Areopág

kresťansko
katolícke
fórum

Všetkým návštevníkom nášho portálu požehnanie a radosť v Duchu Svätom od nášho Pána. Nech On sám je vaším svetlom a Jeho kríž i zmŕtvychvstanie svedectvom Božej moci vo vašich životoch.
Obsah fóra » Katolícka spiritualita - DUCHOVNÝ ŽIVOT

[ Príspevkov: 4 ] 
Autor Správa
Poslať 28.08.2019 3:06:08   Sen

od 12.05.2019 3:14:16
napísal 53 príspevkov
Ahojte.

Zaujímal by ma Váš názor na môj sen. (Neviem, či tu niekto má charizmu na vykladanie snov, ak taká existuje- nemám prehľad) Vo sne som bol v našej bazilike a prechádzal som hlavnou loďou smerom k oltáru nesúc v rukách obetnú misku z hostiami a v druhej ruke som mal kalich. Keď som sa blížil k oltáru, tak som videl, ako sa na pravej strane modlí kňaz na kľakadle. Ako som tak niesol tie hostie a kalich zrazu som zbadal oltár (obetný stôl) a okolo neho bola veľká vrava, bolo okolo neho strašne veľa ľudí, až som sa čudoval ako sa tam nabrali.
V tom som prišiel pred oltár a z toho hlúčika ľudí vystúpili traja mnísi v hnedých habitoch. Keď sa tak stalo vystrel som obidve ruky (v jednej hostie v miske, v druhej kalich) k tým mníchom a kalich a obetnú misku im odovzdal. Oni (tí mnísi v habitoch- boli traja) sa mi ale strašne smiali, čo ma aj veľmi trápilo. Ten kňaz čo kľačal na kľakadle je naozaj v našej farnosti ako kaplán. (čo ma tiež prekvapilo, že vidím skutočnú osobu, ktorú poznám)

Chvíľu bolo ticho a zrazu som videl nebo a znova tých troch habitovaných mníchov na nebi.

Také sny som nemal veľakrát a sen ma veľmi prekvapil. Myslíte, že by som mal tomu snu prikladať nejakú dôležitosť? Mal by som niekomu o ňom povedať, alebo to mám nechať tak? (asi to tak nechám, bol to predsa len sen) Asi by som mal viac popracovať na svojom teologickom vzdelaní, aby som sa tu nevypytoval také somariny.

Ešte mám jednu skúsenosť, ale to by som tu radšej nerozoberal, pretože sa to takisto týka jedného kňaza vo farnosti, ktorého už ale preložili. Použil som slovo skúsenosť, lebo to nebol sen.

Čo poviete, mám to nechať tak, alebo sa so snom niekomu zveriť? dik

Poslať 02.09.2019 8:41:17   Re: Sen

Obrázok užívateľa

od 22.03.2008 11:01:14
napísal 4334 príspevkov
Sen je sen. Vo sne sa môže aktivizovať naše podvedomie a projektovať naše túžby alebo potlačené predstavy. Tiež môžu reflektovať naše zážitky pretransformované cez naše vnútorné postoje. Tiež sen môže vyslať signál o nejakom probléme či somatickom, či psychickom, ktorý v nás "drieme" ale ztial sa navonok neprejavil.
Je pravdou že existujú aj tzv. prorocké sny ale tie sa vyskytujú veľmi zriedka

Sen ber ako sen a nechaj si ho pre seba, alebo ho porozprávaj ako zaujímavosť. Neprikladal by som mu dôležitosť. Vykladať sen ber ako zábavu a pozri si rôzne snáre - výklad sna je väčšinou všeobecná dobrá rada do života ( napr: opatrne vydávajte peniaze lebo vám hrozí finančná strata, a pod.) a v rôznych snároch býva rôzna. Brať výklad sna vážne hraničí s okultizmom a pre katolíka je to neprípustné.

Poslať 02.09.2019 11:16:01   Re: Sen

od 16.11.2006 13:42:16
napísal 25649 príspevkov
Vo mne ten sen evokoval pocit, ze v beznom zivote akoby 'obchadzal' vlastneho knaza a snazil sa 'dostat do priazne niekomu vyssiemu'.

Poslať 10.09.2019 15:24:54   Re: Sen

Obrázok užívateľa

od 24.11.2009 0:52:31
napísal 24040 príspevkov
Citácia:
Chvíľu bolo ticho a zrazu som videl nebo a znova tých troch habitovaných mníchov na nebi.
cislo tri byva symbolom Trojice, ale co to znamena v tomto sne musis citit ty. Preco sa ti smiali tomu nerozumiem, bol to posmesny smiech alebo skor taky vesely?
mas pocit ze veriaci na Teba pozeraju so smiechom, alebo kto sa Ti smeje v zivote, pripadne opak mas pocit ze niektore veci su prilis vazne? Smiech moze byt aj zamaskovany plac

klucom ku snu si vzdy Ty sam, tvoje podvedomie a ide o to co v Tebe rezonuje ked sa ku snu vracias
dej nebyva podstatny skor ide o pocit ktore sen prinasa, pripadne opacny pocit v realnom zivote (a sen je kompenzacia aby sa to vyrovnalo)

[ Príspevkov: 4 ] 

Obsah fóra » Katolícka spiritualita - DUCHOVNÝ ŽIVOT

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť