legionar píše:
Physis píše:
takže podľa teba by bolo dokonalé, keby boli všetky oči presne rovnaké a všetky vrabce rovnakej farby?
Stacilo by, keby nieco "dokonale" aj dokonale fungovalo.

Ja predsa nespochybnujem fakt, ze su rozne, ale iba tvrdenie, ze su DOKONALE (=pretoze ich Boh stvoril).
A ze prave preto, ze su take "uzasne dokonale", ich MUSEL stvorit Boh a v ziadnom pripade sa nemohli vyvinut "len tak".
Aj "zdrave" ludske oko ma ale k dokonalosti strasne daleko.
V prirode existuju konstrukcie oka, ktore su v roznych smeroch "lepsie" (nevravim, ze dokonale, ani univerzalne!).
Takze - konzistentnost ?
Myslim, ze misionar o chvilku nabehne a povie, ze ved "krestania nijako nepochybnuju evoluciu", ako to aj jasne vyjadril JPII.
A potom pride niekto iny (tiez krestan), a s vaznou tvarou bude tvrdit, ze oko je tak "dokonale", ze ho predsa MUSEL stvorit Boh, ze sa nemohlo len tak vyvinut.
asi som zmätená

stvorenstvo je pre kresťanov dokonalé, lebo ho stvoril Boh, ktorý je dokonalý zo svojej podstaty a preto tvorí dokonalé diela. to je ale implikácia, je hlúposť to prehodiť a tvrdiť, že všetky oči sú dokonalé, A PRETO JE TO DÔKAZ, že existuje Boh (áno, viem, že to niektorí robia, ale za to ja nemôžem...).
skrátka, moje oči sú dokonalé so 6 dioptriami. nosím šošovky, aby som niečo videla, ale to neznamená, že moje oči sú nedokonalé

sú rovnako dokonalé ako tvoje či alnothove alebo oči holuba za oknom. podľa teba nie sú, lebo nefungujú rovnako, však? ale to ja viem. problém je len v chápaní slova dokonalosť.
aké oči by podľa teba musel tvoriť Boh, aby ti to stačilo na uznanie jeho existencie?

stačilo by, keby nikto z ľudí nemusel nosiť okuliare? alebo by všetci chlapi museli byť navyše schopní rozoznávať hráškovo zelenú od trávovo zelenej?

alebo by muselo mať oko schopnosť ďalekohľadu a mikroskopu zároveň? a ako ďaleko by bolo treba dovidieť? ale myslím, že by to stále nestačilo.
ad evolúcia, kresťania, čo nespochybňujú evolúciu, resp. tvrdia, že nie je v rozpore s Bibliou (počítam sa medzi nich) sa zhodujú s kreacionistami v tom, že to nebolo "len tak". skrátka že bol za tým Boh. podľa kreacionistov len luskol prstami, evolúcia nie je lusknutie prstami, ale postupný vývoj, ako keď modeluješ z hliny, postupne pridávaš (asi preto Boh v Biblii stvoril Adama z hliny a nie z mramoru, lebo to by bola technika postupného odoberania, modelovanie z hliny je technika pridávania (sme sa učili na výtvarnej

), sem tam niečo odfaklíš, keď to bolo nakrivo, a znova pridáš.
vo stvorenie "len tak" neverí ani jedna skupina a tu už máš konzistentnosť