Citácia:
Už od malička žijem v kresťanstve. Mám sviatosti, som v spolčenstve mladých kresťanov a žijem radostný život s Bohom. No dnes večer som si pustil skladbu O Fortuna a na myseľ mi prišli myšlienky typu: ,, Existuje Satan? Aké by to bolo ho vyznávať a žiť s ním?" Hneď na to som si pozeral pentagram,čítal o satanizme a prečítal kúsok zo Satanskej Biblie. A potom naraz myšlienky zmizli a bolo všetko v norme. Naozaj neviem čo mi to prišlo na rozum. Čo mám robiť aby sa to už neopakovalo a ako s tým bojovať?
mne to pripada ako psychologicka pasca: ked clovek ma nutkanie porusit tabu aby si sam sebe nieco dokazal
otazka potom je ze co a preco si potrebujes nieco dokazovat tohto druhu
Podobne nutkania sa daju zrusit bud pochopenim seba sameho alebo aj urcitym druhom humoru a nadhladu
Asi najlepsi radu Ti dala Teta ktora odporucila
zasvatit sa Panne Marii a jej srdcumozem povedat aj z vlastnej skusenosti ze to funguje (samozrejme nie samo o sebe ale je potrebna aj tvoja aktivna snaha pracovat na sebe)
a nasledne vyskusat nieco z toho co som napisal ja (psychologicke riesenie)
a vela zmoze aj modlitba ruzenca ...
Citácia:
ako vtip? Chlapec od malička vyrastá v spoločenstve kresťanov a žije "radostný život z Bohom" a zrazu si len tak začne vyťahovať jeden večer pentagram, čítať si Satanskú Bibliu...
mozno to nie je az taky radostny zivot a hlada si autenticku cestu - mne to pripomina pubertalnu revoltu voci autoritam
odpoved zrejme nebude jednoducha, bude to od neho chciet vela namahy a prace na sebe aby osobnostne dozrel - vyrovnat sa s problemom (rodicovskej) autority v zivote nie je jednoduche
a zmenit myslenie z prikazov a zakazov na myslenie cez zmysel veci tiez nejaky cas trva ...