Katpox píše:
Som 5 r.vydata. Nestastne. Manzel ma denno-denne osocuje,uraza a hresi mi. Nevladzem. Zatial ma neudrel. Nadava mi za vsetko: ako umyvam riad,ako zberam hovienka po psoch,ako vysavam,ako periem,utieram prach...v meste zacne po mne kricat ,ze ako vypadam,ze mam topanky dotrhane ako bezdomovec a ludia sa za nami otacaju. Ked si chcem kupit lepsie boty mi nadava,ze su to vyhodene peniaze. Jedny topanky totizto nosim do prace,na von,ked vencim psov,na vylety,na cvicenie a zoderiem ich na totalku... nadava mi ze chodim do kostola,..povedal,ze nechce mat deti...a svoj volny cas travi v krcme. Nadava mi ak si kupim jedlo...ja uz nevladzem. Mali sme svadbu v kostole a len ja sa riadim podla toho co sme si pred Bohom slubim ..ked mi hressi len sklopim hlavu a nic nepoviem,nikdy som mu nezahresila ani nic... Dokedy to mam znasat? On mi v zivote nedava nic,len starosti ,robim mu operku a staram sa o domacnost. Vyplatu mi posielaju na jeho ucet,pricom ma financne vydiera a sa tesim na leto,aspon vtedy ked som hladna mozem ist si odtrhnut na rolu kukuricu a najest sa....najnovsie sa mi chodi chvalit ako ho bali kolegyna v robote a uz ju dovliekol aj k nam domov a vozi sa na nasom aute..mne soferovat zakazal a samozrejme o Sise -kolegyni nezabuda rozpravat. Aka je peknucka,milucka,dobrucka a ze sa vie bavit ,ze ja sa neviem....a ako sa mam? Ked kazdy den pocuvam z manzelovej strany,ze som neschopna drbnuta chudera atd.? Ako mam byt pri tom vesela? Nie som zabavna lebo tiez odmietam pit alkohol a zapriet Boha. Lebo manzel sa nechutne ruha,pricom si uvedomuje,ako ma s tym zranuje a ze som obmedzena ak verim. .......Mozno to je pre niekoho nic ,ale zazivat to KAZDY den?!
Som zufala ak je hriech vazny rozvod a hriech samovrazda Nie je uz jedno k comu sa uchylim? TAK ci tak skoncim v plamenoch..
Vitaj Katpox. Cítim s tebou. Určite sa neboj že skončíš v plameňoch Boh je milosrdný a láskavý. Zvol si za patrónku sv. Ritu - žila v rovnakej situácii ako si teraz ty. Modli sa k nej a vytrvaj. Boh robí zázraky.
Rozvod cirkevného manželstva nie je možný. Hriechom je len nový vzťah pretože človek je viazaný manželským slubom a prísahou až do smrti. Cirkevné právo pozná rozluku "od stola a lože" to je v podstate to čo sa chápe vo svete ako rozvod, len s tým rozdielom že manželstvo trvá nadalej a ak príčiny rozluky pominú možno spolužitie obnoviť.
V tvojom príspevku ma zarazila veta že tvoj manžel nechce mať deti. Ak niekto s týmto postojom vstupuje do manželstva je manželstvo od začiatku neplatné a nikdy nevzniklo. Druhá možnosť je že je psychicky chorý (aj alkoholizmus, alebo akákoľvek iná závislosť, je choroba) Ak ti túto chorobu pred sobášom zatajil je to rovnako neplatné manželstvo. V takom prípade si pred Bohom slobodná. Ale povtrdiť to musí cirkev formálnym vyhlásením manželstva za neplatne uzatvorené - tzv. nulita manželstva. Porozprávaj sa s tvojim farárom, alebo kňazom ku ktorému máš dôveru.