Areopág

kresťansko
katolícke
fórum

Všetkým návštevníkom nášho portálu požehnanie a radosť v Duchu Svätom od nášho Pána. Nech On sám je vaším svetlom a Jeho kríž i zmŕtvychvstanie svedectvom Božej moci vo vašich životoch.
Obsah fóra » Labyrinty bežného života

[ Príspevkov: 19 ]  Choď na stránku 1, 2  Ďalší
Autor Správa
Poslať 20.06.2017 0:18:03   Satanistické sklony

od 20.06.2017 0:01:29
napísal 1 príspevkov
Dobrý večer. Už od malička žijem v kresťanstve. Mám sviatosti, som v spolčenstve mladých kresťanov a žijem radostný život s Bohom. No dnes večer som si pustil skladbu O Fortuna a na myseľ mi prišli myšlienky typu: ,, Existuje Satan? Aké by to bolo ho vyznávať a žiť s ním?" Hneď na to som si pozeral pentagram,čítal o satanizme a prečítal kúsok zo Satanskej Biblie. A potom naraz myšlienky zmizli a bolo všetko v norme. Naozaj neviem čo mi to prišlo na rozum. Čo mám robiť aby sa to už neopakovalo a ako s tým bojovať? Ďakujem za odpovede.

Poslať 20.06.2017 13:53:12   Re: Satanistické sklony

od 16.11.2006 13:42:16
napísal 25681 príspevkov
Ondrej Artist píše:
Dobrý večer. Už od malička žijem v kresťanstve. Mám sviatosti, som v spolčenstve mladých kresťanov a žijem radostný život s Bohom. No dnes večer som si pustil skladbu O Fortuna a na myseľ mi prišli myšlienky typu: ,, Existuje Satan? Aké by to bolo ho vyznávať a žiť s ním?" Hneď na to som si pozeral pentagram,čítal o satanizme a prečítal kúsok zo Satanskej Biblie. A potom naraz myšlienky zmizli a bolo všetko v norme. Naozaj neviem čo mi to prišlo na rozum. Čo mám robiť aby sa to už neopakovalo a ako s tým bojovať? Ďakujem za odpovede.
Mysli radsej na zenske ... :)

Poslať 20.06.2017 14:48:38   Re: Satanistické sklony

Obrázok užívateľa

od 10.07.2015 18:28:11
napísal 1581 príspevkov
Ondrej Artist píše:
Ak toto je tvoj najväčší problém v živote tak si na tom ok. Čo je na tom keď si pustíš skladbu? Čo je na otázke zlé ak sa spýtaš či existuje satan? Alebo, že si si pozeral pentagram? Veď to je len symbol. Tak ako trojuholník, štvorec, kruh. Stavím sa, že keď vidíš kosoštvorec tiež Ťa všeličo napadne a tiež z toho robíš taký problém? Aj ja som čítal satanskú bibliu a je to obyčajná kniha. Ak nechceš aby sa niečo také opakovalo tak neprikladaj takej veci veľkú váhu. Mozog funguje tak, že čomukoľvek priložíš veľkú váhu to ti bude stále ukazovať. Ak to vezmeš ako obyčajnú knihu všednú ako všetky ostatné tak takou aj bude. Ani informácie v nej nie sú vôbec výnimočné. Prišlo ti to na rozum len preto, že je to niečo čoho sa niektorí boja a prejavila sa tvoja zvedavosť normálna ľudská vlastnosť.

Poslať 20.06.2017 16:52:08   Re: Satanistické sklony

Obrázok užívateľa

od 22.03.2008 11:01:14
napísal 4334 príspevkov
Ondrej Artist píše:
Samozrejme že Satan existuje. Je to hrozná bytosť plná závisti a nenávisti. Jeho jediným cielom je prekaziť človeku spásu a obmedziť alebo úplne prekaziť priateľstvo človek s Bohom. Používa na to rôzne finty a prostriedky. Vždy si nájde slabinu človeka a zasieva do neho pochybnosti a zlo. Sám nemôže dosiahnuť božiu lásku lebo sa jej zriekol a tak chce aby ju dosiahlo čo najmenej ludí. Chce dostať čo najviac ludí do svojej moci a do svojho královstva. Ale je to král sediaci na smetisku a na hlave má šerbel. Slubuje čo nikdy nemôže dať. Vyhýbaj sa mu, vyhýbaj sa každému prejavu satanizmu utekaj pred každým kto sa k nemu hlási. Zbav sa a nemaj doma ani satanskú bibliu, ani amulety, ani žiadne satanské symboly.
Najviac ťa ochráni modlitba, sv. omša a prijímanie sviatostíí.

Poslať 20.06.2017 17:36:56   Re: Satanistické sklony

napísal 25681 príspevkov
misionar3 píše:
To urcite ... :lol:
Najviac ho ochrani jeho ROZUM a SILA OSOBNOSTI.

Poslať 20.06.2017 20:54:00   Re: Satanistické sklony

Obrázok užívateľa

od 10.07.2015 18:28:11
napísal 1581 príspevkov
misionar3 píše:
Samozrejme že Satan existuje. Je to hrozná bytosť plná závisti a nenávisti.Jeho jediným cielom je prekaziť človeku spásu a obmedziť alebo úplne prekaziť priateľstvo človek s Bohom. Používa na to rôzne finty a prostriedky. Vždy si nájde slabinu človeka a zasieva do neho pochybnosti a zlo. Sám nemôže dosiahnuť božiu lásku lebo sa jej zriekol a tak chce aby ju dosiahlo čo najmenej ludí. Chce dostať čo najviac ludí do svojej moci a do svojho královstva. Ale je to král sediaci na smetisku a na hlave má šerbel. Slubuje čo nikdy nemôže dať. Vyhýbaj sa mu, vyhýbaj sa každému prejavu satanizmu utekaj pred každým kto sa k nemu hlási. Zbav sa a nemaj doma ani satanskú bibliu, ani amulety, ani žiadne satanské symboly.
Na to, že si satana nikdy nevidel ho celkom dobre poznáš. To s ním chodíte na kávu? :D Jasné satan dokáže prekaziť priateľstvo človeka s Bohom. :roll: Takže potom podľa teba je satan asi mocnejší ako Boh... A kde je to Vaše neodsudzuj hriešnika ale hriech? Ty ho nabádaš aby ignoroval niekoho len preto, že má byť satanista? Veď neboli to niektorí z Vás čo vraveli ako máme veriť a modliť sa za iných a ich obrátenie? Tvoj strach je presne to Misionár čo posilňuje takéto bludy a zlo. Ak raz niekto miluje a je v svetle nemôže sa báť tmy. Ten čo sa bojí tmy je sám tma. Ale ten čo žije v svetle... Zakončím to bibliou:
I keby som mal ísť tmavou dolinou, nebudem sa báť zlého, lebo ty si so mnou. Tvoj prút a tvoja palica, tie sú mi útechou. sväté písmo 23:4

Poslať 21.06.2017 20:21:35   Re: Satanistické sklony

Obrázok užívateľa

napísal 4334 príspevkov
l1ve_D píše:

Jasné satan dokáže prekaziť priateľstvo človeka s Bohom. :roll: Takže potom podľa teba je satan asi mocnejší ako Boh... .
NIe je silnejší ako Boh. ale Boh dáva človeku slobodu rozhodnúť sa pre dobro alebo pre zlo. Satan zneužíva túto ludskú slobodu a robí všetko preto aby si človek vybral zlo.

l1ve_D píše:
A kde je to Vaše neodsudzuj hriešnika ale hriech? Ty ho nabádaš aby ignoroval niekoho len preto, že má byť satanista? Veď neboli to niektorí z Vás čo vraveli ako máme veriť a modliť sa za iných a ich obrátenie?
Kde vidíš že píšem "ignoroval"? Vyhýbať sa nakazenému nie je ignorovanie, ale ochrana vlastného zdravia a života. A modliť sa za zblúdilých treba. Nikde nehovorím že sa za nich nemáme modliť. :roll:

l1ve_D píše:
Tvoj strach je presne to Misionár čo posilňuje takéto bludy a zlo. Ak raz niekto miluje a je v svetle nemôže sa báť tmy. Ten čo sa bojí tmy je sám tma. Ale ten čo žije v svetle...
Aké bludy? ved sám Ježiš povedal: "toho sa bojte čo môže telo i dušu zahubiť do pekla"

Poslať 21.06.2017 22:10:51   Re: Satanistické sklony

napísal 25681 príspevkov
misionar3 píše:
l1ve_D píše:

Jasné satan dokáže prekaziť priateľstvo človeka s Bohom. :roll: Takže potom podľa teba je satan asi mocnejší ako Boh... .
NIe je silnejší ako Boh. ale Boh dáva človeku slobodu rozhodnúť sa pre dobro alebo pre zlo. Satan zneužíva túto ludskú slobodu a robí všetko preto aby si človek vybral zlo.
To predsa vobec nie je pravda ! :)
Boh cloveku prave tuto schopnost ZAKAZAL - a tvrdo ho potrestal za to, ze si ju "svojvolne vzal". (to je ta znama aferka v Raji)

Poslať 22.06.2017 16:55:38   Re: Satanistické sklony

Obrázok užívateľa

od 15.11.2009 22:29:16
napísal 5307 príspevkov
misionar3 píše:
Zbav sa a nemaj doma ani satanskú bibliu, ani amulety, ani žiadne satanské symboly.
Nezabudnúť na ruženec a krátku strelnú modlitbu zasvätenia sa Bohu skrze Pannu Máriu, resp. zasvätenia sa Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie.

Mária, Matka moja, zasväcujem sa Tvojmu Nepoškvrnenému Srdcu v živote i vo smrti, aby ma chránilo od každej záhuby duše i tela.

Viem, Matka, že tí, ktorých ochraňuješ, sú v bezpečí, a preto sa odovzdávam Tvojmu Srdcu s úplnou dôverou pre čas i pre večnosť. Amen.

Poslať 22.06.2017 18:27:11   Re: Satanistické sklony

Obrázok užívateľa

napísal 4334 príspevkov
legionar píše:
misionar3 píše:
l1ve_D píše:

Boh cloveku prave tuto schopnost ZAKAZAL - a tvrdo ho potrestal za to, ze si ju "svojvolne vzal". (to je ta znama aferka v Raji)
práve že nie. Práve naopak. dal mu slobodu! Určil mu hranice. varoval ho čo sa stane ak ich prekročí, ale nepoužil svoju moc aby mu zakázal alebo zabránil prekročiť tú hranicu - teda rešpektoval slobodu človeka. Ten sa rozhodol pre zlo = prekročil hranicu. To že potom musel niesť následok je vina človeka a nie Boha. Predsa presne o tom je sloboda - môcť sa rozhodnúť ale poznať a prijať dôsledky z toho rozhodnutia plynúce

Poslať 22.06.2017 21:09:52   Re: Satanistické sklony

napísal 25681 príspevkov
misionar3 píše:
legionar píše:
misionar3 píše:
l1ve_D píše:

práve že nie. Práve naopak. dal mu slobodu! Určil mu hranice. varoval ho čo sa stane ak ich prekročí, ale nepoužil svoju moc aby mu zakázal alebo zabránil prekročiť tú hranicu - teda rešpektoval slobodu človeka. Ten sa rozhodol pre zlo = prekročil hranicu. To že potom musel niesť následok je vina človeka a nie Boha. Predsa presne o tom je sloboda - môcť sa rozhodnúť ale poznať a prijať dôsledky z toho rozhodnutia plynúce
Blbost. Po "prekroceni zakazu" na jeden strom ludi radsej vyhnal z Raja, lebo "Co keby jedli aj zo stromu zivota a boli ako MY" ... :D
Takze "pouzil svoju moc".
Okrem toho (uz sme sa o tom bavili) - AKO sa mohli ludia ROZHODNUT pre ZLO, ked ho vobec nepoznali ???
Dobro a zlo spoznali az POTOM, co ten zakaz akoze porusili !
Takze ci tak, alebo tak, vzdy je to iba haluz ...

Poslať 23.06.2017 14:05:24   Re: Satanistické sklony

Obrázok užívateľa

napísal 4334 príspevkov
Legi prosím ťa necháp Bibliu doslova v miestach kde je písana obrazne a symbolicky.

Logicky: Boh im povedal - dal príkaz aby z jedného stromu nejedli - tým jasne stanovil hranicu ktorú nemali prekročiť. Museli mať slobodnú vôlu aby sa mohli rozhodnúť - poslúchnuť alebo neposlúchnuť. Museli vedieť čo Boh od nich chce a boli si vedomí aj následkov - " v deň ked budeš jesť zomrieš"
Teda vedel aj že to je zlé. Vyhnanie z raja a smrť je skôr duchovný dôsledkom - strata spoločenstva s Bohom. Obraz vyhnania je pre pochopenie tej skutočnosť primitívnymi národmi.

Kedže požitie ovocia "stromu poznania dobra a zla" malo taký hrozný dôsledok v duchovnej oblasti s dopadom na celé generácie a aj ludstvo určite to nebol obyčajný strom ale symbol niečoho oveľa vážnejšieho. Čo to bolo v skutočnosti nevieme.

Keby si sa snažil pochopiť zmysel a ducha posolstva čo nám Biblia odovzdáva lepšie by si jej rozumel ako ked ju považuješ za učebnicu v zmysle "co je psáno zo je dáno"

Poslať 23.06.2017 15:22:14   Re: Satanistické sklony

od 10.01.2017 11:23:02
napísal 350 príspevkov
misionar3 píše:
Boh im povedal - dal príkaz aby z jedného stromu nejedli - tým jasne stanovil hranicu ktorú nemali prekročiť. Museli mať slobodnú vôlu aby sa mohli rozhodnúť - poslúchnuť alebo neposlúchnuť. Museli vedieť čo Boh od nich chce a boli si vedomí aj následkov - " v deň ked budeš jesť zomrieš"
Tak ale zrejme neboli stvorení dostatočne "kvalitne", keď si vybrali to horšie, nie?
Ak by boli stvorení poriadne (a Boh by to pri tom stvorení neflákal), určite by nevyužili svoju slobodnú vôľu na to, aby si zvolili to horšie.
Čiže z toho chybného rozhodnutia ľudí vyplýva nešikovnosť Boha pri ich stvorení. Ak by bol schopnejší, stvorí ich tak, aby svoju slobodnú vôľu využili vždy čo možno najlepšie vo svoj prospech. Ale keďže to tak nebolo (zjavne použili slobodnú vôľu chybne), asi sa produkt stvorenia nevydaril.
Príde mi čudné, že následne je za nedokonalosť procesu stvorenia potrestaný produkt, a nie autor.
Niečo podobné, ako keby sa mi pokazil vysavač a ja namieto reklamácie u výrobcu riešim situáciu tým, že vysávač "za trest" nakopem. :)

PS: Nepripadá vám ten príspevok od Ondrej Artist na začiatku, ako vtip? Chlapec od malička vyrastá v spoločenstve kresťanov a žije "radostný život z Bohom" a zrazu si len tak začne vyťahovať jeden večer pentagram, čítať si Satanskú Bibliu... či toto je bežná výbava domácnosti mladých kresťanov? :)

Poslať 23.06.2017 19:07:30   Re: Satanistické sklony

Obrázok užívateľa

od 15.11.2009 22:29:16
napísal 5307 príspevkov
Dnes je možné všetko.

Poslať 23.06.2017 21:15:56   Re: Satanistické sklony

Obrázok užívateľa

od 24.11.2009 0:52:31
napísal 24056 príspevkov
Citácia:
Už od malička žijem v kresťanstve. Mám sviatosti, som v spolčenstve mladých kresťanov a žijem radostný život s Bohom. No dnes večer som si pustil skladbu O Fortuna a na myseľ mi prišli myšlienky typu: ,, Existuje Satan? Aké by to bolo ho vyznávať a žiť s ním?" Hneď na to som si pozeral pentagram,čítal o satanizme a prečítal kúsok zo Satanskej Biblie. A potom naraz myšlienky zmizli a bolo všetko v norme. Naozaj neviem čo mi to prišlo na rozum. Čo mám robiť aby sa to už neopakovalo a ako s tým bojovať?
mne to pripada ako psychologicka pasca: ked clovek ma nutkanie porusit tabu aby si sam sebe nieco dokazal
otazka potom je ze co a preco si potrebujes nieco dokazovat tohto druhu
Podobne nutkania sa daju zrusit bud pochopenim seba sameho alebo aj urcitym druhom humoru a nadhladu

Asi najlepsi radu Ti dala Teta ktora odporucila zasvatit sa Panne Marii a jej srdcu
mozem povedat aj z vlastnej skusenosti ze to funguje (samozrejme nie samo o sebe ale je potrebna aj tvoja aktivna snaha pracovat na sebe)
a nasledne vyskusat nieco z toho co som napisal ja (psychologicke riesenie)
a vela zmoze aj modlitba ruzenca ...

Citácia:
ako vtip? Chlapec od malička vyrastá v spoločenstve kresťanov a žije "radostný život z Bohom" a zrazu si len tak začne vyťahovať jeden večer pentagram, čítať si Satanskú Bibliu...
mozno to nie je az taky radostny zivot a hlada si autenticku cestu - mne to pripomina pubertalnu revoltu voci autoritam
odpoved zrejme nebude jednoducha, bude to od neho chciet vela namahy a prace na sebe aby osobnostne dozrel - vyrovnat sa s problemom (rodicovskej) autority v zivote nie je jednoduche
a zmenit myslenie z prikazov a zakazov na myslenie cez zmysel veci tiez nejaky cas trva ...

[ Príspevkov: 19 ]  Choď na stránku 1, 2  Ďalší

Obsah fóra » Labyrinty bežného života

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť