Citácia:
Nedávno som zachytil túto pieseň na omši pre prvoprijímajúce deti:
ta pesnicka je do istej miery ironia a humor a jej zakladny zmysel poukazat na to, ze Boh nas prijma s laskou takych aki sme aj nedokonalych
ale na omsu sa nehodi ani mne, podobna pesnicka sa hodi k taboraku, alebo na mladeznicke akcie
u salezianov som ju este nepocul ale u kapucinov v Pezinku som podobnych nevhodnych na prijmanie pocul uz viac
zasa u kapucinov v BA si pamatam ze veduci spevackeho zboru sa obcas prisiel poradit s knazom o vhodnosti textu tej ci onej pesnicky na sv omsu a tym padom nikdy nebol podobny problem
Hlavny zodpovedny za sv omsu je knaz takze isiel by som za nim a spytal sa co si o tom mysli on - ked takto pride viac ludi tak bude musiet konat v tejto veci ....
a tiez by som isiel za ludmi ktory vedu spevacky zbor, to ako prve
existuju rozne skvele mladeznicke pesnicky s hlbokym obsahom, takze skoda davat priester jednej trapnej
Len tak namatkovo nejake take lepsie
Kralovsky titul by si rad
Viem ze cosi nam chyba
Ochotny som vsetko stratit ...
Je to krv cista ...
Skoncila sa dlha tmava noc
Ani brat moj ani sestra ...
Vravis ze lasku tazko najst ...
Nech ten chram zaplavi ....
Obeta srdca ....
Slnko nas brat ...
Katedraly ...
Kto vie preco mam v dusi taku radost ......
a mnohe dalsie
plus na prijmanie sa podla mna najlepsie hodia prave rozijmave Taize pesnicky, ktore su vlastne vacsinou zhudobnene zalmy
a na zaver nejaka marianska ako napr
Salve regina, alebo
Vzdy je s nami ta ...a z detskych je tiez kopec peknych napr Oveckou ze bozou som ... ale aj saleziani maju kopec skvelych pesniciek ...