Areopág

kresťansko
katolícke
fórum

Všetkým návštevníkom nášho portálu požehnanie a radosť v Duchu Svätom od nášho Pána. Nech On sám je vaším svetlom a Jeho kríž i zmŕtvychvstanie svedectvom Božej moci vo vašich životoch.
Obsah fóra » Labyrinty bežného života

[ Príspevkov: 66 ]  Choď na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Ďalší
Autor Správa

od 02.01.2018 19:37:47
napísal 3 príspevkov
Veľmi zaujímavý článok.

https://style.hnonline.sk/kultura/952267-psychologicka-zo-zien-su-chlapi-otcom-chyba-autorita-deti-su-chudaci

od 02.02.2018 6:37:41
napísal 1 príspevkov
Ďakujeme za odkaz. Je to veľmi užitočné pre mňa. Pomohlo mi to veľa. ทางเข้า sbobet888

Obrázok užívateľa

od 22.03.2008 11:01:14
napísal 4334 príspevkov
žial j to tak. ludia utekajú pred zodpovednosťou. Keby sa manželia riadili podľa písma " ženy budte poslušne svojim mužom" = muž je hlavou rodiny a "muži milujte svoje manželky" = žena je jeho uctievaná kráľovná. Nebolo by toľko rozvodov a spoločne by dokázali prekonať mnohé problémy, ťažkosti i rozpory

Obrázok užívateľa

od 24.11.2009 0:52:31
napísal 24056 príspevkov
je to dobra autorka - jej knihy sa daju najst aj na webe (napr ulozto)

od 10.01.2017 11:23:02
napísal 350 príspevkov
misionar3 píše:
Keby sa manželia riadili podľa písma " ženy budte poslušne svojim mužom" = muž je hlavou rodiny
Neviem, ako sa v kresťanskej praxi tá poslušnosť prejavuje?
S manželkou sme spolu dosť dlho, a nemám pocit, že by som vyžadoval "poslušnosť"... skôr je to o vzájomnej tolerancii a rešpekte. Nemám pocit, že by jeden z nás dvoch bol dominantný a rozhodoval a druhý bol poslušný...

Obrázok užívateľa

napísal 24056 príspevkov
Citácia:
Nemám pocit, že by jeden z nás dvoch bol dominantný a rozhodoval a druhý bol poslušný...
a co ked sa pohadate?

a zasa druhy pripad ked mate na vec rozdielne nazory? ako to riesite

napísal 350 príspevkov
Vyslovene "do krvi" sme sa este nepohadali.
Ked mame rozdielne nazory, tak proste sa o tom bavime a nakoniec jeden alebo druhy ustupi. Neda sa vyslovene povedat kto, zavisi od situacie.
A uprimne, neviem si celkom predstavit, ze by som argumentoval sposobom "ty mas byt ta poslusna, tak bude po mojom". Dost by som sam pred sebou klesol.

Obrázok užívateľa

napísal 24056 príspevkov
Citácia:
neviem si celkom predstavit, ze by som argumentoval sposobom "ty mas byt ta poslusna, tak bude po mojom".
ako predstava to znie zabavne, ale v reali to pripada cudne aj mne ...
asi by som sa sam seba pytal ci neexistuju aj lepsie argumenty ....
-
pripada mi to ako posledny argument kralov, co bol napis na delach kralovskej armady
ked vsetky ostatne argumenty zlyhali tak sa pouzil ten posledny argument :D

Obrázok užívateľa

napísal 4334 príspevkov
jery píše:
Vyslovene "do krvi" sme sa este nepohadali.
Ked mame rozdielne nazory, tak proste sa o tom bavime a nakoniec jeden alebo druhy ustupi. Neda sa vyslovene povedat kto, zavisi od situacie.
A uprimne, neviem si celkom predstavit, ze by som argumentoval sposobom "ty mas byt ta poslusna, tak bude po mojom". Dost by som sam pred sebou klesol.
Plne s tebou súhlasím. Ale vytŕhaš veci z kontextu potom robíš nesprávne závery.

Poctivé od teba by bolo keby si mnou uvedený citát bral ako jeden celok a netrhal ho. On totiž jeden celok aj je. To čo si s mojim citátom previedol je typický postup pre zneváženie kresťanov- polopravda a vytrhnutite z kontextu.

Teda ak je pravdou že miluješ svoju manželku nikdy jej nebude argumentovať spôsobom "ty mas byt ta poslusna, tak bude po mojom" Preto takáto argumentácia nie je kresťanská. Podľa kresťanstva sa muž má správať ako milujúci manžel a nesmie sa domáhať ženinej poslušnosti. Žena sa má správať ako poslušná manželka z vlastnej lásky k manželovi. Tento postoj vyjadruje aj psychologickú danosť muža a ženy. Nie je to o podriadenoisti ženy mužovi ale o vzájomnej láske

napísal 350 príspevkov
Priznam sa,ze teraz som sa v tej tvojej logike stratil.

Cize muz-krestan nema vyzadovat poslusnost a zena-krestanka sa ma spravat poslusne?

Tak zopakujem povodnu otazku - ako sa ma ta poslusnost prejavovat? V spore ma vzdy ustupit?

Obrázok užívateľa

napísal 24056 príspevkov
Citácia:
nakoniec jeden alebo druhy ustupi. Neda sa vyslovene povedat kto, zavisi od situacie.
myslim si ze ono je to tak ze pre zenu je dolezite nieco ine ako pre muza a preto si vo velkej miere vedie nakoniec ustupit a najst riesenie (pokial chcu)

Obrázok užívateľa

napísal 24056 príspevkov
Citácia:
Cize muz-krestan nema vyzadovat poslusnost a zena-krestanka sa ma spravat poslusne?
On chce asi povedat ze postoje oboch nema byt vyzadovanie svojho prava od druheho ale vyzadovanie povinnosti voci druhemu od seba sameho
cize muz ma najprv vyzadovat od seba lasku voci zene
a zena ma byt ochotna hladat vecny kompromis s muzom a nebyt rozmarna a hadava (su zeny ktore nevedia co chcu ale chcu to hned :-D )

napísal 350 príspevkov
Máte fakt čudné predstavy...

Obrázok užívateľa

napísal 4334 príspevkov
misojogi píše:
Citácia:
On chce asi povedat ze postoje oboch nema byt vyzadovanie svojho prava od druheho ale vyzadovanie povinnosti voci druhemu od seba sameho
cize muz ma najprv vyzadovat od seba lasku voci zene
a zena ma byt ochotna hladat vecny kompromis s muzom a nebyt rozmarna (su zeny ktore nevedia co chcu ale chcu to hned :-D )
áno presne tak som to myslel.

žena má byť poslušná je inštrukcia pre ženu a nie pre muža aby tú poslušnosť vyžadoval alebo si vynucoval. A muž má milovať manželku t.j všetko čo robí má robiť s láskou a nie s pozície muža a pána.

napísal 350 príspevkov
Tretikrat sa uz pytam - ako sa ma ta poslusnost prejavovat? V spore ma vzdy ustupit?

[ Príspevkov: 66 ]  Choď na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Ďalší

Obsah fóra » Labyrinty bežného života

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť