Areopág

kresťansko
katolícke
fórum

Všetkým návštevníkom nášho portálu požehnanie a radosť v Duchu Svätom od nášho Pána. Nech On sám je vaším svetlom a Jeho kríž i zmŕtvychvstanie svedectvom Božej moci vo vašich životoch.
Obsah fóra » Labyrinty bežného života

[ Príspevkov: 11 ] 
Autor Správa
Poslať 15.01.2016 23:44:10   Čoho sa bojíite?

Obrázok užívateľa

od 19.02.2014 20:45:12
napísal 659 príspevkov
Najviac?

Poslať 15.01.2016 23:46:49   Re: Čoho sa bojíite?

Obrázok užívateľa

od 10.07.2015 17:28:11
napísal 1581 príspevkov
Spero píše:
Najviac?
Je toho stále menej čím som starší. Smrti sa nebojím na tú sa celkom teším a som zvedavý. Voda je môj živel ktorú nemám rád. Nebojím sa tak ani jej samotnej ale dusenie mi celkom nevonia keďže som sa skoro utopil. Teda dusenie by som označil za môj naj strach. Či už vo vode alebo udusenie niekde v horiacom dome. Inak o ničom takom neviem. Ale aj toto mám na pláne prekonať.

Poslať 16.01.2016 12:14:28   Re: Čoho sa bojíite?

Obrázok užívateľa

od 23.11.2009 23:52:31
napísal 23929 príspevkov
momentalne asi utoku islamistov hlavne prevalcovania Europy Islamom a tym jej znicenia
verim vsak ze ludia dostanu rozum a postavia sa proti dostatocne vcas a v EU nebude vladnut pravo Saria, ale zdravy rozum a spravodlivost

utecencov ako takych sa nebojim ale ich ideologie klora nas znici, ak sa nepostavime proti

treba trubit na poplach aby sa ludia zobudli cim skor a branili sa

Poslať 16.01.2016 20:37:28   Re: Čoho sa bojíite?

od 25.02.2008 10:41:17
napísal 3750 príspevkov
Ja sa "bojim" len Boha.

Mt 10,28
28 Nebojte sa tých; čo zabíjajú telo, ale dušu zabiť nemôžu. Skôr sa bojte toho, ktorý môže i dušu i telo zahubiť v pekle.

Lk 12,5
5 Ukážem vám, koho sa máte báť. Bojte sa toho, ktorý keď zabije, má moc uvrhnúť do pekla! Áno, hovorím vám: Tohoto sa bojte!

A ten kto ma tu moc je len Boh.
A potom sa "bojim" este toho aby ked pride Pan Jezis, nasiel u mna vieru.

Lk 18,8
8 Hovorím vám: Zaraz ich obráni. Ale nájde Syn človeka vieru na zemi, keď príde?"

Po tom tuzim, a za to sa denne modlim, aby som bol najdeny ako ten, ktory ma vieru, ked pride Pan.

Inak

1Jn 4,18
18 V láske niet strachu, a dokonalá láska vyháňa strach, lebo strach má v sebe trest, a kto sa bojí, nie je dokonalý v láske.

Poslať 16.01.2016 21:21:23   Re: Čoho sa bojíite?

Obrázok užívateľa

napísal 23929 príspevkov
romanh
sice suhlasim ale strach je aj normalna ludska emocia
neverim ze by si sa v niektorych situaciach nezlakol
alebo ze by si sa nebal
to by si musel prestat byt clovek s normalnym ludskym vnimanim

Poslať 16.01.2016 22:39:43   Re: Čoho sa bojíite?

Obrázok užívateľa

od 17.04.2013 10:28:18
napísal 1168 príspevkov
Spero píše:
Najviac?
osamelosti. slabosti a zlyhaní. ľudskej ľahostajnosti a toho, že z tejto krásnej planéty raz spravíme neznesiteľné miesto (ako sa to už na mnohých miestach deje)

ty sa "nepochváliš", čoho sa najviac bojíš? :)

Poslať 17.01.2016 12:38:06   Re: Čoho sa bojíite?

Obrázok užívateľa

od 10.07.2015 17:28:11
napísal 1581 príspevkov
Physis píše:
Spero píše:
Najviac?
osamelosti. slabosti a zlyhaní. ľudskej ľahostajnosti a toho, že z tejto krásnej planéty raz spravíme neznesiteľné miesto (ako sa to už na mnohých miestach deje)

ty sa "nepochváliš", čoho sa najviac bojíš? :)
Milá Physis osamelosti sa báť nemusíš. Je nás na svete 7 miliárd a všetci sme tak blízko prepojení. :) Vždy keď by si sa bála samoty stačí sa pozrieť von oknom. Tam uvidíš koľko ľudí je okolo teba. Ak by ti to nestačilo vybehni von napr. do kostola a oslov niekoho kto sa ti zdá sympatický a uvidíš, že pocit samoty rýchlo zmizne.

Poslať 19.01.2016 18:23:05   Re: Čoho sa bojíite?

od 25.02.2008 10:41:17
napísal 3750 príspevkov
misojogi píše:
neverim ze by si sa v niektorych situaciach nezlakol
alebo ze by si sa nebal
mozno sa stane, ze sa zlaknem z necakanej situacie, z prekvapenia, tak na par minut prezivam strach.
ale dlhodobo, nemam dovod k strachu. Ver mi, dlhodobo prezivam pokoj. Aj ked je situacia mozno niekedy napata, mam v tom pokoj a doveru.
Nie som sam.

2Tim 1,7
7 Veď Boh nám nedal Ducha bojazlivosti, ale Ducha sily, lásky a rozvahy.

misojogi píše:
to by si musel prestat byt clovek s normalnym ludskym vnimanim
Myslis, ze David prestal byt "clovek s normalnym ludskym vnimanim", ked toto napisal ?

Ž 4,9
9 V pokoji sa ukladám a usínam, lebo len ty, Pane, ma necháš odpočívať v bezpečí.

Odkedy som poznal Pana, ze je pri mne, tak mozem povedat to iste - v pokoji sa ukladam a usinam, lebo som s nim v bezpeci.

Ak sa niekto boji dlhodobo, potom este nepoznal celkom Pana a mal by ho viac hladat.

1Jn 4,18
18 V láske niet strachu, a dokonalá láska vyháňa strach, lebo strach má v sebe trest, a kto sa bojí, nie je dokonalý v láske.

Poslať 19.01.2016 23:33:17   Re: Čoho sa bojíite?

Obrázok užívateľa

napísal 23929 príspevkov
Citácia:
mozno sa stane, ze sa zlaknem z necakanej situacie, z prekvapenia, tak na par minut prezivam strach.
ale dlhodobo, nemam dovod k strachu. Ver mi, dlhodobo prezivam pokoj. Aj ked je situacia mozno niekedy napata, mam v tom pokoj a doveru.
Nie som sam.
OK, u mna je to podobne

Citácia:
Ak sa niekto boji dlhodobo, potom este nepoznal celkom Pana a mal by ho viac hladat.
moze byt pripad ze sa niekto boji preto lebo ma zdravotne problemy
ja som napr zazil ze ked som bol mimoriadne vycerpany behom plavby na Malom Dunaji tak na mna isiel zrazu obrovsky strach ze sa utopim a z tej hlbky vody podo mnou (cca 3 metre)
potom som pochopil ze je to zo zimy a unavy z veslovania (chceli sme s kamaratom trhnut rekord a aj sme trhli) nuz ked veslujes od rana do 4 nasledujuceho rana v kuse, moze to mat vselijake nasledky :)
viem si aj predstavit cloveka ktory ma podobne stavy(ale dlhodobe) trebars zo schizofrenie alebo inej psychickej choroby a pritom to moze byt veriaci clovek (ktory napriklad nema nasadene tie spravne lieky)
to len ako ilustracia ...

Poslať 25.01.2016 20:42:29   Re: Čoho sa bojíite?

Obrázok užívateľa

od 07.08.2006 22:41:06
napísal 11052 príspevkov
myslím, že málokto žije v nejakom veľmi silnom sústavnom strachu, že by neustále prežíval nejakú hrôzu, že by sa až triasol od strachu, ako keď som napr. nemal raz v MHD lístok a nastúpil taký chlapík, čo vyzeral ako revízor, tak som sa rozklepal úplne, srdce mi búšilo od strachu a tak : D - tak to človeku stačí aj pár minút takého strachu a má dosť: to by zväčša človek asi nevydržal dlhodobo žiť v takom strachu, bo by ho porazilo z toho... (a tak logicky predpokladám, že takých ľudí veľa nie je, keďže by nevydržali asi, keby sa aj takí objavili, a tým by zasa znížili počet takých ľudí) - alebo ešte mávam občas také chvíľkové šoky, keď si napr. priebežne kontroľujem vačky, či mám pri sebe všetko (peňaženka, mobil, kľúče) a niekedy sa stane, že niečo tam nemám, napr. keď pri tom telefonujem, tak tam nemám ten mobil, tak vtedy také šoky chytám, sa tak chvíľkovo preľaknem, že som stratil mobil... : D - ale našťastie toto tiež u mňa zvykne trvať len chvíľku, keďže zatiaľ keď mi niečo také zmizlo, tak sa to zatiaľ vždy nakoniec zakrátko našlo. Takže taký typ strachu štandardne nezvyknem prežívať, až na takéto všelijaké chvíľkové výnimky.

Skôr zvyknem prežívať také rôzne robenie si starostí o niektorých ľudí (či ľudstvo/spoločnosť ako celok) a trápenie sa kvôli nim a pod. - to dokáže byť dosť vyčerpávajúce a aj dlhodobejšie, aj keď z toho trápenia sa nič nie je, to je taká jeho nevýhoda, že sa človek trápi akoby také trápenie sa niečo riešilo...

A toto aj pri otázke svojej smrti mi tak príde na um ako prvé asi: že čo všetko z toho, čo som chcel zrealizovať, by tak ostalo nezrealizované a že by to mohlo niekomu chýbať... a že bych tak z toho dôvodu ešte nejaký čas potreboval - a to tak človeka aj drží pri živote, keď si robí takto starosti o niečo či niekoho: inak by som nevidel veľmi zmysel žiť, a to by som sa potom nemal čoho báť smrti či pod. už vôbec, a až by to skôr človeka mohlo viesť k nejakým suicídnym myšlienkam, zatiaľ čo teraz nie, lebo by som radšej žil a pracoval, keďže dávam nádej tomu, že by to mohlo mať zmysel...

a toho sa teda tak bojím, starosti si robím, či ako to nazvať, že sa niečo nestihne, nepodarí, atď... a že mnohému sa aj tak už určite nedá pomôcť, to je mi aj jasné a tiež ma to trápi a je mi to ľúto, hoci viem, že s tým sa už nedá nič spraviť... - toľko teda, čo sa takých negatívnych psychických stavov týka.

Poslať 26.01.2016 8:13:44   Re: Čoho sa bojíite?

Obrázok užívateľa

od 15.05.2006 8:21:13
napísal 6071 príspevkov
žihadiel :D
a nie stále - len keď to lieta okolo mňa.

[ Príspevkov: 11 ] 

Obsah fóra » Labyrinty bežného života

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť