Areopág

kresťansko
katolícke
fórum

Všetkým návštevníkom nášho portálu požehnanie a radosť v Duchu Svätom od nášho Pána. Nech On sám je vaším svetlom a Jeho kríž i zmŕtvychvstanie svedectvom Božej moci vo vašich životoch.
Obsah fóra » Katolícka spiritualita - DUCHOVNÝ ŽIVOT

[ Príspevkov: 5 ] 
Autor Správa
Poslať 04.10.2015 20:55:49   Zle obdobie

od 23.12.2014 21:56:54
napísal 42 príspevkov
Mam teraz dost zle obdobie, v praci ma to nebavi, stres aj doma, citim sa taka prazdna a nepotrebna, akoby mi zivot unikal medzi prstami.... mam 30, som bez deti, bez partnera ktory by tuzil vziat si ma, vzdy som tuzila po svadbe v bielych satach v kostole..vzdy som tuzila mat vela deti, co uz asi mat nebudem...navyse partner sa nezaujima o moje pocity, akoby som mu bola ukradnuta, tikaju mi biologicke hodiny, casto mi byva zle od psychiky a mam zavrate a som casto velmi unavena.... ako sa mam dostat z takejto situacie, ako sa modlit, alebo ako znovu ziskat zmysel v zivota? Velmi sa snazim proste 'vypnut' a nemysliet ale neda sa to, akoby som mala nejakeho demona stale v patach, nemam nikoho na koho by som sa mohla spolahnut, rodinu mam daleko (som mimo sr)... a tolko casu a energie co som venovala do vztahu s mojim partnerom, ktory si ma vobec nevazi... mi je do placu z toho...

Poslať 05.10.2015 10:07:26   Re: Zle obdobie

Obrázok užívateľa

od 22.03.2008 11:01:14
napísal 4334 príspevkov
Littleangel píše:
Mam teraz dost zle obdobie, v praci ma to nebavi, stres aj doma, citim sa taka prazdna a nepotrebna, akoby mi zivot unikal medzi prstami.... mam 30, som bez deti, bez partnera ktory by tuzil vziat si ma, vzdy som tuzila po svadbe v bielych satach v kostole..vzdy som tuzila mat vela deti, co uz asi mat nebudem...navyse partner sa nezaujima o moje pocity, akoby som mu bola ukradnuta, tikaju mi biologicke hodiny, casto mi byva zle od psychiky a mam zavrate a som casto velmi unavena.... ako sa mam dostat z takejto situacie, ako sa modlit, alebo ako znovu ziskat zmysel v zivota? Velmi sa snazim proste 'vypnut' a nemysliet ale neda sa to, akoby som mala nejakeho demona stale v patach, nemam nikoho na koho by som sa mohla spolahnut, rodinu mam daleko (som mimo sr)... a tolko casu a energie co som venovala do vztahu s mojim partnerom, ktory si ma vobec nevazi... mi je do placu z toho...
1. poplač si. Dlho a úprimne. Nie pre beznádej ktorá ťa zaplavuje ale pre očistu a nádej ktorú ti prinesie
2. Odpusti sama sebe a prestaň sa obviňovať a lutovať. prijmi samu seba a uvedom si čo by ťa tešilo a choď za tým.
3. (a to malo byť asi prvé) opusti, alebo vyhoď tzv. partnera. Vzťah musí byť obojstranný iá je to zneužívanie a otroctvo. Si určite viac hodná ako byť pre niekoho rohožkou.
4. Nájdi si prácu ktorá ťa bud baviť a v ktorej si ťa budú vážiť a budeš potrebná (napr. služby)
5. biologické hodiny tikajú to fakt, ale nič ešte nie je stratené. Poznám ženy čo otehotneli prvý krát aj v 40-tke. Hlavne nevenuj všetko úsilie tomu naplniť túto túžbu. Čím viac sa za tým ženieš tým viac ti to uniká. Ak budeš žiť svoj život šťastie si ťa nájde. Bud sama sebou a isto sa nájde niekto kto kto bude mať klúčik k zámke tvojho šťastia a ty k jeho. Neviem kde žiješ. Ale jedno z vyznaní lásky v Taliančine je: "ti voglio bene" doslova: " Chcem ti dobre" a to je láska. Ak ti niekto tvrdí že ťa lúbi a nechce dobro pre teba iba pre seba nie je to láska a od takého utekaj.
6. skúmaj svoje srdce, doterajší život, záujmy a túžby či nemáš náhodou povolanie pre zasvätený život.
7. Usporiadaj si vzťah s Pánom a začni žiť sviatostným životom zapoj sa aktivít vo farnosti a určite nájdeš pokoj v duši.

Poslať 07.10.2015 21:28:20   Re: Zle obdobie

Obrázok užívateľa

od 15.11.2009 22:29:16
napísal 5307 príspevkov
Plač u žien môže byť bez konca kraja a nič sa s tým nedorieši, odporúčam nepreháňať to a radšej si ani s tým moc nezačínať.
Spravidla nerobia človeka šťastným veci, ktoré sú vzdialané od Božích plánov, takže tiež bod 7 by som dala do pozornosti.
Je fakt, že dnešné časy sú ťažké a vraj aj snehulka nemá už sedem trpazlíkov, proste nie sú ľudia (muži) vhodní na manželstvo k mání a preto veľa dobrých a hodnotných žien je sklamaná. Treba stavať aj na iných pilieroch, aj keď chápem, že tento fakt chýba, ak nie je vôbec alebo nie je stabilný... Ale Boh vie uhrať aj situácie, keď niečo podstatné chýba, ak s ním počítame.

Poslať 15.10.2015 18:19:01   Re: Zle obdobie

Obrázok užívateľa

od 17.04.2013 11:28:18
napísal 1168 príspevkov
Littleangel píše:
ach, sestrička, viem si predstaviť, ako ti je ťažko, posielam veľké objatie... :objatie: rozmýšľala som pár dní, ako ťa povzbudiť, no ťažko to sformulovať. misionár ti dal dobré rady, skús nájsť niečo, čo ťa bude baviť - ak by si hneď aj nemohla zmeniť prácu, venuj sa svojim záľubám, nech je to hocičo, šport, kreslenie, učenie sa nových jazykov, háčkovanie... :) čo sa týka partnera, nemusíš s ním predsa zostať, ak je taký, aký hovoríš. nemusíš sa báť, že zostaneš sama - och, tohto sa snáď všetky ženy boja, no jednak je na svete dosť iných mužov a dvak, i samej ti bude lepšie než s niekým, kto si ťa neváži... je však veľmi dôležité, aby si si v prvom rade vážila samu seba. veľa detí možno už naozaj nestihneš, no čo je to veľa? veď i jedno či dve sú nekonečne veľa a to nie je problém ani po tridsiatke - s tým správnym mužom...
je mi ľúto, že nemáš nikoho, o koho sa oprieť, na koho sa spoľahnúť... no na Pána sa môžeš spoľahnúť vždy... "spoľahni sa na Pána a dobre rob a budeš bývať v svojej krajine a tešiť sa z bezpečia, hľadaj radosť v Pánovi a dá ti, za čím túži tvoje srdce." (Ž 37, 3-4)

a ak si ešte nečítala tieto knihy, veľmi odporúčam (resp. ak si ich aj čítala, tak si ich môžeš prečítať znova) Očarujúcu (dá sa nájsť aj na internete v pdf) a tiež Milovanej Princeznej. mne osobne obe veľmi pomohli a povzbudili ma práve, keď som to potrebovala... vlastne už len ako o tých knihách píšem, tak ma mrzí, že tú druhú menovanú nemám teraz so sebou, rada by som si v nej polistovala i teraz

Poslať 15.10.2015 18:22:58   Re: Zle obdobie

Obrázok užívateľa

od 17.04.2013 11:28:18
napísal 1168 príspevkov
teta píše:
Plač u žien môže byť bez konca kraja a nič sa s tým nedorieši, odporúčam nepreháňať to a radšej si ani s tým moc nezačínať.
;)

Malý chlapec sa spýtal mamy: “Prečo plačeš?”
“Pretože som žena!” – povedala mu.
“Nerozumiem!”
Mama ho len objala a povedala:
“A nikdy ani neporozumieš.”
Neskôr sa chlapec, opýtal svojho otca: “Prečo sa mi zdá, že mama plače bez dôvodu?”
“Všetky ženy plačú bez dôvodu,” bolo všetko, čo mohol otec odpovedať. Malý chlapec vyrástol a stal sa mužom, no stále nerozumel, prečo ženy plačú. Nakoniec zavolal Bohu, a keď sa dovolal, spýtal sa: “Bože, prečo sa ženy rozplačú tak ľahko?”
Boh odpovedal: “Keď som stvoril ženu, musela byť výnimočná. Urobil som jej PLECIA dosť silné na to, aby uniesla váhu sveta, ale natoľko jemné, aby poskytovali pohodlie. Dal som jej vnútornú SILU, aby vydržala pôrod dieťaťa a odmietnutie, ktoré veľa ráz okúsi od svojich detí. Dal som jej TVRDOSŤ, ktorá jej pomôže stále pokračovať, keď sa všetci ostatní vzdávajú, a starať sa o svoju rodinu napriek chorobám a únave, bez sťažovania sa. Dal som jej CIT milovať svoje deti za všetkých okolností, dokonca aj vtedy, ak ju jej dieťa hlboko ranilo. Dal som jej ODVAHU prijať svojho manžela napriek jeho chybám a sformoval som ju z jeho rebra, aby chránila jeho srdce. Dal som jej MÚDROSŤ, aby vedela, že dobrý manžel nikdy neraní svoju ženu, ale niekedy skúša jej silu a rozhodnosť – stáť vedľa neho bez výhrad. A nakoniec som jej dal SLZU, ktorú vyroní. Je iba jej, aby ju použila kedykoľvek ju bude potrebovať, aby to zvládla.” Na tú slzu má naozaj právo, nik nevydrží bez slova toľko ako žena! Krása ženy nie je v šatách, ktoré nosí, v postave, ktorú má, ani v spôsobe, akým si češe vlasy. Krása ženy – matky musí byť v jej očiach, pretože tie sú bránou k jej srdcu, miestu, kde sídli láska.
… dajte si veľký pozor, aby ste nerozplakali matku, lebo Boh počíta jej slzy! Žena vyšla z mužovho rebra, nie z jeho nôh, aby bola pošliapaná, nie z jeho hlavy, aby bola povýšenecká, ale z jeho boku, aby mu bola rovnou… Z miesta pod ramenom, aby bola chránená, a vedľa srdca, aby bola milovaná… Preto si všetky zaslúžia našu lásku, za ich trpezlivosť, silu, múdrosť, cit a vytrvalosť.

[ Príspevkov: 5 ] 

Obsah fóra » Katolícka spiritualita - DUCHOVNÝ ŽIVOT

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť