Littleangel píše:
Mam teraz dost zle obdobie, v praci ma to nebavi, stres aj doma, citim sa taka prazdna a nepotrebna, akoby mi zivot unikal medzi prstami.... mam 30, som bez deti, bez partnera ktory by tuzil vziat si ma, vzdy som tuzila po svadbe v bielych satach v kostole..vzdy som tuzila mat vela deti, co uz asi mat nebudem...navyse partner sa nezaujima o moje pocity, akoby som mu bola ukradnuta, tikaju mi biologicke hodiny, casto mi byva zle od psychiky a mam zavrate a som casto velmi unavena.... ako sa mam dostat z takejto situacie, ako sa modlit, alebo ako znovu ziskat zmysel v zivota? Velmi sa snazim proste 'vypnut' a nemysliet ale neda sa to, akoby som mala nejakeho demona stale v patach, nemam nikoho na koho by som sa mohla spolahnut, rodinu mam daleko (som mimo sr)... a tolko casu a energie co som venovala do vztahu s mojim partnerom, ktory si ma vobec nevazi... mi je do placu z toho...
ach, sestrička, viem si predstaviť, ako ti je ťažko, posielam veľké objatie...

rozmýšľala som pár dní, ako ťa povzbudiť, no ťažko to sformulovať. misionár ti dal dobré rady, skús nájsť niečo, čo ťa bude baviť - ak by si hneď aj nemohla zmeniť prácu, venuj sa svojim záľubám, nech je to hocičo, šport, kreslenie, učenie sa nových jazykov, háčkovanie...

čo sa týka partnera, nemusíš s ním predsa zostať, ak je taký, aký hovoríš. nemusíš sa báť, že zostaneš sama - och, tohto sa snáď všetky ženy boja, no jednak je na svete dosť iných mužov a dvak, i samej ti bude lepšie než s niekým, kto si ťa neváži... je však veľmi dôležité, aby si si v prvom rade vážila samu seba. veľa detí možno už naozaj nestihneš, no čo je to veľa? veď i jedno či dve sú nekonečne veľa a to nie je problém ani po tridsiatke - s tým správnym mužom...
je mi ľúto, že nemáš nikoho, o koho sa oprieť, na koho sa spoľahnúť... no na Pána sa môžeš spoľahnúť vždy... "spoľahni sa na Pána a dobre rob a budeš bývať v svojej krajine a tešiť sa z bezpečia, hľadaj radosť v Pánovi a dá ti, za čím túži tvoje srdce." (Ž 37, 3-4)
a ak si ešte nečítala tieto knihy, veľmi odporúčam (resp. ak si ich aj čítala, tak si ich môžeš prečítať znova)
Očarujúcu (dá sa nájsť aj na internete v pdf) a tiež
Milovanej Princeznej. mne osobne obe veľmi pomohli a povzbudili ma práve, keď som to potrebovala... vlastne už len ako o tých knihách píšem, tak ma mrzí, že tú druhú menovanú nemám teraz so sebou, rada by som si v nej polistovala i teraz