Areopág

kresťansko
katolícke
fórum

Všetkým návštevníkom nášho portálu požehnanie a radosť v Duchu Svätom od nášho Pána. Nech On sám je vaším svetlom a Jeho kríž i zmŕtvychvstanie svedectvom Božej moci vo vašich životoch.
Obsah fóra » Labyrinty bežného života

[ Príspevkov: 16 ]  Choď na stránku 1, 2  Ďalší
Autor Správa
Poslať 26.02.2016 11:58:45   neurogénna tetania- pomoc od Boha

od 26.02.2016 11:49:29
napísal 1 príspevkov
zdravim, chcem vas poprosiť o radu ako mám prosim Boha o pomoc. Mám neurogénna tetániu a ťažké stavy ktorú ústia niekedy až do stavu kolapsu, trasenie celého tela, bolesti hlavy, vysoký tlak, pocit na zvracanie, úplná vyčerpanosť. Ja som veriaca, modlím sa k Bohu, len privítam nejaku konkrétnu radu aby som sa hneď ukľudnila a normálne fungovala. ďakujem

Poslať 27.02.2016 0:28:48   Re: neurogénna tetania- pomoc od Boha

Obrázok užívateľa

od 07.08.2006 23:41:06
napísal 11052 príspevkov
katarina1973 píše:
zdravim, chcem vas poprosiť o radu ako mám prosim Boha o pomoc. Mám neurogénna tetániu a ťažké stavy ktorú ústia niekedy až do stavu kolapsu, trasenie celého tela, bolesti hlavy, vysoký tlak, pocit na zvracanie, úplná vyčerpanosť. Ja som veriaca, modlím sa k Bohu, len privítam nejaku konkrétnu radu aby som sa hneď ukľudnila a normálne fungovala. ďakujem
ťažko takto všeobecne povedať nejakú radu, keďže to môže závisieť od konkrétnej situácie. Neviem či si skúšala už ísť za nejakým odborníkom psychológom - ktorý tiež môže byť aj kresťanský - teda človekom, čo sa na takéto profesionálne špecializuje.

Poslať 27.02.2016 11:00:06   Re: neurogénna tetania- pomoc od Boha

Obrázok užívateľa

od 22.03.2008 11:01:14
napísal 4334 príspevkov
Tetánia je fyziologická choroba a nie psychická. Modlitba je vždy dobrá. Treba sa modliť za uzdavenie, ale aj za prijatie choroby a hlavne za poznanie čo ti Pán chce tou chorobou povedať.
Konkrétne rady: Tetánia najčastejšie vzniká ako nedostatok niektorých minerálov, najmä horčíka (Mg), draslíka (K), fosfátov (P) a prípadne vápnika (Ca). Terapia spočíva vo vyrovnaní ionového hospodárstva. Treba enormne zvýšiť prísun minerálov. Najlepšie ak sú v biologicky viazanej forme. Napr. v zelenine. Treba jesť veľa listovej zeleniny a to surovej aj varenej (variť bez vody, alebo ak s vodou vodu nevylievať ale vypiť) Vhodná je všetká zelená zelenina - čím tmnšia zeleň tým lepšie: kel kučeravý, brokolica, uhorky, žihlava, poľný šalát, šalát, . Potom horké zeleniny (horkosť = horčík) napr. čakanka, rukola... Na povzbudenie enzýmov a imunity každý deň ráno a na obed strúčik cesnaku. Tej zeleniny aspoň 1/2kg denne. Ešte upozorňujem že náprava bude trvať dlho môže až niekoľko mesiacov, takže vytrvaj.

Poslať 27.02.2016 14:47:57   Re: neurogénna tetania- pomoc od Boha

Obrázok užívateľa

od 15.11.2009 22:29:16
napísal 5307 príspevkov
No hlasy odborníkov na zeleninu sa rôznia, ale dopĺňanie minerálov chýbajúcich v tele je v každom prípade vhodnou terapiou.

Poslať 27.02.2016 16:49:46   Re: neurogénna tetania- pomoc od Boha

Obrázok užívateľa

napísal 11052 príspevkov
misionar3 píše:
Tetánia je fyziologická choroba a nie psychická. ... Konkrétne rady: Tetánia najčastejšie vzniká ako nedostatok niektorých minerálov, najmä horčíka
potreba horčíka a pod., to samozrejme, to predpokladám, že ona vie, keď vraví, že to má, tak predpokladám, že bola u lekára, ktorý jej predpísal nejaký horčík a pod., ale spúšťačom takýchto stavov (a nielen pri tetánii) môžu byť stresové situácie a pod., zatiaľ čo tie fyziologické záležitosti môžu podmienkami k tomu, ale to nemusí znamenať, že je jedno, či sa stresuješ, alebo nie, že by to bola len fyziológia... viď napr.:
    Odkedy Peter chodí na psychoterapie, príznaky tetánie nemal. „Teraz už viem, že si musím dávať pozor na stresy a nemôžem sa vrátiť k zlej životospráve, lebo nepríjemné stavy sa môžu vrátiť. Nechcel som užívať lieky, dal som si ich len asi dvakrát, keď boli kŕče veľmi silné. Ale na dlhodobú únavu a stresy ich netreba. Pochopil som, že si treba nakresliť čiaru a povedať, pod ňu nejdem a ak viem, že mám oslabenú nervovú sústavu, nepodceňovať to. Tetánia nie je tragédia, ide len o to, ako pristupujete k svojmu zdraviu. Nemyslím si, že je to choroba, skôr mi pripadá ako príznak, taká univerzálna nálepka na rôzne problémy. Je to označenie nejakých iných ťažkostí. Povieme, že je to tetánia a potom ideme hľadať, kde je vlastne problém“
Tak som predpokladal, že Katku zaujímalo teraz toto, keďže to s horčíkom a pod. predpokladám, že pozná - a keby aj náhodou nie, tak to by jej už odborník tiež určite vysvetlil, predpokladám. Každopádne ísť za odborníkom, ktorý sa tomu venuje profesionálne, to by mal byť základ: a ak nepomôže jeden, skúsiť iného, v najhoršom prípade...

Poslať 27.02.2016 17:41:20   Re: neurogénna tetania- pomoc od Boha

od 16.11.2006 13:42:16
napísal 25681 príspevkov
A okrem tych liekov (horcik a pod.) mozno aj slniecko, pohyb, relax ... (nejaka zmena v zabehanych kolajach na odburavanie stresu)
Mozno aj nejake to otuzovanie, sauna ...
Pravdaze - len po porade s lekarom !

Poslať 27.02.2016 17:45:39   Re: neurogénna tetania- pomoc od Boha

Obrázok užívateľa

od 10.07.2015 18:28:11
napísal 1581 príspevkov
katarina1973 píše:
Ešte by ti mohlo pomôcť na upokojenie mať aj nejaké zvieratko. Neviem či nejaké máš ale napr. ja sa ukludňujem pri rybičkách. Ten vodný svet upokojuje super. ;)

Poslať 27.02.2016 17:47:31   Re: neurogénna tetania- pomoc od Boha

Obrázok užívateľa

napísal 4334 príspevkov
áno to odbúravanie stresu je dôležité. Treba vedieť relaxovať. Treba si nájsť čas na seba a vychutnať si ho. Treba si každý deň urobiť aspoň malú radosť. Treba sa zastaviť na chvílku (tak polhodinku) a len tak ticho sedieť daleko od ruchu života. Napr v tichom kostole a vnímať pokoj ktorý tam vládne pritomnosť Ježiša v bohostánku. Alebo aj v lese, na letnej lúke, na brehu jazera....

Tým samozrejme nechcem nahradiť terapiu lekárom. Bolo by dobré nájsť si lekára ktorý používa aj prírodné postupy a nie len tvrdú chémiu.

Poslať 27.02.2016 17:51:58   Re: neurogénna tetania- pomoc od Boha

Obrázok užívateľa

napísal 4334 príspevkov
Didymos píše:
] potreba horčíka a pod., to samozrejme, to predpokladám, že ona vie, keď vraví, že to má, tak predpokladám, že bola u lekára, ktorý jej predpísal nejaký horčík a pod.,
to je práve často koreň problému. Lekári a ch predpísané lieky. Syntetické lieky alebo výživové doplnky (Fe, Mg, Ca, P, K....) ak nie sú v biologickej forme telo ich nedokáže využiť. Zužitkuje z nich tak 10 - 15%. účinok trvá krátko. Naopak v biologicky viazanej forme (rastlinné a živočíšne produkty) ich dokáže zúžitkovať úplne a účinkujú dlhodobo.

Poslať 27.02.2016 17:52:45   Re: neurogénna tetania- pomoc od Boha

Obrázok užívateľa

napísal 4334 príspevkov
teta píše:
No hlasy odborníkov na zeleninu sa rôznia, ale dopĺňanie minerálov chýbajúcich v tele je v každom prípade vhodnou terapiou.
:o to myslíš akože niekto neodporúča zeleninu?

Poslať 28.02.2016 22:16:57   Re: neurogénna tetania- pomoc od Boha

Obrázok užívateľa

napísal 5307 príspevkov
Skôr odporúčania nahradiť mäso zeleninou sa berie kriticky. V dnešnej dobe, keď je vo všetkom chémia, a v zelenine duplom, treba hlavne vyváženú stravu, nielen sa kŕmiť zeleninou.

Poslať 28.02.2016 22:21:54   Re: neurogénna tetania- pomoc od Boha

Obrázok užívateľa

napísal 4334 príspevkov
Nikde som nepovedal ze nahradit maso zeleninou, alebo vylucit maso. Strava ma byt pestra a vyvazena. Ale v uvedenom pripade treba zvysit prijem biologicky viazanych mineralov. A zelenina by mala byt alebo vlastna alebo od farmara aby bola cerstva ( ziva) pestovana s minimom chemie.

Poslať 28.02.2016 22:31:28   Re: neurogénna tetania- pomoc od Boha

Obrázok užívateľa

napísal 5307 príspevkov
Len aby sa nič nepreháňalo, občas je stres, ktorý sa nedá odbúrať, možno Katka taký prežíva.

Poslať 28.02.2016 23:27:02   Re: neurogénna tetania- pomoc od Boha

Obrázok užívateľa

od 24.11.2009 0:52:31
napísal 24056 príspevkov
obavam sa ze Katka nas necita, len nadhodila problem ale o nom nediskutuje, ze odvtedy na fore nebola ...

Poslať 29.02.2016 0:59:05   Re: neurogénna tetania- pomoc od Boha

Obrázok užívateľa

napísal 11052 príspevkov
misionar3 píše:
to je práve často koreň problému. Lekári a ch predpísané lieky. Syntetické lieky alebo výživové doplnky (Fe, Mg, Ca, P, K....) ak nie sú v biologickej forme telo ich nedokáže využiť. Zužitkuje z nich tak 10 - 15%. účinok trvá krátko. Naopak v biologicky viazanej forme (rastlinné a živočíšne produkty) ich dokáže zúžitkovať úplne a účinkujú dlhodobo.
no syntetické lieky tam majú toho horčíka a pod. oveľa viac než je v zelenine, takže ak aj nevyužiješ z toho 100%, tak čo sa týka absolútneho množstva si toho prijal viac. - Ale ak si myslíš, že si múdrejší než lekári, tak urob o tom odborný výskum a dokáž to nejakými meraniami, atď... lebo predsalen tých neodborníkov, ktorí sa na internete hrajú na najväčších odborníkov na svete, a len tak od počítača sa idú púšťať proti všetkým lekárom... to fakt nemá veľkú váhu... ak chceš polemizovať s odborníkmi, tak sa staň jedným z nich: ale inak je lepšie riadiť sa odborníkmi. Ak odborník povie, že taká či onaká zelenina je tiež dobrá, tak ok. Ale ono tu môže byť potreba väčšieho počtu horčíka, kde by syntetické lieky mohli byť účinnejšie.

[ Príspevkov: 16 ]  Choď na stránku 1, 2  Ďalší

Obsah fóra » Labyrinty bežného života

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť