Areopág

kresťansko
katolícke
fórum

Všetkým návštevníkom nášho portálu požehnanie a radosť v Duchu Svätom od nášho Pána. Nech On sám je vaším svetlom a Jeho kríž i zmŕtvychvstanie svedectvom Božej moci vo vašich životoch.
Obsah fóra » Labyrinty bežného života

[ Príspevkov: 35 ]  Choď na stránku 1, 2, 3  Ďalší
Autor Správa
Poslať 22.05.2018 13:26:24   Urazky az kym nas smrt nerozdeli?

od 18.05.2018 14:24:54
napísal 1 príspevkov
Som 5 r.vydata. Nestastne. Manzel ma denno-denne osocuje,uraza a hresi mi. Nevladzem. Zatial ma neudrel. Nadava mi za vsetko: ako umyvam riad,ako zberam hovienka po psoch,ako vysavam,ako periem,utieram prach...v meste zacne po mne kricat ,ze ako vypadam,ze mam topanky dotrhane ako bezdomovec a ludia sa za nami otacaju. Ked si chcem kupit lepsie boty mi nadava,ze su to vyhodene peniaze. Jedny topanky totizto nosim do prace,na von,ked vencim psov,na vylety,na cvicenie a zoderiem ich na totalku... nadava mi ze chodim do kostola,..povedal,ze nechce mat deti...a svoj volny cas travi v krcme. Nadava mi ak si kupim jedlo...ja uz nevladzem. Mali sme svadbu v kostole a len ja sa riadim podla toho co sme si pred Bohom slubim ..ked mi hressi len sklopim hlavu a nic nepoviem,nikdy som mu nezahresila ani nic... Dokedy to mam znasat? On mi v zivote nedava nic,len starosti ,robim mu operku a staram sa o domacnost. Vyplatu mi posielaju na jeho ucet,pricom ma financne vydiera a sa tesim na leto,aspon vtedy ked som hladna mozem ist si odtrhnut na rolu kukuricu a najest sa....najnovsie sa mi chodi chvalit ako ho bali kolegyna v robote a uz ju dovliekol aj k nam domov a vozi sa na nasom aute..mne soferovat zakazal a samozrejme o Sise -kolegyni nezabuda rozpravat. Aka je peknucka,milucka,dobrucka a ze sa vie bavit ,ze ja sa neviem....a ako sa mam? Ked kazdy den pocuvam z manzelovej strany,ze som neschopna drbnuta chudera atd.? Ako mam byt pri tom vesela? Nie som zabavna lebo tiez odmietam pit alkohol a zapriet Boha. Lebo manzel sa nechutne ruha,pricom si uvedomuje,ako ma s tym zranuje a ze som obmedzena ak verim. .......Mozno to je pre niekoho nic ,ale zazivat to KAZDY den?!
Som zufala ak je hriech vazny rozvod a hriech samovrazda Nie je uz jedno k comu sa uchylim? TAK ci tak skoncim v plamenoch..

Poslať 22.05.2018 17:38:20   Re: Urazky az kym nas smrt nerozdeli?

Obrázok užívateľa

od 22.03.2008 11:01:14
napísal 4334 príspevkov
Katpox píše:
Som 5 r.vydata. Nestastne. Manzel ma denno-denne osocuje,uraza a hresi mi. Nevladzem. Zatial ma neudrel. Nadava mi za vsetko: ako umyvam riad,ako zberam hovienka po psoch,ako vysavam,ako periem,utieram prach...v meste zacne po mne kricat ,ze ako vypadam,ze mam topanky dotrhane ako bezdomovec a ludia sa za nami otacaju. Ked si chcem kupit lepsie boty mi nadava,ze su to vyhodene peniaze. Jedny topanky totizto nosim do prace,na von,ked vencim psov,na vylety,na cvicenie a zoderiem ich na totalku... nadava mi ze chodim do kostola,..povedal,ze nechce mat deti...a svoj volny cas travi v krcme. Nadava mi ak si kupim jedlo...ja uz nevladzem. Mali sme svadbu v kostole a len ja sa riadim podla toho co sme si pred Bohom slubim ..ked mi hressi len sklopim hlavu a nic nepoviem,nikdy som mu nezahresila ani nic... Dokedy to mam znasat? On mi v zivote nedava nic,len starosti ,robim mu operku a staram sa o domacnost. Vyplatu mi posielaju na jeho ucet,pricom ma financne vydiera a sa tesim na leto,aspon vtedy ked som hladna mozem ist si odtrhnut na rolu kukuricu a najest sa....najnovsie sa mi chodi chvalit ako ho bali kolegyna v robote a uz ju dovliekol aj k nam domov a vozi sa na nasom aute..mne soferovat zakazal a samozrejme o Sise -kolegyni nezabuda rozpravat. Aka je peknucka,milucka,dobrucka a ze sa vie bavit ,ze ja sa neviem....a ako sa mam? Ked kazdy den pocuvam z manzelovej strany,ze som neschopna drbnuta chudera atd.? Ako mam byt pri tom vesela? Nie som zabavna lebo tiez odmietam pit alkohol a zapriet Boha. Lebo manzel sa nechutne ruha,pricom si uvedomuje,ako ma s tym zranuje a ze som obmedzena ak verim. .......Mozno to je pre niekoho nic ,ale zazivat to KAZDY den?!
Som zufala ak je hriech vazny rozvod a hriech samovrazda Nie je uz jedno k comu sa uchylim? TAK ci tak skoncim v plamenoch..
Vitaj Katpox. Cítim s tebou. Určite sa neboj že skončíš v plameňoch Boh je milosrdný a láskavý. Zvol si za patrónku sv. Ritu - žila v rovnakej situácii ako si teraz ty. Modli sa k nej a vytrvaj. Boh robí zázraky.

Rozvod cirkevného manželstva nie je možný. Hriechom je len nový vzťah pretože človek je viazaný manželským slubom a prísahou až do smrti. Cirkevné právo pozná rozluku "od stola a lože" to je v podstate to čo sa chápe vo svete ako rozvod, len s tým rozdielom že manželstvo trvá nadalej a ak príčiny rozluky pominú možno spolužitie obnoviť.

V tvojom príspevku ma zarazila veta že tvoj manžel nechce mať deti. Ak niekto s týmto postojom vstupuje do manželstva je manželstvo od začiatku neplatné a nikdy nevzniklo. Druhá možnosť je že je psychicky chorý (aj alkoholizmus, alebo akákoľvek iná závislosť, je choroba) Ak ti túto chorobu pred sobášom zatajil je to rovnako neplatné manželstvo. V takom prípade si pred Bohom slobodná. Ale povtrdiť to musí cirkev formálnym vyhlásením manželstva za neplatne uzatvorené - tzv. nulita manželstva. Porozprávaj sa s tvojim farárom, alebo kňazom ku ktorému máš dôveru.

Poslať 22.05.2018 18:49:34   Re: Urazky az kym nas smrt nerozdeli?

Obrázok užívateľa

od 10.07.2015 18:28:11
napísal 1581 príspevkov
Katpox píše:
Ahoj vitaj na fóre. Na čo strácaš svoj drahocenný život s človekom čo Ťa má v podstate za odpad a nechce ani deti? Boh ti v tom nepomôže nepočúvaj také rozprávky, si silná žena keďže to všetko vydržíš ale vykašli sa na neho a nájdi si poriadneho chlapa. On vidí, že sa necháš takto ponižovať tak v tom pokračuje. Nie si jeho ani otrok ani poskok ani nič. Do tejto pozície sa dávaš ty sama. Ja sa ti veľmi čudujem. To chceš premárniť svoj život v blízkosti takéhoto človeka? Vyzerá len ako manipulátor čo Ťa chce maximálne využiť ako sa dá a vidí, že sa necháš. Ja na tvojom mieste by som sa dávno odsťahoval prerušil kontakt. A keby ma niekto taký prenasleduje tak by som si zavolal políciu alebo rodinu aby mu nedovolili ku mne prísť.

Poslať 22.05.2018 19:01:53   Re: Urazky az kym nas smrt nerozdeli?

od 10.01.2017 11:23:02
napísal 350 príspevkov
l1ve_D:
Ako nie že by si nemal úplnú pravdu (máš ju :) ), ale obávam sa, že tvoju radu ohľadom nájdenia si poriadneho chlapa Katpox (kvôli svojmu ideologickému pozadiu) nemôže akceptovať.
Najjednoduchšie riešenie (s ktorým by mohla byť Katpox v pohode) je tá rozluka, aj keď neviem, čo to všetko obnáša a do akej miery je to zložité a komplikované.
Skôr je ešte praktická otázka, či má kam ísť po tej rozluke... lebo ostať obaja v rovnakom dome aj po rozchode môže byť (z pohľadu psychického týrania od partnera) rovnako zlá situácia, ako dovtedy.

Aj ja som za rozchod / rozluku čím skôr, ak je to pravdivý obraz, ktorý tu uviedla katpox, taký človek sa už nezmení...

Poslať 22.05.2018 23:55:56   Re: Urazky az kym nas smrt nerozdeli?

Obrázok užívateľa

od 24.11.2009 0:52:31
napísal 24056 príspevkov
Katpox
ja mam z toho pocit ze ten clovek si na Tebe riesi nejaku dusevnu poruchu alebo komplex
neber si to teda osobne aj ked samozrejme je jasne ze to velmi boli ...
Niekedy pomoze ohradit sa a povedat co si o tom myslis pripadne sa nastvat (proste nieco ine ako Tvoja klasicka "pokorna" reakcia)
Mozno ma potrebu sa s tebou poriadne pohadat a vidiet ako tresnes TY pästou po stole ze uz je toho dost
Mozno ma pocit z teba ze k nemu pristupujes ako matka a on chce partnerku, preto provokuje so Sisou atd
Samozrejme nevidim do situacie, ale takto to na mna posobi
Pozri rozluka od stola a lozka je celkom legitimny sposob riesenia aj pre krestana, zivot sa da prezit aj inak ako s takym blbcom. Aj zivot mimo vztahu s partnerom mozes byt hodnotny, duchovny a naplneny. Ale aby si to dokazala potrebujes zazemie priateliek a kamaratiek

A ozaj, preco si si ho vlastne vzala? co si na nom take videla?

Je ochotny ist s tebou k psychologovi?

Poslať 23.05.2018 7:17:21   Re: Urazky az kym nas smrt nerozdeli?

od 10.01.2017 11:23:02
napísal 350 príspevkov
misojogi píše:
Mozno ma potrebu sa s tebou poriadne pohadat a vidiet ako tresnes TY pästou po stole ze uz je toho dost
Mozno ma pocit z teba ze k nemu pristupujes ako matka a on chce partnerku, preto provokuje so Sisou atd
toto myslíš naozaj vážne?
Lebo napr. to zhadzovanie partnera na verejnosti (ak je popis v príspevku od Katpox pravdivý) skôr svedčí o tom, že k nej necíti nič.

Poslať 23.05.2018 18:25:33   Re: Urazky az kym nas smrt nerozdeli?

Obrázok užívateľa

od 15.11.2009 22:29:16
napísal 5307 príspevkov
Musím uznať, že vaše rady sú na úrovni (nesúhlasím s live_d). Neviem, prečo Kalpox posiela celú výplatu manželovi. Zdá sa mi, že ju formuje/movalo navonok dosť prísne prostredie. Možno dedina na východe? Ženy v meste na západe sú zvyknuté na iný štandard...

Poslať 23.05.2018 18:35:12   Re: Urazky az kym nas smrt nerozdeli?

Obrázok užívateľa

napísal 5307 príspevkov
Mám kamarátku, čo prežíva podobné, nadávky už dlhý čas, príležitostne aj menšia bitka. Ale aspoň je finančne na úrovni, len psychicky dosť trpí. Rieši to ako len vie (poradenstvo všetkého druhu). Inak bola aj na púti (v Médiu), manžel potom dosť ochorel, ale skrotol len načas.
Ešte z právneho hľadiska možno dosiahnuť odsťahovanie osoby, ktorá týra. Teoreticky, lebo je tu aj hľadisko preukázania tohto javu.
Nájsť si ozaj spriaznené duše v okolí, nenechať to doliehať na psychiku tým, že to prežíva sama. Vyhľadať aj odbornú pomoc od katolíkov.

Poslať 23.05.2018 20:35:08   Re: Urazky az kym nas smrt nerozdeli?

od 16.11.2006 13:42:16
napísal 25681 príspevkov
Ja by som sa vykaslal aj na neho, aj na takzvane Bozie prikazania a obmedzenia.
Od psychopata treba utekat co najdalej!
(Alebo ho zlikvidovat - ale to sa v nasej humannej spolocnosti dnes moc nenosi. Vzdy som si kladol otazku, ci odroni maju vobec pravo na zivot.)
Vo vedlajsej teme sa bavime o "uzasnom Bozom poriadku vo Vesmire".
Ak to ma byt toto, tak teda dakujem pekne ...

Poslať 23.05.2018 22:13:17   Re: Urazky az kym nas smrt nerozdeli?

Obrázok užívateľa

napísal 1581 príspevkov
teta píše:
Musím uznať, že vaše rady sú na úrovni (nesúhlasím s live_d). Neviem, prečo Kalpox posiela celú výplatu manželovi. Zdá sa mi, že ju formuje/movalo navonok dosť prísne prostredie. Možno dedina na východe? Ženy v meste na západe sú zvyknuté na iný štandard...
Akože sorry ale radiť niekomu aby sa zmieril s tyranom? Takéto rady sú totálny nezmysel veď Teta ak chceš aby Ťa niekto šikanoval tak si takého nájdi ty ale neraď to iným ženám. Lebo to mi vyplýva z tvojho nesúhlasu. Odpísala si celý môj príspevok tým.

Poslať 23.05.2018 22:17:59   Re: Urazky az kym nas smrt nerozdeli?

Obrázok užívateľa

napísal 24056 príspevkov
Citácia:
zhadzovanie partnera na verejnosti
zhadzovania kohokolvek svedci o nevyvatzenom egu a chorobnej potrebe sebapotvrdenia, ktoru si dotycny kompenzuje zhadzovanim inych
Citácia:
zhadzovanie partnera na verejnosti - skôr svedčí o tom, že k nej necíti nič.
skoro by som povedal ze nou pohrda, ze pre neho predstavuje symbol slabosti a zbabelosti a tak sa na nej ventiluje (vtedy by mohla pomoct tvrda rekacia z jej strany - nenecham na sebe orat, ale stockholmsky syndrom vacsinou cloveka urobi bezmocnym v takejto situacii)
-
Citácia:
Ja by som sa vykaslal aj na neho, aj na takzvane Bozie prikazania a obmedzenia.
Od psychopata treba utekat co najdalej!
Bozie prikazania nenutia cloveka zit so psychopatom, ale obavam sa ze ona toho nie je schopna, ze nie je schopna odist - casto sa to stava v podobnej situacii.
Ako som spominal rozluka je ferove riesenie aj z cirkevneho hladiska. A asi dokonca potrebne z hladiska je sebazachrany a sebaobrana ktora je aj bozim pravom (zachranit svoj zivot)

Poslať 23.05.2018 22:20:10   Re: Urazky az kym nas smrt nerozdeli?

Obrázok užívateľa

napísal 24056 príspevkov
Citácia:
radiť niekomu aby sa zmieril s tyranom?
pochybujem ze to myslela tak ze ma suhlasit s tyranim
skor to myslela tak ze aby sa s tym vyrovnala a ak sa on zmeni (k lepsiemu, ale naozaj, nielen navonok) aby bola ochotna sa s nim zmierit
slovo zmierit ma zjavne dva rozne vyznamy :)

Poslať 24.05.2018 19:07:34   Re: Urazky az kym nas smrt nerozdeli?

Obrázok užívateľa

napísal 5307 príspevkov
Som nepísala o zmierení sa s týraniou. Neviem, či chce zo vzťahu vycúvať, preto som toto nespomínala. Nesúhlasím s radou, že si má nájsť iného partnera. Inak Tvoje rozhorčenie d_live zdieľam tiež.

Poslať 24.05.2018 21:20:29   Re: Urazky az kym nas smrt nerozdeli?

od 21.03.2008 10:39:31
napísal 158 príspevkov
Katpox píše:
Som 5 r.vydata. Nestastne. Manzel ma denno-denne osocuje,uraza a hresi mi. Zatial ma neudrel.Mali sme svadbu v kostole a len ja sa riadim podla toho co sme si pred Bohom slubili nikdy som mu nezahresila ani nic... Dokedy to mam znasat? Robim mu operku a staram sa o domacnost. Vyplatu mi posielaju na jeho ucet,
Žijete vlastne v rozluke, nenechajte sa urážať, ignorujte ho, povinnosti si plňte, ak žijete v jednom byte. Podľa listu inteligentná ste dosť, výplatu si prehoďte na Váš účet. Celý list mi ale pripadá neskutočný, vymyslený. Píšete, že Vás ešte neudrel. Treba ho začať vychovávať miernou iróniou.

Poslať 24.05.2018 21:50:40   Re: Urazky az kym nas smrt nerozdeli?

Obrázok užívateľa

napísal 1581 príspevkov
teta píše:
Som nepísala o zmierení sa s týraniou. Neviem, či chce zo vzťahu vycúvať, preto som toto nespomínala. Nesúhlasím s radou, že si má nájsť iného partnera. Inak Tvoje rozhorčenie d_live zdieľam tiež.
Prečo? Veď ak to s niekým nejde tak to nejde. Príde niekto lepší. Ja tiež nie som zástancom aby sa striedali partneri. V tom sa zhodneme. Ale nevidím dôvod prečo by mali na silu ostať spolu dvaja ľudia keď jeden z nich o toho druhého reálne nemá vôbec záujem ba naopak robí všetko preto aby sa ho zbavil.

[ Príspevkov: 35 ]  Choď na stránku 1, 2, 3  Ďalší

Obsah fóra » Labyrinty bežného života

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť