Areopág

kresťansko
katolícke
fórum

Všetkým návštevníkom nášho portálu požehnanie a radosť v Duchu Svätom od nášho Pána. Nech On sám je vaším svetlom a Jeho kríž i zmŕtvychvstanie svedectvom Božej moci vo vašich životoch.
Obsah fóra » Katolícka spiritualita - DUCHOVNÝ ŽIVOT

[ Príspevkov: 9 ] 
Autor Správa
Poslať 17.02.2016 14:54:35   Podľa ovocia ich spoznáte

Obrázok užívateľa

od 10.07.2015 18:28:11
napísal 1581 príspevkov
V tejto téme by som rád poukazoval na obe stránky rímsko-katolíckej cirkvi. Aby to nebolo stále také jednostranné, že niekto ju iba chváli a zasa druhý iba haní. Rád by som videl vyváženosť a tým možnú sebareflexiu v RKC. Čudujem sa, že ešte nik takú tému tu nezaložil.
Tento pán kňaz ma zaujal tým, že žil čo hlásal k takým mám obdiv (Anton Srholec):
http://www.cas.sk/clanok/341380/knaz-anton-srholec-86-sa-po-smrti-rozdal-auto-dal-bezdomovcovi#
http://www.cas.sk/clanok/341251/detaily-rozlucky-s-otcom-srholcom-86-pohreb-si-sam-planoval
https://sk.wikipedia.org/wiki/Anton_Srholec
Naopak tento by mal ísť rovno do basy (Jozef Lozinák):
http://www.cas.sk/clanok/364714/sokujuce-svedectvo-dcery-kostolnicky-magdaleny-to-co-urobil-farar-mojej-mame-je-hyenizmus
Budem rád ak to nebude FLAME. Ale normálna čo najobjektívnejšia diskusia.

Poslať 17.02.2016 20:57:46   Re: Podľa ovocia ich spoznáte

od 24.01.2010 10:53:43
napísal 886 príspevkov
l1ve_D píše:
V tejto téme by som rád poukazoval na obe stránky rímsko-katolíckej cirkvi.
Pozor! Príklady, ktoré uvádzaš nie sú stránky RKC ale iba ľudí v nej. V každej väčšej skupine ľudí (a Cirkev je veľmi veľká skupina) sa nachádza celé spektrum ľudí rôznych vlastností. Dôležité však je, čo Cirkev učí.
Inak, hodnovernosť toho článku v NČ je pochybná.

Poslať 18.02.2016 3:27:08   Re: Podľa ovocia ich spoznáte

Obrázok užívateľa

od 24.11.2009 0:52:31
napísal 24040 príspevkov
Citácia:
tiez som zazil vselico
ludi ktori nadavali na Cirkev a potom vysvitlo ze v skutocnosti to bol ich chyba

napriklad jeden podnikatel strasne nadaval na CIrkev a potom vysvitlo ze preto lebo nedostal zakazku na stavbu kostola ...

Poslať 18.02.2016 14:49:07   Re: Podľa ovocia ich spoznáte

Obrázok užívateľa

napísal 1581 príspevkov
dakl píše:
l1ve_D píše:
V tejto téme by som rád poukazoval na obe stránky rímsko-katolíckej cirkvi.
Pozor! Príklady, ktoré uvádzaš nie sú stránky RKC ale iba ľudí v nej. V každej väčšej skupine ľudí (a Cirkev je veľmi veľká skupina) sa nachádza celé spektrum ľudí rôznych vlastností. Dôležité však je, čo Cirkev učí.
Akceptujem a chápem. Práve preto by som chcel aby si ľudia zhodili klapky z očí a začali vnímať objektívne. Mimo toho vždy budem mať hlboký obdiv ku kňazom čo sa venujú ľuďom a popritom študujú prírodné vedy a dotiahnu to v nich ďaleko. Čo môže byť viac úcty hodné ako to, že rozvíjajú mládež aj ľudstvo? Asi už nič. Neviem si takú vec predstaviť momentálne. Preto ma štve keď niektorí konajú zlo otvorene a kresťania nie a nie o tom počuť lebo to je pán farár.

Poslať 18.02.2016 16:41:27   Re: Podľa ovocia ich spoznáte

Obrázok užívateľa

napísal 24040 príspevkov
Citácia:
Preto ma štve keď niektorí konajú zlo otvorene a kresťania nie a nie o tom počuť
ak by bol taky pripad tak by si mal pravdu
ale niekedy situacia moze byt zlozitejsia ako len vyzera v mediach na prvy pohlad
naucil som sa im neverit

Poslať 19.02.2016 17:01:02   Re: Podľa ovocia ich spoznáte

Obrázok užívateľa

napísal 1581 príspevkov
misojogi píše:
Citácia:
Preto ma štve keď niektorí konajú zlo otvorene a kresťania nie a nie o tom počuť
ak by bol taky pripad tak by si mal pravdu
ale niekedy situacia moze byt zlozitejsia ako len vyzera v mediach na prvy pohlad
naucil som sa im neverit
Myslíš ako istý pán Sokol? Kde nie a nie to vidieť? Si vezmi to čo je tam v tej jeho luxusnej vile ako najnižšia sadzba mám ja ako plat. To mi chceš tvrdiť, že bežne majú dôchodcovia také dôchodky? Podľa mňa si sa naučil všeobecne hájiť každého kto je kňaz lebo je kňaz eto vsio. Alebo mi vieš povedať meno jedného čo je podľa teba naozaj vinný? Čo robí zlo? Menovite. Lebo ak nie potom si totálne neobjektívny.

Poslať 20.02.2016 3:33:26   Re: Podľa ovocia ich spoznáte

Obrázok užívateľa

napísal 24040 príspevkov
Citácia:
To mi chceš tvrdiť, že bežne majú dôchodcovia také dôchodky?
na dochodky mame system, to ze niekto ma vyssi dochodook a niekto nizsi nie je zlo
(vyssie dochodky maju aj lekari, policajti hasici a mnohi dalsi) a nikto im to nevycita
preto sa mi kritika vysky platu zda neopodstatnena

Citácia:
Alebo mi vieš povedať meno jedného čo je podľa teba naozaj vinný? Čo robí zlo? Menovite. Lebo ak nie potom si totálne neobjektívny.
toto je nedostatocny argument, pretoze jednoducho nemusim poznat takeho knaza

Poslať 20.02.2016 16:56:47   Re: Podľa ovocia ich spoznáte

Obrázok užívateľa

napísal 1581 príspevkov
misojogi píše:
Citácia:
To mi chceš tvrdiť, že bežne majú dôchodcovia také dôchodky?
na dochodky mame system, to ze niekto ma vyssi dochodook a niekto nizsi nie je zlo
(vyssie dochodky maju aj lekari, policajti hasici a mnohi dalsi) a nikto im to nevycita
preto sa mi kritika vysky platu zda neopodstatnena

Citácia:
Alebo mi vieš povedať meno jedného čo je podľa teba naozaj vinný? Čo robí zlo? Menovite. Lebo ak nie potom si totálne neobjektívny.
toto je nedostatocny argument, pretoze jednoducho nemusim poznat takeho knaza
Ja dobre viem, že poznáš veľmi veľa kňazov. To viem preto lebo poznám kamoša čo Ťa osobne pozná. Keď už on sám ich pozná strašne veľa predpokladám, že ty ešte viac lebo si imho horlivešjí kresťan ako on. Takže podľa teba sú potom pravdepodobne všetci dokonalý. :o No vidím, že po slovensku nám chodia samí "svätci" bez hriechu... bez viny... dokonale dobrí...

Poslať 20.02.2016 20:58:01   Re: Podľa ovocia ich spoznáte

Obrázok užívateľa

od 15.11.2009 22:29:16
napísal 5307 príspevkov
DEPAUL SLOVENSKO, nezisková organizácia
Štefan si toho v živote preskákal už dosť, no napriek tomu vie vyčarovať široký úsmev na svojej tvári. Život na ulici sa mu strieda s hospitalizáciami v nemocnici pre vážne psychické poruchy, ktoré ešte umocňujú problémy s cukrovkou, či krvným tlakom. Ak k týmto problémom pripočítame pokročilý vek, je jasné, že Štefan patrí do skupiny ľudí, ktorí sú v dnešnej dobe iba veľmi ťažko zamestnateľní. A tak je Štefan odkázaný na dávku v hmotnej núdzi. V minulosti si síce podával žiadosť o invalidný dôchodok, žiaľ, pre nedostatočné obdobie dôchodkového poistenia mu dôchodok zamietli.
Na popud sociálnych pracovníkov nocľahárne sv. Vincenta de Paul však Štefan opäť navštívil sociálnu poisťovňu, kde mu tento rok oznámili, že obdobie dôchodkového poistenia, ktoré mu chýba na priznanie dôchodku je 155 dní. Inými slovami, ak si doplatí za toto obodobie, cca 340 EUR, vznikne mu nárok na invalidný dôchodok. Ten by Štefanovi priniesol ako-tak obstojný mesačný príjem, a už by viac nebol odkázaný na nízkoprahové zariadenia pre ľudí bez domova.
Podporte Štefana finančne k získaniu invalidného dôchodku.
IBAN číslo účtu neziskovej organizácie Depaul: SK4311000000002629476021
Variabilný symbol pre podporu Štefana: 902
Ďakujeme

[ Príspevkov: 9 ] 

Obsah fóra » Katolícka spiritualita - DUCHOVNÝ ŽIVOT

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť