"Pozrite, akú veľkú lásku nám daroval Otec: voláme sa Božími deťmi a nimi aj sme." (1 Jn 3, 1)
Zo slov sv. Jána jasne vyplýva, že nebeský Otec tak vrúcne miluje svoje deti, že im dal schopnosť stať sa synmi a dcérami dokonalej Božej lásky. Nepozerá sa na nich s prísnosťou vzbudzujúcou strach, ale s nežnosťou Otca, ktorý miluje svoje deti. Žiaľ, väčšina jeho detí si jeho otcovskú lásku neuvedomuje. Mnohí ju vôbec nepoznajú, iní ju chápu iba svojim rozumom, ale nie srdcom. Jeho jedinou tužbou je, aby ho ľudia milovali z celého srdca a zo všetkých síl.
"Človek miluje len to, čo pozná." (sv Augustín) Preto treba kontemplovať a spoznávať nebeského Otca. Čo ho viedlo, aby zostúpil do obmedzeného priestoru tohoto sveta? Vo svojom posolstve matke Eugénii Ravasiovej nebeský Otec hovorí:
"Prichádzam vyhnať z ľudí ich neopísateľný strach zo mňa. Nech vedia, že sa teším, keď ma moji synovia a dcéry, ľudia súčasni i budúci poznávajú a milujú."
"Prichádzam, aby ma spoznali takého, aký som. Čím väčšia je ich dôvera, tým silnejšia je ich láska k Otcovi, ktorého jediným želaním je bdieť nad ľuďmi a milovať ich ako synov a dcéry."
"Všetkým národom prinesiem nádej, ktorú už mnohí stratili. Nádej im pomôže žiť v čistote a na ceste spásy." "Milované ľudstvo, drahí synovia a dcéry: vstaňte a popretŕhajte reťaze, ktorými vás spútal satan, pretrhnite reťaze strachu z Otca, ktorý je Láska."
|