Areopág

kresťansko
katolícke
fórum

Všetkým návštevníkom nášho portálu požehnanie a radosť v Duchu Svätom od nášho Pána. Nech On sám je vaším svetlom a Jeho kríž i zmŕtvychvstanie svedectvom Božej moci vo vašich životoch.
Obsah fóra » Labyrinty bežného života

[ Príspevkov: 18 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2
Autor Správa
Poslať 16.03.2019 11:40:09   Re: Esenciálne oleje doTERRA

Obrázok užívateľa

od 22.03.2008 10:01:14
napísal 4329 príspevkov
legionar píše:
Teta:
Ak veris v "moc ciernej magie", preco potom evidentne neveris Jezisovi ?

Marek 16,17 – 18
A tých, čo uveria, budú sprevádzať tieto znamenia: v mojom mene budú vyháňať zlých duchov, budú hovoriť novými jazykmi, hady budú brať do rúk, a ak niečo smrtonosné vypijú, neuškodí im; na chorých budú vkladať ruky a tí ozdravejú.

Aky "okultizmom opradeny olej" ma vobec nejaku sancu proti tomuto ?

Preco vsetkemu ostatnemu v evanjeliach veris (takmer doslova!) a tomuto nie ?
(zeby preto, ze je to lahko falzifikovatelne ? ;) )
.
Legi, klobúk dole. Pefektná odpoveď. Človek ktorý žije s Kristom a v milosti posväcujúcej je chránený proti akejkľvek mágii. (povedal o. Elias Vella) Kristus je silnejší a víťazí. Je zarážajúce že ty , ako neveriaci, si schoval do vrecka veriacich.

Poslať 16.03.2019 13:12:51   Re: Esenciálne oleje doTERRA

Obrázok užívateľa

od 15.11.2009 21:29:16
napísal 5300 príspevkov
misionar3 píše:
legionar píše:
Teta:
Ak veris v "moc ciernej magie", preco potom evidentne neveris Jezisovi ?

Marek 16,17 – 18
A tých, čo uveria, budú sprevádzať tieto znamenia: v mojom mene budú vyháňať zlých duchov, budú hovoriť novými jazykmi, hady budú brať do rúk, a ak niečo smrtonosné vypijú, neuškodí im; na chorých budú vkladať ruky a tí ozdravejú.

Aky "okultizmom opradeny olej" ma vobec nejaku sancu proti tomuto ?

Preco vsetkemu ostatnemu v evanjeliach veris (takmer doslova!) a tomuto nie ?
(zeby preto, ze je to lahko falzifikovatelne ? ;) )
.
Legi, klobúk dole. Pefektná odpoveď. Človek ktorý žije s Kristom a v milosti posväcujúcej je chránený proti akejkľvek mágii. (povedal o. Elias Vella) Kristus je silnejší a víťazí. Je zarážajúce že ty , ako neveriaci, si schoval do vrecka veriacich.
No poznám veriacich, čo si mysleli, že sú v milosti posvacujucej. Ale každý, ako si trúfa. Môj názor je potvrdený kňazom, ale aj tí majú rôzne názory napríklad aj pri jóge. Väčšina je pri joge proti jej dlhodobému cvičeniu. Aj keď vzdelaní teológovia sa skôr odvolávajú na sväteho Pavla, ktorý hovorí o mäse obetovanom modlam a zároveň o pohoršenie slabých bratov. K tomu pokropenia olejov pripájam aj odporučenie modlitby.

Poslať 20.03.2019 14:20:34   Re: Esenciálne oleje doTERRA

od 25.08.2002 3:50:23
napísal 193 príspevkov
Akože pokiaľ sa v popise tých olejov priamo nepíše, že by mali mať nejakú nadprirodzenú silu, tak by som sa v tomto ohľade ako praktizujúci kresťan veľmi nebál.

Skôr by som sa bál toho, že ide o šarlatánstvo založené na účinku placeba. Lebo podľa pár stránok, čo som len tak zbežne prezrel, malo by to mať také úžasné účinky, až tomu z pohľadu racionálne založeného inžiniera ťažko veriť...

[ Príspevkov: 18 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2

Obsah fóra » Labyrinty bežného života

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť