misionar3 píše:
Tetánia je fyziologická choroba a nie psychická. ... Konkrétne rady: Tetánia najčastejšie vzniká ako nedostatok niektorých minerálov, najmä horčíka
potreba horčíka a pod., to samozrejme, to predpokladám, že ona vie, keď vraví, že to má, tak predpokladám, že bola u lekára, ktorý jej predpísal nejaký horčík a pod., ale spúšťačom takýchto stavov (a nielen pri tetánii) môžu byť stresové situácie a pod., zatiaľ čo tie fyziologické záležitosti môžu podmienkami k tomu, ale to nemusí znamenať, že je jedno, či sa stresuješ, alebo nie, že by to bola len fyziológia... viď napr.:
Odkedy Peter chodí na psychoterapie, príznaky tetánie nemal. „Teraz už viem, že si musím dávať pozor na stresy a nemôžem sa vrátiť k zlej životospráve, lebo nepríjemné stavy sa môžu vrátiť. Nechcel som užívať lieky, dal som si ich len asi dvakrát, keď boli kŕče veľmi silné. Ale na dlhodobú únavu a stresy ich netreba. Pochopil som, že si treba nakresliť čiaru a povedať, pod ňu nejdem a ak viem, že mám oslabenú nervovú sústavu, nepodceňovať to. Tetánia nie je tragédia, ide len o to, ako pristupujete k svojmu zdraviu. Nemyslím si, že je to choroba, skôr mi pripadá ako príznak, taká univerzálna nálepka na rôzne problémy. Je to označenie nejakých iných ťažkostí. Povieme, že je to tetánia a potom ideme hľadať, kde je vlastne problém“
Tak som predpokladal, že Katku zaujímalo teraz toto, keďže to s horčíkom a pod. predpokladám, že pozná - a keby aj náhodou nie, tak to by jej už odborník tiež určite vysvetlil, predpokladám. Každopádne ísť za odborníkom, ktorý sa tomu venuje profesionálne, to by mal byť základ: a ak nepomôže jeden, skúsiť iného, v najhoršom prípade...