostatni ani netusili ze to pouzivas v tom druhom vyzname, kedze to vyznelo ako odpoved
=============================
Citácia:
Citácia:
podla mna o zivote a smrti by prave umela inteligencia rozhodovat nemala
Dôvod? Už teraz rozhodujú omnoho menej sofistikované zariadenia ako výťah o živote a smrti. A ty nedôveruješ tak vyspelému zariadeniu? Prečo?
ako vidis ja hovorim o
fukcionalite a ty hovoris o
spolahlivostipreco nedoverujem vyspelemu zariadeniiu?
opat zrejme hovoris o spolahlivosti, ale moj dovod odmietania bol samotny zmysel taketo rozhodovacej logiky, ktora mi pripomina rusku ruletu (je totizto podobna)
ja si myslim ze navrhovanie a konstrukcia takychto zariadenie je neeticke
cize ako by si povedal ty - emocionalne a moralne dovody