Areopág

kresťansko
katolícke
fórum

Všetkým návštevníkom nášho portálu požehnanie a radosť v Duchu Svätom od nášho Pána. Nech On sám je vaším svetlom a Jeho kríž i zmŕtvychvstanie svedectvom Božej moci vo vašich životoch.
Obsah fóra » Katolícka spiritualita - DUCHOVNÝ ŽIVOT

[ Príspevkov: 35 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3  Ďalší
Autor Správa

Obrázok užívateľa

od 10.07.2015 18:28:11
napísal 1581 príspevkov
misionar3 píše:
l1ve_D píše:
Podle pohledu většiny psychiatrů „stav posedlosti“ neexistuje, nebo jinak nahlíženo, to co je z hlediska exorcismu posedlost, má přirozenou příčinu v duševní chorobě.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Exorcismus

Exorcizmus je len obyčajný podvod. Chorému človeku ešte hovoriť blbosti, že je posadnutý rozprávkou bytosťou a hrať jeho hru ach jooo... :roll: A tí čo v blázinci tvrdia, že sú Napoleon to ich určite duch Napoleona posadol. :roll:
hovorí z teba nevedomosť.
V prípade podozrenia na posadnutie je prvý krok vyšetrenie u psychiatra. Ak psychiater vylúči poruchu, alebo chorobu tak možno pre daný stav hovoriť o posadnutosti. A to čo hovoríš o tých čo trpia utkvelou predstavou že sú napoleon to by žiadna cirkev ani exorcista nikdy nepokladli za prejav posadnutia. Posadnutie je ak sa človek dostane do moci Diabla. Buď si istý že to nie je rozprávková bytosť, ale reálny démon usiiujúci sa o záhubu duší.
To je taký nezmysel. :roll: Ak vylúči známe poruchy neznamená, že to nemôže byť niečo nové/ nová porucha. Je zaujímavé, že žiadneho diabla ešte nik vedecky nedokázal. To je mi náhodičk. Alebo, že by predsa len ten čo vylučuje známe poruchy tam chcel vidieť niečo iné diabla? Lebo je veriaci?

Obrázok užívateľa

od 24.11.2009 0:52:31
napísal 24040 príspevkov
Citácia:
Ak vylúči známe poruchy neznamená, že to nemôže byť niečo nové/ nová porucha.
Ak si vsimnes moju argumentaciu tak hovorim o niecom co by podla vsetkeho psychiater ateista oznacil ako psychicke rozstiepenie osobnosti s nabozenskym akcentom alebo tak nejak podobne
proste ateista by to videl ako novy druh psychickej poruchy, zatialco veriaci psychiater by to videl ako posadnutie
.
Ovela zaujimavejsia otazka by bola, kto ma lepsie vysledky v lieceni :D
podla toho co poznam tak duchovna liecba ma celkom svoje caro a aj prinasa určité úspesné vysledky
mozno by to stalo za preskumanie , co poviete :-D

Obrázok užívateľa

napísal 1581 príspevkov
misojogi píše:
Citácia:
Ak vylúči známe poruchy neznamená, že to nemôže byť niečo nové/ nová porucha.
Ak si vsimnes moju argumentaciu tak hovorim o niecom co by podla vsetkeho psychiater ateista oznacil ako psychicke rozstiepenie osobnosti s nabozenskym akcentom alebo tak nejak podobne
proste ateista by to videl ako novy druh psychickej poruchy, zatialco veriaci psychiater by to videl ako posadnutie
.
podla toho co poznam tak duchovna liecba ma celkom svoje caro a aj prinasa určité úspesné vysledky
mozno by to stalo za preskumanie , co poviete :-D
To je taká hlúposť. Keď poukážem na to, že žiaden diabol neexistuje tak to otočíš na úroveň kto má lepšiu úspešnosť liečenia? To čo s tým má? Je to obyčajná porucha žiaden diabol tam nie je. To už keď chcete tu mať stredovekých šialencov ako exorcisti tak ja chcem aspoň niekoho modernejšieho ghost busters. :lol: https://www.youtube.com/watch?v=m9We2XsVZfc

od 10.01.2017 11:23:02
napísal 350 príspevkov
misionar3 píše:
Posadnutie je ak sa človek dostane do moci Diabla. Buď si istý že to nie je rozprávková bytosť, ale reálny démon usiiujúci sa o záhubu duší.
Keď tak nad tým rozmýšľam, ten Diabol postupuje dosť neprakticky. Vynakladá strašne veľké úsilie na posadnutie a získavanie duší kresťanov, pričom napríklad by sa mohol snažiť o získavanie duší tých, čo v neho neveria. Tí by podľa mňa nemali až taký problém dohodnúť si "obchod" vo forme výmeny duše za nejaké materiálne výhody.
Mňa napríklad ten Diabol zatiaľ nenavštívil s ponukou, pričom možno by sme sa na niečom aj dohodli, v závislosti od jeho ponuky :) (keďže neverím v nejaký "posmrtný život" duší, otázka by bola naozaj len čo za to :D ) - celkom si to tak predstavujem, ako tu podupkáva kopýtkom a spoločne licitujeme o cene.. :D :D
Fakt mi to príde, že to robí zbytočne komplikovane, keď takto "posadúva" ľudí. Určite by sa s väčšinou dohodol normálne rýchlejšie, bez tých divadielok okolo toho. :)

Obrázok užívateľa

napísal 1581 príspevkov
jery píše:
misionar3 píše:
Posadnutie je ak sa človek dostane do moci Diabla. Buď si istý že to nie je rozprávková bytosť, ale reálny démon usiiujúci sa o záhubu duší.
Keď tak nad tým rozmýšľam, ten Diabol postupuje dosť neprakticky. Vynakladá strašne veľké úsilie na posadnutie a získavanie duší kresťanov, pričom napríklad by sa mohol snažiť o získavanie duší tých, čo v neho neveria. Tí by podľa mňa nemali až taký problém dohodnúť si "obchod" vo forme výmeny duše za nejaké materiálne výhody.
Mňa napríklad ten Diabol zatiaľ nenavštívil s ponukou, pričom možno by sme sa na niečom aj dohodli, v závislosti od jeho ponuky :) (keďže neverím v nejaký "posmrtný život" duší, otázka by bola naozaj len čo za to :D ) - celkom si to tak predstavujem, ako tu podupkáva kopýtkom a spoločne licitujeme o cene.. :D :D
Fakt mi to príde, že to robí zbytočne komplikovane, keď takto "posadúva" ľudí. Určite by sa s väčšinou dohodol normálne rýchlejšie, bez tých divadielok okolo toho. :)
Mňa skôr fascinuje, že tak inteligentná bytosť ako satana opisujú by si za cieľ vybral vždy nejakého človeka čo je totálne nezaujímavý pre spoločnosť s mentálnymi poruchami. Však keby som ten diabol tak budem mieriť vysoko aby som dostal do pekla všetkých a nie z nejakej hornej dolnej kde nič nie je budem riešiť nejaké dievča postihnuté psychickými poruchami. To mi vôbec nepríde inteligentné. Veď satanovi ide o to zničiť čo najviac životov a to si nemyslím, že by dosahoval pri riešení nejakého chorého človeka. Skôr mi to len poukazuje na to, že žiaden diabol nie je a že to dievča x je len psychicky choré nič viac. A zabudol si? S neveriacimi obchody nemusí uzavierať veď my ideme samozrejme rovno do pekla nás už má predsa. Keby som satan založil by som si náboženstvá. To by bola cesta ako všetkých dostať do pekla. A hlavnou vlastnosťou mojich náboženstiev čo by som vyzdvihoval by bola viera a poslušnosť bez otázok. Čo mi to len pripomína? :D

od 16.11.2006 13:42:16
napísal 25649 príspevkov
misojogi píše:
Miso, ak hovoris o LIECENI, potom priznavas, ze tam ziaden Diabol nie je ... :lol:

napísal 350 príspevkov
l1ve_D píše:
A zabudol si? S neveriacimi obchody nemusí uzavierať veď my ideme samozrejme rovno do pekla nás už má predsa.
Tak z toho mi vyplýva, že posadnutie nikdy nezažijem - lebo zo strany diabla by to bola absolútne zbytočná činnosť, keďže ma má tak či tak :D

Obrázok užívateľa

napísal 24040 príspevkov
Citácia:
Keď poukážem na to, že žiaden diabol neexistuje tak to otočíš na úroveň kto má lepšiu úspešnosť liečenia?
vobec sa nechapeme
ja som napisal ze sa snazim o dva pohlady
jeden z hladiska veriaceho a druhy z hladiska neveriaceho
vacsinou v tejto teme rozoberam pohlad z hladiska neveriaceho
a aj toto o uspesnosti liecenia je pohlad z hladiska neveriaceho- pytam sa preco niektore pripady sa lepsie liecia cez nabozensky pristup k lieceniu
ako podnet na zamyslenie
Citácia:
poukazem ze diabol nejestvuje
lenze to mas dokazat, inak robis dokaz kruhom ....
nemozes to brat ako hotovu samozrejmu vec .... a to povazovat ako dokaz
......
Z hladiska veriaceho diabol existuje
stretava sa s nim predovsetkym v pokuseniach vsetkeho druhu
ale su aj daleko zlozitejsie veci a nebezpecnejsie
nieco som zazil ja , nieco jeden moj dobry kamarat ale to su skor take mensie veci, asi by si mozno potreboval spoznat niekoho kto zazil daleko horsie a zavaznejsie veci
Citácia:
Miso, ak hovoris o LIECENI, potom priznavas, ze tam ziaden Diabol nie je ... :lol:
uz som povedal, ze je to len jeden z uhlov pohladu

od 25.02.2018 13:21:46
napísal 9 príspevkov
misojogi píše:
typicky Ziolkovský :-(
nic nepovedal, taka uradnicka odpoved
.
aku si mu vlastne zadal otazku?
Otázka bola v tom zmysle, že či má BA arci.... nejakého kňaza ktorý vykonáva obrad exorcizmu, ale nakoľko som to písal cez ten formulár už si to nepamätám. https://abuba.sk/abuba/contact

napísal 9 príspevkov
l1ve_D píše:
Podle pohledu většiny psychiatrů „stav posedlosti“ neexistuje, nebo jinak nahlíženo, to co je z hlediska exorcismu posedlost, má přirozenou příčinu v duševní chorobě.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Exorcismus

Exorcizmus je len obyčajný podvod. Chorému človeku ešte hovoriť blbosti, že je posadnutý rozprávkou bytosťou a hrať jeho hru ach jooo... :roll: A tí čo v blázinci tvrdia, že sú Napoleon to ich určite duch Napoleona posadol. :roll:
Donedávna som si myslel že WiKipedia je dôveryhodná, ale nakoľko nepotrebuješ byť čo i len registrovaný na nej a môžeš meniť jej obsah, tak takýto zdroj považujem za nedôveryhodný.

Obrázok užívateľa

napísal 24040 príspevkov
Citácia:
zo strany diabla by to bola absolútne zbytočná činnosť, keďže ma má tak či tak
zdaleka ta nema v pazuroch
si velmi inteligentny clovek s dobrym srdcom, urobil by z teba niekoho na urovni dozorcu v Osviencime, a to by som bol velmi nerad
a asi si cital stanfordsky experiment ze to nie je take tazke ludi zvlcit
Citácia:
vyplýva, že posadnutie nikdy nezažijem
neprajem ti to, radsej ostan sam sebou ..... nevazis si snad sam seba ?

napísal 9 príspevkov
Prišla mi ešte jedna odpoveď:

sekretariat@abuba.sk
26. 2. (pred 1 dňom)
komu: mne
Dobrý deň,
Vážený pán **********

na Arcibiskupský úrad v Bratislave ste sa obrátili s otázkou, či má Bratislavská arcidiecéza prideleného "kňaza, ktorý vykonáva obrad exorcizmu."

Pri duchovných ťažkostiach, ktoré potrebujú určité hlbšie rozlíšenie, je potrebné obrátiť sa na Arcibiskupský úrad (najlepšie po konzultácii so svojim pánom farárom) a následne bratislavský arcibiskup určí ďalší postup.

S pozdravom,

Július Pomšár
sekretár arcibiskupa

napísal 350 príspevkov
misojogi píše:
neprajem ti to, radsej ostan sam sebou ..... nevazis si snad sam seba ?
Ja som len reagoval na tvrdenie
Citácia:
Buď si istý že to nie je rozprávková bytosť, ale reálny démon usiiujúci sa o záhubu duší.
pričom na mňa to pôsobí "reálny démon" ako rozprávková bytosť, tak som to trošku odľahčil.

A ak ma vidíš tak ako píšeš vyššie, tak fakt ďakujem, ja sa tak nevidím teda. :)

Obrázok užívateľa

napísal 24040 príspevkov
velmi pekna kazen polskeho exorcistu
https://youtu.be/jG7Ti0il6lI
ma slovenske titulky

Obrázok užívateľa

napísal 24040 príspevkov
rozhovor
https://svetkrestanstva.postoj.sk/31165/s-diablom-nediskutujem
a TK KBS
https://www.kbs.sk/obsah/sekcia/h/dokumenty-a-vyhlasenia/p/dokumenty-vatikanskych-uradov/c/instrukcia-o-modlitbach-za-uzdravenie

[ Príspevkov: 35 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3  Ďalší

Obsah fóra » Katolícka spiritualita - DUCHOVNÝ ŽIVOT

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť