Citácia:
kresťanstvo dnešné sa vyžíva iba v tom čo je hriech. Nehovorí sa čo je dobré a prirodzené. Len čo je zlé a zakázané.
naozaj to tak nie je, nikto sa nevyziva (pripustam ze Tvoje osobne skusenosti mozu take byt)
Citácia:
a o tejto teme viem vselico

skoro som padol na zadok

Citácia:
Nemyslím si, že to je hriech dokonca ani podľa učenia Ježiša. Kde konkrétne on toto zakazuje?
dava take prisne kriteria aj na samotne manzelstvo ze ucenici su sokovani a v reci na hore hovori ze
kto s hriesnym umyslom pozrie na zenu uz s nou v srdci scudzolozilCitácia:
Konkrétne kde v biblii Boh zakazuje sex medzi dvomi dospelými ľuďmi teda medzi mužom a ženou čo sa milujú? A kde konkrétne zakazuje bývanie spolu? Som zvedavý. Máš priestor. Ani jedno nie je hriech!
pozri si SZ a Jezis vychadzal z toho - skor to sprisnil
Citácia:
Áno, väčšina žije vo funkčných vzťahoch, ibaže sú to väčšinou vzťahy na dobu určitú.
typicky je manzel zo second handu

Citácia:
reprezentuje organizáciu čo aktívne kryla pedofilov v honosne zdobenej budove ale na chudobu sa z vysoka kašle.
toto je podpasovka
Cirkev ani nekasle na chudobu a vycitat pedofiliu tym ktori sa nicim neprevinili je nefer
Citácia:
Česť výnimkám ako je Marian Kuffa.
on nie je vynimka, poznal som mnohych podobnych, len nie su taki znami alebo neriesia az take extremne pripady
Citácia:
Za to ty mne vravíš, že tvoj spôsob uvažovania je jediný správny lebo cirkev.
ked si vsimnes tak som neargumentoval nariadenim cirkvi ale zdravym rozumom - a to je rozdiel ...
Citácia:
A nie či bude mať birmovku alebo či verí v Boha a podobne. Na tom vôbec nezáleží. Boh nepotrebuje aby ľudia v neho verili. Ak tam je on sám o sebe vie. To len ľudia potrebujú stále sa spoliehať na neho
Pre mna je viera naozaj dolezita a chcel by som ju dat aj pripadnym detom. Inak suhlasim s tym ze Boh naozaj nepotrebuje aby ludia v neho verili, potrebujeme to totiz my ludia. A viera nie je , aspon by nemala byt nahradou nezreleho myslenia a nezodpovednosti.