Areopág

kresťansko
katolícke
fórum

Všetkým návštevníkom nášho portálu požehnanie a radosť v Duchu Svätom od nášho Pána. Nech On sám je vaším svetlom a Jeho kríž i zmŕtvychvstanie svedectvom Božej moci vo vašich životoch.
Obsah fóra » Katolícka spiritualita - DUCHOVNÝ ŽIVOT

[ Príspevkov: 102 ]  Choď na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Ďalší
Autor Správa
Poslať 14.09.2015 13:20:01   Uzdravovanie vierou

od 25.02.2008 11:41:17
napísal 3750 príspevkov
presunute z viewtopic.php?f=40&t=6005

Osvedcenou alternativnou medicinou, s ktorou som sa doteraz stretol, je jeden zo starodavnych hebrejskych sposobov uzdravovania, ktorym uzdravoval Jezis Kristus priblizne pred dve tisic rokmi.

Tato metoda uzdravuje celeho cloveka. Nielen telo, ale i dusu aj ducha.

Jeho ziaci Peter a Jan nas o tomto starodavnom hebrejskom sposobe uzdravovania dokladne vyucuju v tretej kapitole skutkov apostolov.
V siestom versi nam ukazuju prakticky priklad ako sa to robi a v sestnastom versi nam vysvetluju detaily tejto starodavnej praktiky presne ako funguje.
Jezis povedal, ze tymto starodavnym sposobom bude uzdravovat kazdy kto uveri, preto tento sposob uzdravovania moze byt lahko pristupny pre kazdeho. Tieto jeho slova su zaznamenane v sestnastej kapitole evanjelia podla Mareka v osemnastom versi.

Zial, dnes tento sposob uzdravovania zapadol prachom, lebo mnohi veriaci uz neveria a pre ich neveru nemozu nikoho uzdravit. Medzi veriacimi sa usadilo mnoho nazorov na to, ze tato metoda uz nefunguje, ze fungovala len pred dve tisic rokmi, a podobne. Niektori nachadazaju vysvetlenia a dokonca tvrdia, ze choroba je Bozou volou, a ze nas Boh takto vyucuje. Aby nas snad mozno donutil obratit sa k nemu. Ak by to mala byt choroba Bozou volou, nerozumiem potom preco mnohi sa protivia Bozej voli a idu za uzdravenim k lekarovi, alebo hladaju inu alternativnu pomoc. Preco potom nezotrvavaju v Bozej voli ?

Skutocnou pravdou vsak je ze Bozou volou je uzdravenie cloveka v kazdom pripade. A Boh nam toto uzdravenie zveril do nasich ruk, nam ktori sme uverili dal nam tuto sluzbu zmierenia, ktora zahrnuje a uzdravuje celeho cloveka ako telo, tak i dusu i ducha. Chyba tu vsak viera v Jezisa Krista. Ten kto je chory vieru nemusi mat vobec, dolezite je aku vieru ma ten, kto uzdravuje. Jezis nas o tom vyucoval, ze ten kto ma vieru aj horou pohne, ale povedal aj to ze pre nasu neveru nemozeme uzdravit. Ten kto je chory ma ist za starsimi - rozumej za tymi, ktori maju vieru - a oni sa budu zanho modlit a ich viera uzdravi choreho. Pise o tom ucenik Jakub v piatej kapitole strnasty a patnasty vers. Kto nema vieru nemoze uzdravovat.

Ak si chory, hladaj toho ktory ma vieru a on sa bude modlit vo viere a viera ti da uplne zdravie.
To je ta najlepsia alternativna medicina aku som kedy poznal. A o inu alternativu k beznemu sposobu liecenia ani nemam zaujem.

Obrázok užívateľa

od 14.08.2012 21:10:44
napísal 2033 príspevkov
Citácia:
Osvedcenou alternativnou medicinou, s ktorou som sa doteraz stretol, je jeden zo starodavnych hebrejskych sposobov uzdravovania, ktorym uzdravoval Jezis Kristus priblizne pred dve tisic rokmi.
Ked uz debatujes, tak daj tomu prosim ta aspon zdanie serioznosti. Zazraky sice do alternativnej mediciny sice velmi okrajovo patria, ale nikto z debatujucich nema tie schopnosti popisovane v zmienovanych versoch preto zostanme pri metodach, ktore maju aspon zdanie dostupnosti...

napísal 3750 príspevkov
tomix píše:
daj tomu prosim ta aspon zdanie serioznosti
Bozie slovo ma dostatocnu vahu serioznosti.

tomix píše:
Zazraky sice do alternativnej mediciny sice velmi okrajovo patria
Povedal by som to inak. Je Bozou volou uzdravit celeho cloveka. Primarne je to sposobom aky nam dal Boh vyucovanim - teda vierou, sekundarne to moze byt sposob ktory Boh dal cloveku zjavenim - teda standardna vedecka medicina. Navzajom sa tieto metody doplnaju.
Ine alternativne metody ci uz duchovne, alebo tie ktore maju zdanie vedy, nepovazujem za hodne serioznosti.

tomix píše:
ale nikto z debatujucich nema tie schopnosti
Nejde o schopnosti. Ide o vieru. A verim ze vieru tu ma viacero debatujucich.

tomix píše:
preto zostanme pri metodach, ktore maju aspon zdanie dostupnosti...
Tato metoda, o ktorej pisem, je dostupna kazdemu, kto uveri. Aj tebe.

Obrázok užívateľa

od 24.11.2009 0:52:31
napísal 24056 príspevkov
Citácia:
Ide o vieru. A verim ze vieru tu ma viacero debatujucich.
nie je viera ako viera
jedna viera je v uzdravenie akosika samo
a druha viera je viera v Jezisa Krista

tu prvu vieru ma aj newAge a ta druha je dolezitejsia lebo je to zachrana duse ....
ja som fanusik tej druhej viery

napísal 3750 príspevkov
nejde o to koho si fanusikom, ale comu veris.
Pozri co Peter hovori, ako vysvetluje ako sa udialo uzdravenie:
Sk 3,16
A jeho meno pre vieru v toto meno upevnilo tohoto človeka, ktorého vidíte a poznáte, a viera, ktorá je skrze neho, dala mu toto úplné zdravie pred očami vás všetkých.

Pise sa tam toto:
1, pre nasu vieru v Jezisa Krista - presnejsie prelozene - postavene na viere v Jezisa Krista - to co on pre nas urobil, ked dal svoje telo a vylial svoju krv
2, potom (postavene na nesej viere v neho) potom - Jezis Kristus sam - On v nas a skrze nas - upevnuje telo cloveka - mozeme to rovnako aplikovat na dusu i ducha - Jezis Kristus je ten, ktory nas upevnuje, posilnuje (vsetko vladzem v tom, ktory ma posilnuje)
3, a viera ktora je skrze neho - presnejsi preklad, viera, ktora je nam potom dana nam od neho (dalsia ina Bozia viera vykonat uzdravenie)
4, potom tato dana viera od Boha - dava cloveku uplne zdravie

Uzdravuje Boh, skrze nas. On si to takto zaumienil, v biblii sa pise ze takto sa mu to zalubilo aby prebyval v nas a to co sa mu zalubilo aj urobi.
Na zaciatku je nasa viera v meno Jezisa Krista - a verim, ze tu ma kazdy a kazdy kto veri, vie preco Jezis Kristus zomrel.
Potom na tejto viere skrze nas sam Jezis Kristus kona a upevnuje cloveka a znova nam on sam dava dalsiu vieru - tu Boziu vieru - ktora dava uplne zdravie.

Vsetko ale stoji a pada na nasej viere, resp. nevere a na tom do akej miery dovolis Boziemu slovu aby si mu doveroval.

Pan Jezis upozornil svojich ucenikov, ktori nemohli uzdravit chlapca (vyhnat z neho demona), ze to nemohli urobit pre ich neveru.
A je viacero druhov nevier.
1. nevera je vobec nevera v Jezisa Krista, Boha, v jeho vykupenie
2. nevera je ked mame roznymi mylnymi teologiami popleteny rozum a nedrzime sa zdraveho ucenia - napr. ako som pisal vyssie - ze Boh uz dnes neuzdravuje, ...
3. nevera je ked vonkajsie okolnosti - napr. prejavy toho chlapca - nam brania aby sme mali vieru na uzdravenie - ucenici videli prejavy toho chlapca - a to im zabranilo aby mali dostatok viery na uzdravenie.

Jezis potom dalej hovori, ze tato nevera sa odstranuje postom a modlitbami.
Post telesny, ale najma post dusevny - Izaias 58. Odstranenim nepravosti, obratenim sa k Bohu a zmenou mysle.
A potom modlitbami, stravenim casu s nasim Otcom na modlitbach.
Vtedy sa posilnuje nasa viera. V pisme sa pise ze chvalou a dakovanim sa buduje nasa viera.
Poznanim a vnimanim sa buduje nasa laska.
Boh hovori ze poznanie je viac ako vsetky zapalne a ine obety.
Boh chce s nami stravit spolocny cas, ako otec.
V biblii sa pise ze nase male poznanie nas nici. Ale Boh nam dava poznanie, on sam nas poucuje a vyucuje. A ten kto sa necha poucit prichadza k nemu.
Vsetko potrebne od neho uz mame. Len je mnoho tych, ktori maju zatvorene oci a usi, aby nevideli a nepoculi, srdce maju nechapave aby sa nemohli obratit aby ich Jezis nemohol uzdravit a spasit.

Zakladnym kamenom je Jezis Kristus a na viere v jeho meno stojis, alebo padas.
Preto Jezis povedal hladajte najskor Bozie kralovstvo a jeho spravodlivost a vsetko ostatne dostanete navyse.

Obrázok užívateľa

od 15.11.2009 22:29:16
napísal 5307 príspevkov
No a sme pri inej téme. Uzdravovanie Duchom Svätým. Navrhujem dajte si novú tému. Ja by som k tomu len namietala, že Božia vôľa je naše posvätenie. Či už cez kríž alebo uzdravenie. Nemali by sme Božiu vôľu skloňovať len tak.

Obrázok užívateľa

od 14.08.2012 21:10:44
napísal 2033 príspevkov
Citácia:
Nemali by sme Božiu vôľu skloňovať len tak.
Ja som mu to vravel...

napísal 3750 príspevkov
Mt 9,29b
Ž 40,9
Rim 12,2
Mk 16,15-20

Obrázok užívateľa

napísal 24056 príspevkov
Citácia:
romanh
aspon si mohol citavat celou vetou

teraz si ako v tom zidovskom pribehu kde si vypravali vtipy tak ze si hovorili ich cisla ...

Poslať 28.09.2015 14:39:14   Re: Uzdravovanie vierou

Obrázok užívateľa

od 19.02.2014 21:45:12
napísal 659 príspevkov
https://www.youtube.com/watch?v=-ImonVMfeaE

Poslať 28.09.2015 16:39:58   Re: Uzdravovanie vierou

Obrázok užívateľa

od 22.03.2008 11:01:14
napísal 4334 príspevkov
Romanh koľkých si uzdravil? Koľko amputovaných nôh a vytrhnutých zubov dorástlo na voje modlitby?

Poslať 28.09.2015 19:00:24   Re: Uzdravovanie vierou

Obrázok užívateľa

napísal 24056 príspevkov
Citácia:
dorástlo na tvoje modlitby
mas lepsie vysledky? pochval sa

Poslať 26.10.2015 22:23:47   Uzdravenie vierou

od 23.12.2014 21:56:54
napísal 42 príspevkov
Co vravite na uzdravenia takehoto typu pomocou viery v Jezisa? Myslite, ze je moznost, ze to nie
je podvod? Tato zena napriklad sa postavila z vozika po 23 rokoch.. A takychto videi je na youtube viac,
teda ludi, ktori takto uzdravuju..

https://www.youtube.com/watch?v=Ho3O9JSq6ko

https://www.youtube.com/watch?v=8TfIhUV1l-8

Poslať 27.10.2015 0:21:26   Re: Uzdravovanie vierou

Obrázok užívateľa

napísal 24056 príspevkov
Citácia:
Co vravite na uzdravenia takehoto typu pomocou viery v Jezisa?
problem je v tom ze ti ludia tvrdia ze to musi fungovat vzdy a vsade, ale ono to tak nefunguje
ani ludia ktori to u nas propaguju sa nemozu pochvalit vlastnymi zazrakmi
Ale samozrejme nevylucujem ze Pan Boh moze konat a aj kona, ale zavisi to od neho a nie od tych ludi ktori su v podstate nerealnym extremom.

Poslať 10.11.2015 16:07:35   Re: Uzdravovanie vierou

napísal 3750 príspevkov
misionar3 píše:
Romanh koľkých si uzdravil? Koľko amputovaných nôh a vytrhnutých zubov dorástlo na voje modlitby?
tak nie je to podla toho co sa modlis ale

Jak 5,15 Modlitba s vierou uzdraví chorého...

Je to teda viera v meno Jezis a potom Bozia viera dana skrze neho ako som uviedol vyssie.
Bud vieru mas, alebo mas nevieru. A je to tvoja neviera, ktora ti v tom brani.

Nohy pri modlitbe som este nevidel dorast a ani zuby.
Ale uz si to aspon skusal sa za to modlit ?
Ja som nemal ani prilezitost sa modlit za dorastanie nohy.

Mojim osobnym svedectvom su moje deti, ja a moja zena.
Niekolko krat klesla teplota, odisla bolest hlavy.
A u mna konkretne som bol uzdraveny z chripky zo dna na den.
Nic svetoborne, ale toto svedectvo pre mna len posilnuje moju vieru, ze Pan je zivy a je jeho volou aby sme boli uzdraveni.

Ale aj na zaklade svedectva Todda Whita ma zdanlive neuspechy vobec neodradzaju. Lebo je to len moja neviera, ktora mi v tom brani.
Todd White ked sa zacinal modlit za chorych, tak po dobu 6 mesiacov ked sa denne modlil za 10 ludi sa neuzdravil nikto.
Ak pocitam dobre tak sa mohol modlit tak cca za 1800 ludi.
A az po celej tejto dobe sa uzdravil jeden z desiatich.
Po dalsom case sa uzdravili viaceri a teraz ma aj niekolko svedectiev na youtube.
https://www.youtube.com/watch?v=w228rfTmB34
https://www.youtube.com/watch?v=oO0IcK4ZiBg

Som velmi povzbudeny jeho svedectvom modlitby za uzdravenie.

[ Príspevkov: 102 ]  Choď na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Ďalší

Obsah fóra » Katolícka spiritualita - DUCHOVNÝ ŽIVOT

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť