misionar3 píše:
Naopak odvrátenie tsunami - záchrana kostola - je v rozpore s fyzikálnymi zákonmi,lebo je v súlade s ich použitím práve pre ochranu tohoto kostola to zázrakom je.
Snažil som sa o tom "zázraku" niečo hľadať na nete aj z "mimonáboženských" prameňov, a nejak som nič nenašiel.
Aj na wikipedii, aj v indickej tlači (reportáže z obdobia tsunami) sa proste len konštatuje, že vlna čiastočne poškodila kostol, ale keďže je položneý na vyvýšenej úrovni, tak zaplavený nebol.
Aj rozhovor s otcom Xavierom z tejto farnosti - kňaz iba spomína stovky mŕtvych pútnikov (podľa wiki 300 pochovaných v masových hroboch, ďalších 300 nezvestných), ktorí museli byť pochovaní v masových hroboch, spomína záchranné akcie, počas ktorých v mori pátrali po obetiach, ale o nejakom "zázraku" očitý svedok - a kňaz - v tej dobe neuvádza ani pol slova.
http://www.rediff.com/news/2004/dec/28iype1.htmSkôr mám dojem, že už uplynulo pár rokov od tej udalosti, trošku to možno v spomienkach vybledlo, tak je vhodný čas začať vyťahovať nejaké "zázraky".
Btw. to tej panenke Márii nebolo ľúto tých pútnikov, čo boli v tom čase na pláži, že by zachránila len tých v kostole?
Mimochodom, priamo na oficiálnej stránke farnosti z Velankanni nie je ani slovko o tomto tzv. "zázraku" z roku 2004; v sekcii venovanej zázrakom sa venujú len udalostiam zo 16. storočia, z času založenia kostola.
http://www.velankannichurch.in/shrine-miracles.phpTakže mám dojem, že sa jedná iba o nejakú urban legends, prifarbené a zromantizované spomienky niektorých ľudí na udalosti spred 12 rokov.
A len taká poznámka na margo: v súčasnosti, v čase internetu a elektronickej komunikácie dokáže ktokoľvek odpublikovať čokoľvek, a kraviny sa dokážu šíriť rýchlejšie než skutočnosť (resp. niekedy práve médiami vyfabulované kraviny skutočnosť prekryjú). Skúste si najskôr trošku overiť veci z viacerých zdrojov skôr, ako ich sem zavesíte ako nespochybniteľný fakt a dôkaz existencie zázrakov hocijakú kravinu, vygooglenú na nete...
Napokon, ten "zázrak z Velankanni" oficiálne katolícki predstavitelia ani len neskúmajú... a asi vedia prečo.