Areopág

kresťansko
katolícke
fórum

Všetkým návštevníkom nášho portálu požehnanie a radosť v Duchu Svätom od nášho Pána. Nech On sám je vaším svetlom a Jeho kríž i zmŕtvychvstanie svedectvom Božej moci vo vašich životoch.
Obsah fóra » Labyrinty bežného života

[ Príspevkov: 106 ]  Choď na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Ďalší
Autor Správa
Poslať 02.01.2018 14:00:07   Bývanie s priateľom

od 02.01.2018 13:44:01
napísal 3 príspevkov
Potrebujem poradiť. Čo si myslíte, je spolužitie s priateľom hriecom, ak sa nedeje nič nemorálne? Nežijeme spolu pohlavne. Dôvod prečo spolu bývame je taký, že nás delila veľká diaľka a nestačilo nám vidieť sa niekedy raz do týždňa a niekedy raz za dva týždne. Ďakujem za každú odpoveď :)

Poslať 02.01.2018 14:13:01   Re: Bývanie s priateľom

od 14.12.2017 17:55:21
napísal 218 príspevkov
to je zla otazka :) Byvanie s niekym samo osebe hriech nie je. A to dalej, ci je hriech, alebo
ci sa vam tak naskytuje lepsia moznost pachat hriech, to vies najlepsie predsa ty, lebo ty si v tej
situacii. Cize, pachate hriech? A sama si mozes odpovedat.

Poslať 02.01.2018 14:16:01   Re: Bývanie s priateľom

od 02.01.2018 13:44:01
napísal 3 príspevkov
Speedy píše:
to je zla otazka :) Byvanie s niekym samo osebe hriech nie je. A to dalej, ci je hriech, alebo
ci sa vam tak naskytuje lepsia moznost pachat hriech, to vies najlepsie predsa ty, lebo ty si v tej
Ja práve nerozumiem tomu čo je to možnosť páchať hriech...každý má kopec možností páchať hriech. My ale spolu nič nerobíme.

Poslať 02.01.2018 14:20:50   Re: Bývanie s priateľom

napísal 218 príspevkov
Slniecko píše:
Speedy píše:
Ja práve nerozumiem tomu čo je to možnosť páchať hriech...každý má kopec možností páchať hriech. My ale spolu nič nerobíme.
ty vies najlepsie.. mozete aj spolu nic nerobit, ale mozete si tym vytvarat prilezitost a potom zbytocne musite odolavat pokuseniu - vynakladat na to usilie. Alebo mozno to nie je vas problem a potom si s tym hlavu nelam a zi v pohode.
Na druhej strane, poznam viacero krestanskych ex-parov, ktori sli do manzelstva bez toho, aby spolu predtym byvali. Keby boli spolu byvali, keby sa boli viac spoznali, tak by zistili, ze to spolu nevydrzia, ze nezvladnu navyky toho druheho, buducu svokru a tak. A potom su zas krestanske rozvody, anulacie manzelstva a tak. Cize, co je lepsie?

Poslať 02.01.2018 14:27:19   Re: Bývanie s priateľom

napísal 218 príspevkov
bez ohladu na cirkev a vieru teraz. Ja na tvojom mieste by som s nim byval, lebo ho mas rada,
lebo zistite skor, ci sa k sebe hodite a posunie to vas vztah dopredu a je to dobre... Ak by ste aj
zhresili, je to hriech ako kazdy iny. Nie je jeden hriech vacsi a iny mensi. Znovu sa treba postavit
a ist dalej. Takze klidek a zite v pohode ;)

Poslať 02.01.2018 15:11:01   Re: Bývanie s priateľom

od 16.11.2006 13:42:16
napísal 25681 príspevkov
Ja by som si takou hlupou otazkou, ci tym pacham hriech, vobec nezatazoval.
Skor by som trpol, ci to "vydrzi" bez nezelanych nasledkov ... :lol:

Poslať 02.01.2018 15:26:37   Re: Bývanie s priateľom

napísal 218 príspevkov
legionar píše:
Ja by som si takou hlupou otazkou, ci tym pacham hriech, vobec nezatazoval.
Skor by som trpol, ci to "vydrzi" bez nezelanych nasledkov ... :lol:
jop :lol: aj takto sa to da povedat :D

Poslať 02.01.2018 15:37:15   Re: Bývanie s priateľom

Obrázok užívateľa

od 10.07.2015 18:28:11
napísal 1581 príspevkov
Slniecko píše:
Potrebujem poradiť. Čo si myslíte, je spolužitie s priateľom hriecom, ak sa nedeje nič nemorálne? Nežijeme spolu pohlavne. Dôvod prečo spolu bývame je taký, že nás delila veľká diaľka a nestačilo nám vidieť sa niekedy raz do týždňa a niekedy raz za dva týždne. Ďakujem za každú odpoveď :)
Podľa mňa je hriechom nežiť s ním keď máš takú možnosť. ;) Veď ho ľúbiš a on teba. Prajem ti aby to bol ten pravý partner. Netráp sa hlúposťami, že to je hriech... Zamysli sa. Hriech by mal byť vedomé porušenie toho Božieho dobrého. Čo je zlé na tom ak s niekým koho miluješ žiješ? Práveže to Váš vzťah prehĺbi. A mimo toho aj keby ste pohlavne žili na tom nie je nič strašné. To je normálna vec. Prirodzená. Prečo by to malo byť niečo proti Bohu? To len ľudia si navymýšľali bludy aby ovládali túto najkrajšiu časť života.

Poslať 02.01.2018 15:46:40   Re: Bývanie s priateľom

napísal 218 príspevkov
okrem vasni a zamilovanosti, ktore casom prejdu, je vo vztahu najdolezitejsia zodpovednost.
Potom inak su nestastni a zraneni obaja v tom vztahu a navyse su z neho nechcene deti, ktore
neboli v plane a oni este nie su pripraveni sa starat o deti. Potom sa plnia decke domovy a podobne.
Cize, vsetko s rozumom

Poslať 03.01.2018 10:57:02   Re: Bývanie s priateľom

Obrázok užívateľa

od 22.03.2008 11:01:14
napísal 4334 príspevkov
Slniecko píše:
Bývanie s priateľom nie je hriechom. Hriechom je porušenie Božieho príkazu. Napr. pohlavný život mimo manželstva. Ale bývanie spolu vytvára príležitosť k hriechu. Cirkev mám doporučuje vyhýbať sa takej príležitosti aby sme lahšie odolali pokušeniu. Pokial máte silnú lásku a ste zakotvení v Bohu a žijete sviatostným životom mysllím že to zvládnete.

Poslať 03.01.2018 13:26:51   Re: Bývanie s priateľom

napísal 25681 príspevkov
misionar3 píše:
Bývanie s priateľom nie je hriechom. Hriechom je porušenie Božieho príkazu. Napr. pohlavný život mimo manželstva. Ale bývanie spolu vytvára príležitosť k hriechu. Cirkev mám doporučuje vyhýbať sa takej príležitosti aby sme lahšie odolali pokušeniu. Pokial máte silnú lásku a ste zakotvení v Bohu a žijete sviatostným životom mysllím že to zvládnete.
Ako to, ze potom taky Abraham mal dieta s Hagar ?
A vsetko bolo "podla zakona" (skoro ako na Slovensku) ... :)
Len mi nepovedz, ze "to je Stary Zakon" ... :roll: :lol:

Poslať 03.01.2018 14:54:42   Re: Bývanie s priateľom

Obrázok užívateľa

od 19.10.2009 22:07:40
napísal 14381 príspevkov
Citácia:
V case Abrahama to bolo bezne, predsa Desatoro dostali Izraeliti az prostrednictvom Mojzisa o stovky rokov neskor. V tamojsej komunite platilo, ze muz mohol mat vedlajsie zeny.

A ked si precitas prislusnu stat, nenajdes tam ani zmienky o tom, zeby Boh dal Abrahamovi taky pokyn. Bola to Sara, ktora svojmu muzovi "poradila", ako na to. :D Ano, bolo to podla zakona, ale nie podla Bozieho zakona, dokonca ani podla Stareho zakona nie. . .

Poslať 03.01.2018 15:03:08   Re: Bývanie s priateľom

Obrázok užívateľa

od 19.10.2009 22:07:40
napísal 14381 príspevkov
Slniecko píše:
Neviem, ci je to prave najstastnejsie riesenie, pretoze, ako pise m3, spolocne byvanie vytvara, ulahcuje prilezitost k hriechu. Ja by som si netrufal. :-D

Ale s Bozou pomocou to mozete zvladnut, drzim palce. :)

Poslať 03.01.2018 15:30:34   Re: Bývanie s priateľom

napísal 218 príspevkov
otazka bola ci je to hriech. Byvat spolu samo o sebe nie je hriech. Ale ako pise Frederix, ze by si netrufal,
tak ani ja po boku mojej milej by som sa nezdrzal, napriek snahe. Aspon si to neviem predstavit a to mam
za sebou podobne skusenosti :D

Poslať 03.01.2018 16:36:27   Re: Bývanie s priateľom

napísal 25681 príspevkov
frederix píše:
Citácia:
V case Abrahama to bolo bezne, predsa Desatoro dostali Izraeliti az prostrednictvom Mojzisa o stovky rokov neskor. V tamojsej komunite platilo, ze muz mohol mat vedlajsie zeny.
A ked si precitas prislusnu stat, nenajdes tam ani zmienky o tom, zeby Boh dal Abrahamovi taky pokyn. Bola to Sara, ktora svojmu muzovi "poradila", ako na to. :D Ano, bolo to podla zakona, ale nie podla Bozieho zakona, dokonca ani podla Stareho zakona nie. . .
A "anjel" poslany Bohom poslal Hagar naspat, aby dalej Sare sluzila.
Ani slovo o tom, ze by mala byt spolu s Abrahamom POTRESTANA za to, ze sulozili mimo manzelstva. Nejakych 10 rokov sa na to Boh kludne z vysky pozeral ... :)
Naopak - 'rozmnozim tvoje potomstvo cez to dieta' !
Iste budes so mnou suhlasit, ze "v case Abrahama" to bol TEN ISTY BOH !
Zeby sme zase sklzli do moralneho relativizmu ? (=v tom case to bolo bezne, tak aj Boh to 'toleroval' ... )

[ Príspevkov: 106 ]  Choď na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Ďalší

Obsah fóra » Labyrinty bežného života

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť