Areopág

kresťansko
katolícke
fórum

Všetkým návštevníkom nášho portálu požehnanie a radosť v Duchu Svätom od nášho Pána. Nech On sám je vaším svetlom a Jeho kríž i zmŕtvychvstanie svedectvom Božej moci vo vašich životoch.
Obsah fóra » Labyrinty bežného života

[ Príspevkov: 16 ]  Choď na stránku 1, 2  Ďalší
Autor Správa
Poslať 08.11.2017 20:16:34   Vztah-ako dalej

od 08.11.2017 18:36:26
napísal 3 príspevkov
Pozdravujem vás.
Skusim byt stručny.Momentalne som sa ocitol v takej situacii nad ktorou
dost premyšlam a ked mam byt uprimny neviem ako dalej.V poslednej dobe
hladam chyby na svojej priatelke.Ked sme sa spoznali povedala mi aj o
svojej minulosti kolko mala partnerov a z jednym žila
2 roky v spoločnej domacnosti.Je veriaca a praktizujuca krestanka no v
minulosti to nebolo celkom tak žila taky svetsky život.(to je problem
č1.)a nedavno sa mi priznala kolko mužov mala.bolo ich 15.Bol to obrovsky šok pre mna a neviem to spracovať.Problem č.2ako keby toho nebolo malo ma ešte aj zdravotne problemy na zaklade ktorych doktori povedali že asi nebude mať deti.. a obaja po detoch tužime v
manželstve no vylučujeme umele oplodnenie.Mame už dost vela rokov(35)
spolu sme 15 mesiacov aj je asi pomaličky posunuť naš vztah niekam.Ale teraz po takomto zraneni neviem čo dalej
.Zaujimal by ma vaš nazor .Dakujem

Poslať 09.11.2017 17:56:49   Re: Vztah-ako dalej

Obrázok užívateľa

od 22.03.2008 11:01:14
napísal 4334 príspevkov
Ahoj, vitaj na fóre.
1. Tvoje dievča to so zmenou svojho života myslí úprimne, verí ti a dúfa že jej pomôžeš prekonať minulosť ktorá ju poznačila a ktorá ju trápi. Ináč by ti to všetko nepovedala. Viem že to bolí ale za snahu si zaslúži aby si jej dal šancu. Príkladom vám môže byť príbeh Márie Magdalény. Len ťa prosím nech je to vypovedané a zabudnuté - nikdy jej to nepripomínaj a nevyčítaj.

2. Deti. Mnoho manželských párov je neplodných a nemusí to byť dôsledok sexuálneho správania. čas ukáže či skutočne nemôžete mať spolu deti. Je mnoho párov ked lekári povedali že deti mať nebudú a oni počali vlastné deti. Ak by sa vám naozaj nepodarilo splodiť dieťa môžete nájsť naplnenie v inej činnosti, alebo si deti adoptovať. Umelé oplodnenie nie je šťastné riešenie. Jednak je to pre veriaceho kresťana morálne neprípustná alternatíva a jednak to nie je také jednoduché ako sa to prezentuje v médiach.

MOžno by si našiel rady a inšpiráciu v dvoch knižkách od Trobisha: Mal som rád jedno dievča a Dva stredy avšak jeden kruh.

Prajem ti a vám vela vzájomného porozumenia a lásky

Poslať 09.11.2017 20:02:48   Re: Vztah-ako dalej

od 16.11.2006 13:42:16
napísal 25681 príspevkov
Moje skusenosti zase hovoria - vrat sa z kratsej cesty ...

Poslať 09.11.2017 23:40:34   Re: Vztah-ako dalej

napísal 3 príspevkov
for-misionar3
Dakujem a vitam.Ano mysli to uplne važne,lebo tiež hlavne pochopila že život bez Boha je cele zle.A preto sa stalo čo sa stalo.
a velka vdaka a povzbudzujuce slova.

Poslať 09.11.2017 23:42:45   Re: Vztah-ako dalej

napísal 3 príspevkov
for-legionar
Doteraz som sa vracal z kratkych ciest ktore nestali za nič..a život uteka.Je čas sa nevzdat a zabojovať asi

Poslať 10.11.2017 8:47:50   Re: Vztah-ako dalej

od 10.01.2017 11:23:02
napísal 350 príspevkov
pionier píše:
V poslednej dobe hladam chyby na svojej priatelke.
Nehľadaj ich. Ak ju máš rád, tak ju máš rád aj s jej chybami, nie?

pionier píše:
Ked sme sa spoznali povedala mi aj o svojej minulosti kolko mala partnerov
Toto by som bral ako plus, nie? Kľudne ti to mohla aj nepovedať a ty by si sa to nedozvedel nijako inak. Skôr by som si vážil to, ako ti verí a že verí tomu, že môže byť voči tebe aj v nepríjemných veciach úprimná.

Ale celkovo - do hlavy ti nikto nevidí. Ak ju máš rád, a dokážeš ju akceptovať aj s jej chybami, tak s ňou ostaň. A ak nie, tak potom asi nemá zmysel, aby ste boli spolu.

Poslať 10.11.2017 9:21:15   Re: Vztah-ako dalej

Obrázok užívateľa

od 22.03.2008 11:01:14
napísal 4334 príspevkov
pionier píše:
for-misionar3
Dakujem a vitam.Ano mysli to uplne važne,lebo tiež hlavne pochopila že život bez Boha je cele zle.A preto sa stalo čo sa stalo.
a velka vdaka a povzbudzujuce slova.
Môj synovec bol v podobnej situácii. Vzali sa a už niekolko rokov žijú v šťastnom manželstve

Poslať 10.11.2017 19:24:52   Re: Vztah-ako dalej

Obrázok užívateľa

od 19.10.2009 22:07:40
napísal 14381 príspevkov
Ahoj a vitaj u nas. :D
pionier píše:
hladam chyby na svojej priatelke.Ked sme sa spoznali povedala mi aj o
svojej minulosti kolko mala partnerov a z jednym žila
2 roky v spoločnej domacnosti.Je veriaca a praktizujuca krestanka no v
minulosti to nebolo celkom tak žila taky svetsky život.(to je problem
č1.)a nedavno sa mi priznala kolko mužov mala.bolo ich 15.Bol to obrovsky šok pre mna a neviem to spracovať.
Toto sa dost casto stave v dnesnej dobe. Mna skor zaraza, preco ti to ako problem nepripadalo uz vtedy, ked ste sa spoznali a povedala ti to.
Od tohoto sa totiz pravdepodobne bude odvijat dalsi vyvoj, ako a co budes mozno pocitovat neskor. Dnes uz to pre teba problem je, ako sam hovoris. A co potom o desat rokov?

Ja tu nebudem kopirovat take vseobecne frazy, ze ak ju mas rad, tak ju musis brat so vsetkym a bla bla. . . lebo v realnom zivote to vacsinou nefunguje, pokial ide konkretne o takyto problem. Naopak, rokmi sa prehlbuje a mnozstvo manzelstiev konci rozvodmi, niektore aj horsie.

Musis si odpovedat na zasadnu otazku: dokazes s tym vedomim zit a nikdy jej to nevycitat? Ak sa s noou ozenis, musis na to vsetko zabudnut a to naozaj nie je lahke.

pionier píše:
Problem č.2ako keby toho nebolo malo ma ešte aj zdravotne problemy na zaklade ktorych doktori povedali že asi nebude mať deti.. a obaja po detoch tužime v
manželstve no vylučujeme umele oplodnenie.Mame už dost vela rokov(35)
Ak by naozaj nemohla mat deti a vzali by ste sa, mozete si dieta adoptovat, aj to je moznost, ale toto by som neriesil, kym sa nevysporidam s problemom cislo 1.

pionier píše:
spolu sme 15 mesiacov aj je asi pomaličky posunuť naš vztah niekam.Ale teraz po takomto zraneni neviem čo dalej
.Zaujimal by ma vaš nazor .Dakujem
Neponahlaj sa. 15 mesiacov nie je dlha doba, myslim, ze potrebujes este dostatok casu na premyslanie.

Ako veriacemu cloveku ti mozem odporucat modlitbu, v takychto priadoch su velmi dobre devatdnove poboznosti, mame aj tu na fore sekciu s niekolkymi novenami. Skus to a uvidis k comu sa dopracujes. :)

Poslať 10.11.2017 20:27:58   Re: Vztah-ako dalej

Obrázok užívateľa

od 10.07.2015 18:28:11
napísal 1581 príspevkov
Ahoj. Vitaj na fóre Pionier. Za seba ti poviem ja som poslal pre problémy priateľku po 3,5 roku preč. To, že ti roky utekajú nič neznamená. Ja sa riadim heslom radšej jednu poriadnu ako byť s niekým na silu a trpieť do smrti. Pozri sa na to objektívne city bokom. Ružové okuliare dole. Zamysli sa či tá ktorá sa pred teba postaví je taká, že jej dokážeš veriť, odpustiť či oná verí tebe dokáže ti odpustiť či viete nachádzať kompromisy všetko si priamo povedať do očí a pod. Ak to niekde zadrháva skúste ešte spolu či to viete prekonať. Lebo vzťahy sú o prekonávaní problémov nie o ich kopení. Ak viete problémy prekonávať tak je to ok. Ak sa len kopia a neviete sa dohodnúť a riešiť ich spolu je to stráta času. Súhlasím s Frederixom v tom čo napísal na 100%.

Poslať 10.11.2017 21:48:06   Re: Vztah-ako dalej

Obrázok užívateľa

od 01.02.2005 23:23:17
napísal 1386 príspevkov
legionar píše:
Moje skusenosti zase hovoria - vrat sa z kratsej cesty ...
Asi po prvýkrát s tebou súhlasím do bodky.
Klobúk dole pred trefným vyjadrením.
Aj ja som sa chcel vyjadriť, napadali ma však samé konštrukcie, ktoré obsahovali vulgarizmy. Ty si to vyjadril elegantne a na úrovni.

Poslať 11.11.2017 11:26:37   Re: Vztah-ako dalej

od 10.01.2017 11:23:02
napísal 350 príspevkov
Ja sa priznám, že nerozumiem jednej veci.. píšeš
Citácia:
.Ked sme sa spoznali povedala mi aj o svojej minulosti kolko mala partnerov ...
potom že ste spolu 15 mesiacov... a potom píšeš
Citácia:
Ale teraz po takomto zraneni neviem čo dalej
Čo nazývaš "zranenie"?
To, že asi nebude môcť mať deti?
Alebo ti tí bývalí partneri začali teraz vadiť?

Rozumieš, čo sa pýtam... že čo sa stalo vlastne - že na začiatku, keď ti všetko povedala, si ju teda (zrejme) akceptoval a bral takú aká je, a čo sa stalo teraz po 15 mesiacoch, že ti to zrazu začalo vadiť?
Tomuto celkom nerozumiem. Ak by ti na začiatku nepovedala nič, a dozvedel by si sa o jej minulosti až teraz, tak potom ok. Ale podľa toho, čo píšeš, to bolo naopak.

Poslať 11.11.2017 15:43:31   Re: Vztah-ako dalej

Obrázok užívateľa

od 15.11.2009 22:29:16
napísal 5307 príspevkov
Kamoska žijúca v manželstve hovorí, že neradno všetko vešať manželovi na krk, a tak informácie, že ju zvádza iný muž boli zdieľané ako veľmi dôverné len s kamarátkami. Načo zranovat vlastného manžela takýmito priamymi informáciami. Je to nerozumné. Inak som zatrpla, lebo poznám osobu, čo preskakala čo to a je teraz vo vzťahu zaľúbená.

Poslať 11.11.2017 22:02:04   Re: Vztah-ako dalej

Obrázok užívateľa

od 10.07.2015 18:28:11
napísal 1581 príspevkov
teta píše:
Kamoska žijúca v manželstve hovorí, že neradno všetko vešať manželovi na krk, a tak informácie, že ju zvádza iný muž boli zdieľané ako veľmi dôverné len s kamarátkami. Načo zranovat vlastného manžela takýmito priamymi informáciami. Je to nerozumné. Inak som zatrpla, lebo poznám osobu, čo preskakala čo to a je teraz vo vzťahu zaľúbená.
Tak to robí dosť veľký nezmysel. Pretože takto dáva šancu iným mužom. Ako ona môže vedieť, že čo vraví tým kamarátkam ony nevravia ostatným mužom aby ju ľahšie získali? A ako by tým mohla zraňovať svojho muža? Veď ak mu povie, že niekto ju balí a ona s tým nesúhlasí a zavolala by aj jeho aby sa stretol s tým mužom a dal jej pokoj tak to ešte posilní ich vzťah.

Poslať 15.11.2017 15:38:09   Re: Vztah-ako dalej

od 25.02.2008 11:41:17
napísal 3750 príspevkov
Pionier. No a čo, že mala toľko partnerov. Ona sa ti zverila a vyznala, aby si to ako jej budúci manžel vedel. Podstatné je, ako písal Frederik, či s tým dokážeš žiť aj ďalej.
Čo s tým urobíš? Boh jej odpúšťa, nepamätá sa na to keď urobí z toho pokánie. A čo ty? Tebe vyznala svoj hriech ako svojmu budúcemu mužovi, chceš sa naň rozpamätávať, alebo budeš ako Boží syn a robiť to čo robí tvoj otec a už sa viac na to nerozpomenúť.
Máš 35 rokov. Si panic? Koľko partneriek si mal ty? A s koľkými si žil? Čo chceš nájsť v 35? Pannu, ktorá na teba bude čakať? A čo si robil doteraz?
Pozri sa na to a spočítaj koľko partneriek si doteraz mal a s koľkými si žil ty. A buď presný, podľa "kresťanskej" mierky, počítaj všetky ženy za ktorými zažiadalo tvoje srdce s ktorými si scudzoložil v srdci keď si pozeral nemravné filmy, obrázky, ženy z ulice, z práce a pod., keď si si robil dobre ako si nad nimi rozmýšľal... Koľko bolo takých? stovky, tisícky? Čo je to v porovnaní s 15 timi.

Keď tvoja priateľka robila pokánie, Boh ju očistil. Kto uverí, robí pokánie a dá sa pokrstiť je čistý od svojej viny.
Uvažuj či ty budeš jej prvý odkedy je ona čistá. A ty si čistý od svojej viny?

Poslať 07.12.2017 16:35:42   Re: Vztah-ako dalej

Obrázok užívateľa

od 24.11.2009 0:52:31
napísal 24056 príspevkov
Citácia:
Mame už dost vela rokov(35)
ja by som sa pokusil to nejako spracovat co mi povedala a videlo by sa ... ci to zvladas alebo nie
uvedom si ze podobne situacie mozu nastat aj v manzelstve a tiez sa bude musiet s tym vyrovnat
skor je otazka ci ti ona stoji za to (a to musis vediet ty)
je dost chyba keby si ju videl len cez to co ti povedala, skus si pripomenut aj jej rozne vlastnosti ktore ma
stoji ona za to? na druhej strane podobne veci ked ti vadia to moze byt signalom ze nieco medzi vami skripe uz podvedome ale to nevies pomenovat
a preto by som vztah neposuval dalej ale nechal ho nech sa krystalizuje sam ,,,,
Ty sa snaz s nou budovat vztah a vidiet ho nielen cez prizmu tohoto nedorozumenia - aj to ako si to vyriesite je znakom toho ci sa k sebe hodite alebo nie
(ak to dokazete tak sa hodite a ak to nedokazete tak sa nehodite) - nie je to tautologia - musis sa naozaj vazne snazit - a ak zistis ze napriek tomu to nie je ono tak by som to zabalil a opacne

ale dost by som to premodlil aby som mal najprv jasno v sebe - vazne, nechaj tomu cas a snaz sa vztah budovat (nie "posuvat dalej") cize akceptovat chapat obdivovat odpustat rozpravat sa atd atd atd
nenut sa do vztahu, ale nut sa do konkretneho budovania
a hlavne bud sam sebou ...

[ Príspevkov: 16 ]  Choď na stránku 1, 2  Ďalší

Obsah fóra » Labyrinty bežného života

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť