Areopág

kresťansko
katolícke
fórum

Všetkým návštevníkom nášho portálu požehnanie a radosť v Duchu Svätom od nášho Pána. Nech On sám je vaším svetlom a Jeho kríž i zmŕtvychvstanie svedectvom Božej moci vo vašich životoch.
Obsah fóra » Labyrinty bežného života

[ Príspevkov: 13 ] 
Autor Správa
Poslať 24.04.2018 17:38:46   Chyba

od 24.04.2018 17:17:23
napísal 3 príspevkov
Ahojte,

Pred časom som sa nezachovala správne, spravila som obrovskú chybu v dôsledku, ktorej sa negativne zmenila mienka ľudí, s ktorými som dennodenne v kontakte, na mňa. Cítim sa pri nich preto neprijemne. Čas sa vrátiť nedá, hanbím sa preto pred nimi a pred sebou mám výčitky svedomia. Viem, že všetci sme omylni, ale... Zažili ste niekedy niečo také? Ako ste to vyriešili?

Poslať 25.04.2018 1:40:25   Re: Chyba

Obrázok užívateľa

od 19.10.2009 22:07:40
napísal 14381 príspevkov
Mila Martina, chyby robime vsetci, male i velke, niekedy sa proste zadari a nasledky sa zdaju doslova nezvratne.

Neviem, co si urobila, ale ak sa chces citit lepsie, pokus sa svoj omyl napravit. Prvym krokom je priznat si ho. Sama pred sebou si to uz urobila, teraz su na rade ti, ktorych sa to dotklo. Musis sa pokusit o otvoreny rozhovor s nimi. Tak je sanca, ze svoj postoj k tebe zmenia.
Ak je potrebne, poziadaj o odpustenie. Vsetko sa da apravit, chce to pokoru a trochu odvahy urobit ten prvy krok.

Drzim ti palce. :)

Poslať 25.04.2018 9:22:35   Re: Chyba

Obrázok užívateľa

od 22.03.2008 11:01:14
napísal 4334 príspevkov
MIlá Martina

velmi ťažko je možné konkrétne poradiť. Predovšetkým ide o to čím si si pokazila svoj obraz - niekoho si urazila? Urobila si niečo čo ťa postavilo do zlého svetla? Je to pracovný kolektív, rodina, priatelia, okruh známych.... V každom prípade je trošku iná možnosť nápravy vzťahov. V každom prípade buď sama sebou a nesnaž sa hrať na niekoho iného. Buď prirodzená a ak je to možné vysvetli svoje skratové konanie. V každom prípade počítaj s tým že náprava nebude jednoduchá a bude trvať dlho. Nevzdávaj to. Skús nájsť niekoho kto ťa prijme a bude ti oporou.

Poslať 25.04.2018 14:32:05   Re: Chyba

Obrázok užívateľa

od 10.07.2015 18:28:11
napísal 1581 príspevkov
Martina 45 píše:
Ahojte,

Pred časom som sa nezachovala správne, spravila som obrovskú chybu v dôsledku, ktorej sa negativne zmenila mienka ľudí, s ktorými som dennodenne v kontakte, na mňa. Cítim sa pri nich preto neprijemne. Čas sa vrátiť nedá, hanbím sa preto pred nimi a pred sebou mám výčitky svedomia. Viem, že všetci sme omylni, ale... Zažili ste niekedy niečo také? Ako ste to vyriešili?
Jednoducho. Neriešim čo si myslia ostatní. Je mi to jedno pokiaľ to nezasahuje priamo do mojej práce alebo života. Akonáhle by ich správanie začalo zasahovať do môjho života tak si to priamo ujasním s tými ľuďmi a ak ani to sa nedá tak jednoducho ich ignorujem.

Poslať 25.04.2018 17:52:30   Re: Chyba

od 16.11.2006 13:42:16
napísal 25649 príspevkov
Otazka je, ci sa iba "zmenila mienka ludi o Tebe", alebo im bolo aj realne Tebou ublizene.
Ak im nebolo realne ublizene, hod to za hlavu a vyrovnavaj sa radsej sama so sebou.
Pokial sa nevyjadris blizsie, mozeme iba tipovat.
( Jeden tip by som aj mal ... )

Poslať 25.04.2018 21:42:52   Re: Chyba

od 24.04.2018 17:17:23
napísal 3 príspevkov
Ďakujem vám za povzbudzujuce slová.ti ktorí vedia co som spravila mi vynádali do hlupej. Jeden clovek ktorého nejaký čas poznám mi navrhol flirt ja somsa s nim nevyspala,tej ponuke som úspešne odolala avšak dotyčný si casom získal ako-tak moje sympatie ktoré som dala najavo ale len s tým že budeme kamaráti.a to som nemala robiť to bola moja chyba.nakolko toho človeka nemajú radi a aj ja viem že nie je dobrý človek, myslí m si že každý aj zlý si zaslúži aby v neho niekto veril,dal mu šancu ukázať že vie byť aj dobrý.a dalacsom mu šancu tak že som sa s ním normálne bavila raz sme išli plávať a nakoľko ostatní sa s ním moc nebavia a ja hej klesla som v ich očiach pretože má doteraz považovali za dostatočne silnú a pevnú vo svojich zásadách a morálke.ked nedostal čo chcel prestal sa so mnou baviť a nakoľko mi ako kamarát chýbal kontaktovala som ho, a to je tá chyba,lebo on si to vyložil tak že ho chcem čo nie je tak takže som kontakt s ním ukončila čo nebolo pre neho príjemné a ani pre mňa.a tým že som človeka ktorého nemajú radi ja mala rada ako človeka aj s jeho chybami tak som klesla v ich očiach.snazim sa mat kazdeho rada veď kazdy sme nejaki.vsetko som spravila zle.uz sa stalo ako sa stalo,nejako to musím vydrzat,za hlúposť sa plati.riesit už niet čo ani ako.musela som to dostať zo seba a som vám veľmi vďačná za vaše odpovede.

Poslať 26.04.2018 7:56:06   Re: Chyba

od 10.01.2017 11:23:02
napísal 350 príspevkov
Ja na tom nevidím vôbec nič zlé, za čo by si sa mala hanbiť.
Hanbiť by sa mali skôr tí, čo ťa odsudzujú za to, že si sa bavila s niekym, kto im nie je sympatický.

Poslať 26.04.2018 13:37:34   Re: Chyba

Obrázok užívateľa

od 24.11.2009 0:52:31
napísal 24040 príspevkov
Citácia:
casom získal ako-tak moje sympatie ktoré som dala najavo ale len s tým že budeme kamaráti.a to som nemala robiť to bola moja chyba. nakolko toho človeka nemajú radi
toto je v poriadku ja by som konal tak isto, samozrejme opatrne, aby si nieco nevysvetloval inak ako to ja myslim
Citácia:
tak som klesla v ich očiach
Zda sa ze aj on ale aj Tvoje okolia si vec vysvetlili inak ako si to myslela a chapala Ty, to sa stava
tu by som si az tak nevycital, hoci chapem ze sa citis blbo
ale dolezite je ze si nespravila nic zleho
Je paradox ze ludia si castejsie vycitaju nejaku chybu a nedorozumenie ako naozaj nieco zleho co by si naozaj mali vycitat
Myslim si ze Tvoj problem je odpustit sama sebe, ze si nedokazala dopredu odhadnut situaciu a nasledne ju zvladnut (toto voci dotycnemu, ktory zjavne ne pochopil o co Ti ide naozaj a namyslal si - ano niekedy je dobre mysliet aj za toho druheho, ale tiez nedomyslat si privelmi o tom druhom)
Chybu ale vidim aj v tom ze zda sa ze Tvoje okolie ta privelmi posudzuje a mozno aj odsudzuje (nepravom)
s masou sa tazko komunikuje ale skusil by som cloveka za clovekom si to postupne vysvetlit, verim ze aspon cast z nich pochopi ako si to myslela ty.

Mozno je dobre analyzovat aj cistotu vlastnych umyslov, ak clovek rozumie sam sebe, tak ovela lahsie dokaze vysvetlovat aj inym (lebo v sebe ma jasno)

je dost mozne ze by som v podobnej situacii konal rovnako ako ty ale nevycital by som si to, skor by som sa snazil v buducnosti konat lepsie

Poslať 26.04.2018 13:45:21   Re: Chyba

Obrázok užívateľa

napísal 24040 príspevkov
ano vo vztahoch s opacnym pohlavim clovek casto robi chyby a druhy si potom veci vysvetli inak
ale mas pravo robit aj chyby, si clovek ....
..
Citácia:
aj ja viem že nie je dobrý človek
toto by som si asi netrufol povedat
mozno sa zachoval zle (podla toho co hovoris) ale co popisujes je bezny typ muzkeho omylu voci zene a naozaj nejaky cas trva kym si to vyjasnia pokial vobec je ochota
Citácia:
myslím si že každý aj zlý si zaslúži aby v neho niekto veril,dal mu šancu ukázať že vie byť aj dobrý.a dala som mu šancu
je lepsie muzi muzom a zeny zenam - stara salezianska zasada - inak vznikaju podobne nedorozumenia
Citácia:
dal mu šancu
podobne slova v zavislosti od kontextu mozu aj niekoho urazit
......................................................
takze tolko moje poznamky z podobnych skusenosti

Poslať 26.04.2018 14:56:13   Re: Chyba

Obrázok užívateľa

napísal 1581 príspevkov
Martina 45 píše:
Ďakujem vám za povzbudzujuce slová.ti ktorí vedia co som spravila mi vynádali do hlupej. Jeden clovek ktorého nejaký čas poznám mi navrhol flirt ja somsa s nim nevyspala,tej ponuke som úspešne odolala avšak dotyčný si casom získal ako-tak moje sympatie ktoré som dala najavo ale len s tým že budeme kamaráti.a to som nemala robiť to bola moja chyba.nakolko toho človeka nemajú radi a aj ja viem že nie je dobrý človek, myslí m si že každý aj zlý si zaslúži aby v neho niekto veril,dal mu šancu ukázať že vie byť aj dobrý.a dalacsom mu šancu tak že som sa s ním normálne bavila raz sme išli plávať a nakoľko ostatní sa s ním moc nebavia a ja hej klesla som v ich očiach pretože má doteraz považovali za dostatočne silnú a pevnú vo svojich zásadách a morálke.ked nedostal čo chcel prestal sa so mnou baviť a nakoľko mi ako kamarát chýbal kontaktovala som ho, a to je tá chyba,lebo on si to vyložil tak že ho chcem čo nie je tak takže som kontakt s ním ukončila čo nebolo pre neho príjemné a ani pre mňa.a tým že som človeka ktorého nemajú radi ja mala rada ako človeka aj s jeho chybami tak som klesla v ich očiach.snazim sa mat kazdeho rada veď kazdy sme nejaki.vsetko som spravila zle.uz sa stalo ako sa stalo,nejako to musím vydrzat,za hlúposť sa plati.riesit už niet čo ani ako.musela som to dostať zo seba a som vám veľmi vďačná za vaše odpovede.
Nerozumiem načo stojíš o tých ľudí keď oni nestoja o teba pre takú hlúposť. Dokonca aj keby si sa s ním vyspala ich do toho nič. Skôr si myslím, že ty to zbytočne prežívaš a chceš byť prijatá medzi ľudí čo o teba aj tak nikdy nestáli a teraz si našli zámienku ako Ťa vytlačiť zo svojho kruhu.

Poslať 26.04.2018 16:13:28   Re: Chyba

Obrázok užívateľa

napísal 24040 príspevkov
l1ve_D
tu su dva problemy
jeden je nepochopenie okolia (ostatni ludia ktori poznaju situaciu)
a druhy je to ze ten clovek nepochopil ze Martina to mysli LEN ako kamaratstvo
.
a Martina sa teraz pyta(a vycita si) ci nebola chyba od zaciatku v nej, ked je teraz tolko nepochopenia (ani dotycny ani okolie)

Poslať 26.04.2018 23:55:36   Re: Chyba

Obrázok užívateľa

napísal 1581 príspevkov
misojogi píše:
l1ve_D
tu su dva problemy
jeden je nepochopenie okolia (ostatni ludia ktori poznaju situaciu)
a druhy je to ze ten clovek nepochopil ze Martina to mysli LEN ako kamaratstvo
.
a Martina sa teraz pyta(a vycita si) ci nebola chyba od zaciatku v nej, ked je teraz tolko nepochopenia (ani dotycny ani okolie)
Pochopenie okolia sú výhovorky. Poznám ľudí čo spravili rôzne veci a buď s nimi chcem byť aj navzdory tomu alebo nie. Jednoducho oni ju chcú odsunúť nabok. A toto bola dobrá zámienka pre nich. Lebo či sa vyspí alebo nevyspí s niekým je iba jej vec a aj to či sa stretne s niekým iným alebo nie. To nie je dôvod na odsúvanie niekoho na bok. Keby mňa niekto odsudzuje preto, že som sa s niekým stretol tak sa v prvom rade by som sa inak pozeral na toho čo ma odsudzuje a nebral by som ho už vážne. Mimo toho by som mal tendenciu skôr takého človeka ignorovať.
Jeden výrok na zamyslenie pre autorku témy.

Kamarát Ťa pochopí ten nepožaduje a nepotrebuje často vysvetlenie a nepriateľovi žiadne vysvetlenie nebude stačiť.

Poslať 30.04.2018 13:08:41   Re: Chyba

Obrázok užívateľa

od 22.03.2008 11:01:14
napísal 4334 príspevkov
Martina 45 píše:
Martinka neurobila si nijakú chybu. Správala si sa morálne a správne. Okolie alebo pochopí tvoje správanie a prijme ťa alebo nie. Ak oni majú averziu k niekomu a ty si chcela v zmysle kresťanskej lásky poukázať že každý si zaslúži pozornosť je to v poriadku.
Správaj sa aj k druhým ako predtým a daj im najavo že si ich vážiš a máš ich rada. Všetkých aj toho nepríjemného. A... ako hovorí klasik: " múdry gentleman ťa pochopí a na mienke hlupákov ti nemusí záležať."

[ Príspevkov: 13 ] 

Obsah fóra » Labyrinty bežného života

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť