Areopág

kresťansko
katolícke
fórum

Všetkým návštevníkom nášho portálu požehnanie a radosť v Duchu Svätom od nášho Pána. Nech On sám je vaším svetlom a Jeho kríž i zmŕtvychvstanie svedectvom Božej moci vo vašich životoch.
Obsah fóra » Katolícka spiritualita - DUCHOVNÝ ŽIVOT

[ Príspevkov: 71 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5
Autor Správa
Poslať 20.07.2014 21:27:21   Re: je mozne vyvolat vieru volou?

Obrázok užívateľa

od 18.04.2002 8:17:46
napísal 7622 príspevkov
Sophie píše:
Je mozne, aby si clovek vzbudil vieru sam puhou volou, hoci jeho rozum argumenty pre vieru neprijima?
Volou sa posuvame po stupnici viery hore aj dole, o nic ine totiz ani nejde. Non serviam je nic ine len ze sa slobodne rozhodujeme ze sluzit nebudem. (Bohu).
Ked nesluzime Bohu, komu sluzime? Sebe.

Vola nam pomaha teda aj verit, aj neverit.

Ked rozum pre argumenty vieru v Boha , Krista, odmieta je isto dobre si volou vieru vzbudzovat kym nepridem k argumentom ktore argumenty namierene proti Bohu nevyvratia. To sa stava pomerne casto. Nas svetonazor sa casto odvolava na argumenty a nazory ludi okolo nas. Su ludia ktori veria a stratia vieru pretoze argumenty v okoli ci z medii ich odradili od viery. Naopak, ludia vystaveni negativnej argumentacii a aj napriek nej si utvrdzuju vieru pripadne prichadzaju k viere v Jezisa Krista.

Argumenty, skutocnosti a skusenosti primali prvych apostolov a krestanov verit.
Argumenty, skutocnosti a skusenosti primali tych istych krestanov pozdejsie verit nieco uplne ine, to znamena, niektori odpadli od viery Krista k inej viere(ateizmus je tiez viera).

Takze vidime zhodu a to nas moze viest k pokuseniu zaviest akusi relativizaciu pravdy. Pretoze oba opacne postoje nemozu byt pravdou, je jasne ze pravdou ktora je absolutna moze byt len jedna moznost. Krestania vedia ze viera v Jezisa Krista je prava oslobodzujuca a zachranujuca viera. (pred dnom Sudu, ked pride Jezis Kristus sudit narody a kazdeho jedneho cloveka podla jeho skutkov. )

Som toho nazoru ze presvedcenie ateistov je zalozene na klamnom vyhodnoteni sveta ktory je okolo nich. (mimochodom to iste si myslia oni o nas...)

Skumam teda pravdivost argumentov, pokial nemam pevnu vieru, ale hlavne sa modlim, prosim Boha Otca o ujasnenie v tej ktorej situacii ked sa dostanem do situacie kde moj doterajsi pohlad na svet je v protiklade s vierou. Boh je ten ktory cez Ducha Svateho uvadza do tajomstiev Boha, zivot viery sa osvetluje svetlom Ducha Svateho, je to take "teologicke" zdovodnenie, ale je pravdive, v praxi to naozaj takto prebieha.

Nie je nic zle na tom ked si veriaci pomoze aj volou verit v istych situaciach kym nedospeje sam skusenostou k plnosti viery.

Poslať 28.05.2016 21:59:35   Re: je mozne vyvolat vieru volou?

Obrázok užívateľa

od 03.04.2014 0:44:52
napísal 654 príspevkov
Cloe-Clement píše:
Ak by sa urobil videozaznam z tych exorcizno,m kde dochadza k sialenym paranormalnym javom, tak by sme tu uz absolutne nemuseli o tomto diskutovat.
Zeby sa moj sen splinl?

http://www.blesk.cz/clanek/celebrity-svetove-celebrity/395297/reziser-filmu-vymitac-dabla-odjel-do-vatikanu-friedkin-se-zucastnil-opravdoveho-vymitani.html

Poslať 05.06.2016 11:55:28   Re: je mozne vyvolat vieru volou?

od 11.03.2015 22:18:50
napísal 66 príspevkov
Sice je to staré téma ale taky napíšu moji zkušenost.
Myslím že ztrátu víry způsobí když si člověk zamiluje svět, začnou se objevovat pochybnosti které nakonec zničí víru. To co se běžně nazývá krize víry bych nazval ztráta citovosti, vždyť víra stále zůstává stejná. Sám jsem tím prošel, po letech citových útěch? (do dneška nevím co to přesně bylo) všechno skončilo a zůstaly jen vzdálené vzpomínky, smutek tak velký že jsem volal smrt ať už konečně příjde. Víra zůstala zcela holá ale pevná. Bůh prostě odnímá duši citovou lásku začátečníků , chce vidět jestli člověk zůstane věrný i bez těch berliček. Když zůstane věrný, tak to je ta pravá láska kterou Bůh vyžaduje, pečlivě dodržovat přikázání, prostě ve všem dávat přednost Bohu.

Poslať 05.06.2016 14:29:38   Re: je mozne vyvolat vieru volou?

od 16.11.2006 13:42:16
napísal 25649 príspevkov
gabriel1 píše:
Když zůstane věrný, tak to je ta pravá láska kterou Bůh vyžaduje, pečlivě dodržovat přikázání, prostě ve všem dávat přednost Bohu.
Presne toto stavia celu vieru uplne na hlavu.
Kto "vyzaduje lasku", ten urcite nemiluje ...

Poslať 07.06.2016 12:40:50   Re: je mozne vyvolat vieru volou?

od 11.03.2015 22:18:50
napísal 66 príspevkov
Co je na tom špatného když Tvůrce vyžaduje od svého díla poslušnost a dodržování přikázání?

Poslať 07.06.2016 17:22:59   Re: je mozne vyvolat vieru volou?

Obrázok užívateľa

od 15.11.2009 22:29:16
napísal 5307 príspevkov
legionar píše:
gabriel1 píše:
Když zůstane věrný, tak to je ta pravá láska kterou Bůh vyžaduje, pečlivě dodržovat přikázání, prostě ve všem dávat přednost Bohu.
Presne toto stavia celu vieru uplne na hlavu.
Kto "vyzaduje lasku", ten urcite nemiluje ...
Toto tvrdenie vyzerá ako moje zacyklenie z 11 rokov života, že ak sa definuje sucho, že "Boh je láska", tak je to zjavný vnútorný rozpor, lebo niečo také nemožno povedať tak sucho. Aj Tebe Legi prajem prežiť, čo ja, ako odpoveď Božiu na moju logiku.

Poslať 07.06.2016 17:28:26   Re: je mozne vyvolat vieru volou?

Obrázok užívateľa

od 03.06.2016 21:09:34
napísal 137 príspevkov
Milujeme boha, pretoze on ako prvy miloval nas.

To je tusim niekde v biblii. Cize boh nevyzaduje lasku, ale miluje a to vzbudzuje ako spätnu odpoved lasku od nas

Poslať 07.06.2016 17:31:25   Re: je mozne vyvolat vieru volou?

Obrázok užívateľa

od 15.11.2009 22:29:16
napísal 5307 príspevkov
Krásne, ak ju od nás žiada, tak preto, že nás miluje a praje nám toto najvyššie dobro, milovať jeho.
Ma napadá príklad ako keď Ťa rodičia chystajú svadbu pre svoje dieťa, lebo chcú pre Teba to dobro, ktoré poznajú oni.
Priam Ťa dotlačia do tohto dobra, lebo Ťa majú radi a chcú Ti to najlepšie podľa svojho uváženia.

Poslať 07.06.2016 19:39:23   Re: je mozne vyvolat vieru volou?

napísal 25649 príspevkov
gabriel1 píše:
Co je na tom špatného když Tvůrce vyžaduje od svého díla poslušnost a dodržování přikázání?
Vsetko!

Poslať 07.06.2016 19:54:11   Re: je mozne vyvolat vieru volou?

Obrázok užívateľa

od 10.07.2015 18:28:11
napísal 1581 príspevkov
gabriel1 píše:
Ak smiem skúsim ti odpovedať ja za Legionára. Odporúčam na túto tému film Norbit. Tam uvidíš ako sa rozvinula "láska" jeho družky Raspuche na pieskovisku keď boli malí. Tak si myslím, že Legionár chápe Boha.

Poslať 07.06.2016 20:32:57   Re: je mozne vyvolat vieru volou?

napísal 25649 príspevkov
l1ve_D píše:
gabriel1 píše:
Ak smiem skúsim ti odpovedať ja za Legionára. Odporúčam na túto tému film Norbit. Tam uvidíš ako sa rozvinula "láska" jeho družky Raspuche na pieskovisku keď boli malí. Tak si myslím, že Legionár chápe Boha.
Upresnim to - ja Boha nechapem vobec ! :D
Iba reagujem na tvrdenia o Nom, ktore siria krestania.

[ Príspevkov: 71 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5

Obsah fóra » Katolícka spiritualita - DUCHOVNÝ ŽIVOT

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť