Areopág

kresťansko
katolícke
fórum

Všetkým návštevníkom nášho portálu požehnanie a radosť v Duchu Svätom od nášho Pána. Nech On sám je vaším svetlom a Jeho kríž i zmŕtvychvstanie svedectvom Božej moci vo vašich životoch.
Obsah fóra » Labyrinty bežného života

[ Príspevkov: 123 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Ďalší
Autor Správa
Poslať 15.11.2020 15:35:09   Re: Sloboda

od 29.05.2006 20:25:53
napísal 7044 príspevkov
legionar píše:
Pokial sa nebudeme bavit o faktoch, tak aj ja mozem mat "svoju predstavu", uplne rovnocennu s tou Tvojou. :)
Napriklad "povznesenie" (ascension) na sposob "Oma Desala" z SG-1 ( https://stargate.fandom.com/wiki/Oma_Desala ) ... :D
Toto si mohol napísať už na začiatku diskusie, tak prečo až teraz? :)

Poslať 15.11.2020 15:39:48   Re: Sloboda

od 16.11.2006 13:42:16
napísal 25649 príspevkov
nikto píše:
legionar píše:
Pokial sa nebudeme bavit o faktoch, tak aj ja mozem mat "svoju predstavu", uplne rovnocennu s tou Tvojou. :)
Napriklad "povznesenie" (ascension) na sposob "Oma Desala" z SG-1 ( https://stargate.fandom.com/wiki/Oma_Desala ) ... :D
Toto si mohol napísať už na začiatku diskusie, tak prečo až teraz? :)
Ja nehovorim, ze to JE moja predstava. :)
Vravim iba, ze BY mohla byt - a bola by rovnocenna s akoukolvek inou predstavou, ci uz akehokolvek boha zahrnajucou, alebo nie.

Inak - presne toto som tu uz spominal.
SG-1 je totiz moj oblubeny serial. :lol:

Poslať 15.11.2020 15:46:38   Re: Sloboda

napísal 7044 príspevkov
Nemyslel som toto konkrétne, ale prečo si až teraz prišiel s týmto argumentom a nie na začiatku diskusie. Nedáva mi to totiž logiku :)

Poslať 15.11.2020 16:35:30   Re: Sloboda

napísal 25649 príspevkov
nikto píše:
Nemyslel som toto konkrétne, ale prečo si až teraz prišiel s týmto argumentom a nie na začiatku diskusie. Nedáva mi to totiž logiku :)
Teraz naozaj nerozumiem, preco to nedava logiku. :cry:
Ved ja tu v tomto duchu pisem uz 14 rokov.
Ako si sam vravel - stale dokola ... :D

Poslať 15.11.2020 19:13:55   Re: Sloboda

napísal 7044 príspevkov
legionar píše:
nikto píše:
Ja viem, ale začal si v diskusii s niečím iným. A všimol som si, že často skončíš pri tomto. Pripomína mi to obranný mechanizmus vysporiadania sa s niečím nepríjemným, konkrétne racionalizáciu.

Poslať 15.11.2020 19:22:25   Re: Sloboda

napísal 25649 príspevkov
nikto píše:
legionar píše:
nikto píše:
Ja viem, ale začal si v diskusii s niečím iným. A všimol som si, že často skončíš pri tomto. Pripomína mi to obranný mechanizmus vysporiadania sa s niečím nepríjemným, konkrétne racionalizáciu.
Zacal som predsa presne tymto. :roll:
"Sloboda znamena moznost slobodne odmietnut bez akychkolvek nasledkov - byt od vsetkeho a vsetkych nezavisly".
Povzneseni v SG-1 sa sice mohli "tlct medzi sebou", ale nikto nestal mocensky "nad nimi" a nikto z tych "pod nimi" na nich nemal. :lol:
Bolo to take fiktivne "pokracovanie ludskej spolocnosti bez boha", len na vyssej (skoro bozskej) urovni ... :lol:

Poslať 15.11.2020 19:34:31   Re: Sloboda

napísal 7044 príspevkov
legionar píše:
nikto píše:
legionar píše:
nikto píše:
Zacal som predsa presne tymto. :roll:
"Sloboda znamena moznost slobodne odmietnut bez akychkolvek nasledkov - byt od vsetkeho a vsetkych nezavisly".
Povzneseni v SG-1 sa sice mohli "tlct medzi sebou", ale nikto nestal mocensky "nad nimi" a nikto z tych "pod nimi" na nich nemal. :lol:
Bolo to take fiktivne "pokracovanie ludskej spolocnosti bez boha", len na vyssej (skoro bozskej) urovni ... :lol:
Nie, začal si týmto čo citujem nižšie a pokračoval. A nakoniec si skončil, že Boh nie je fakt a niet o čom diskutovať. Pričom skončíš často. Tak som si len dával otázku prečo začínaš diskutovať, rozoberáš to, keď aj tak skončíš vždy keď to nevyhovuje pri tomto. Toť všetko ;)
Citácia:
Uz davnejsie som napisal, ze Boh nedal ludom slobodnu volu, pretoze im nedal ziadnu MOC tuto slobodu obhajit a ubranit. (a to najma pred Nim :) )
Takze ano - vzdy ide iba o nejaku mieru slobody, clovek je obmedzovany vzdy a 'z (Bozieho) principu'.
Takze AK ide o nejake 'oblbovanie slobodou', tak rozhodne nie Diablom ... ;)
Sklznut k apatii (=nema vyznam riesit slobodu) je 'zufale riesenie', ktore zastavaju 'slabi ludia'.
Sklznut k anarchii je 'jednoduche riesenie', ktore zastavaju 'jednoduchi ludia'.
Clovek s velkym "C" so svojim osudom od nepamati bojuje ...

Poslať 15.11.2020 19:40:36   Re: Sloboda

napísal 25649 príspevkov
Bozemoj, a co je to, ak nie to, co stale hovorim ?
Ze sloboda BEZ MOCI obhajit si ju (aj pred Bohom!) nie je ziadna sloboda.

Poslať 15.11.2020 19:51:34   Re: Sloboda

napísal 7044 príspevkov
Žiaľ nepochopil si o čom celý čas hovorím. Nabudúce sa budem musieť vyjadrovať jednoduchšie. Takže to o čom hovorím, je že často skončíš argumentom, že Boh nie je fakt a diskusia ak nie je o fakte je zbytočná. A ja som sa pýtal, tak prečo si začal diskutovať, nezačal si totiž s týmto :D Chápeš, či to musím inak vysvetliť ešte? :D

Poslať 15.11.2020 21:51:49   Re: Sloboda

napísal 25649 príspevkov
nikto píše:
Žiaľ nepochopil si o čom celý čas hovorím. Nabudúce sa budem musieť vyjadrovať jednoduchšie. Takže to o čom hovorím, je že často skončíš argumentom, že Boh nie je fakt a diskusia ak nie je o fakte je zbytočná. A ja som sa pýtal, tak prečo si začal diskutovať, nezačal si totiž s týmto :D Chápeš, či to musím inak vysvetliť ešte? :D
Nepochopenie asi bolo vzajomne. :)
Nebolo to tak myslene.

Slovo "fakt" som spomenul na konci preto, aby som zvyraznil fakt, ze "AK neberieme do uvahy potvrdene fakty", POTOM kazda predstava o veciach, ktore nechapeme, je mozna a rovnocenna s tymi ostatnymi.
Uplne presne som napisal toto:
Citácia:
Pokial sa nebudeme bavit o faktoch, tak aj ja mozem mat "svoju predstavu", uplne rovnocennu s tou Tvojou.
Nie, ze "bez faktov nediskutujem" ...

A ako priklad som neuviedol obligatneho Ruzoveho jednorozca, ale povznesenie z SG-1.
To je vsetko ... :D

Poslať 15.11.2020 22:10:23   Re: Sloboda

napísal 7044 príspevkov
To zaiste môžeš, ale hore nevidím nápis stránka fanúšikov hviezdnej brány ale kresťansko katolícke fórum, takže je pochopiteľné ak to v tomto duchu bude uprednostňované :D

P.S. Hviezdnu bránu mám tiež rád, ale nie až tak ako ty, lebo som tuším nevidel žiaden tím seriál do konca, iba pár sérii SG1 a pár sérii Atlantis :D

Poslať 15.11.2020 22:59:05   Re: Sloboda

napísal 25649 príspevkov
nikto píše:
To zaiste môžeš, ale hore nevidím nápis stránka fanúšikov hviezdnej brány ale kresťansko katolícke fórum, takže je pochopiteľné ak to v tomto duchu bude uprednostňované :D

P.S. Hviezdnu bránu mám tiež rád, ale nie až tak ako ty, lebo som tuším nevidel žiaden tím seriál do konca, iba pár sérii SG1 a pár sérii Atlantis :D
Toto je zase Vas "oblubeny sposob ukoncovanie diskusie" ... :)
Kam sme sa to az v diskusii o slobode dostali, ze ? ;)

To SG-1 sa naozaj oplati pozriet cele, odporucam. (10 serii + 5 serii + 3 filmy)

Poslať 16.11.2020 3:41:05   Re: Sloboda

Obrázok užívateľa

od 24.11.2009 0:52:31
napísal 24040 príspevkov
Citácia:
To SG-1 sa naozaj oplati pozriet cele, odporucam.
je to aj ako kniha? lebo filmy nemam az tak rad, radsej si citam knihy

Poslať 16.11.2020 8:09:48   Re: Sloboda

napísal 25649 príspevkov
misojogi píše:
Citácia:
To SG-1 sa naozaj oplati pozriet cele, odporucam.
je to aj ako kniha? lebo filmy nemam az tak rad, radsej si citam knihy
Nie, nie je.
Je to serial, co bezal na Scifi Channel od roku 1997. (povodny film je z roku 1994)
https://www.stargate.sk/sg1
Nie je to 'len' sci-fi, alebo dobrodruzne.
Je v tom aj kopa filozofie.

Poslať 16.11.2020 8:39:05   Re: Sloboda

od 09.09.2020 13:33:44
napísal 571 príspevkov
videl som aj sg1(všetky série plus filmy)či sg-atlantis. sg-universe ma nebavil a sg-historicke som videl len krátky úsek z jedného dielu.

myslím si že filozofia "povznesených" bola prevzatá z budhizmu, teda tí "dobrí" ku ktorým patrila Oma Desala a v tých zlých som videl paralelu s rkc, respektíve vyzdvihnuté tienisté stránky rkc.

dosť ma to prinútilo sa zamyslieť nad tým. osobne mňa zaujala ta rasa, čo žila v lese no ovládala psychokinezu, či iné veci na psycho úrovni. neviem ako sa volala.

[ Príspevkov: 123 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Ďalší

Obsah fóra » Labyrinty bežného života

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť