ahoj, no v prvom rade by si nemala nechávať v CV prázdne miesta: tú školu by si tam určite mala uviesť aj keď si ju nedokončila. Dôvod: každý chápe, že sa stáva, že človek nedokončí školu a to samotné nemusí byť takou neprekonateľnou prekážkou v očiach zamestnávateľa. Ale keď tam je prázdne miesto, tak tam to už vyzerá tak, že si jednoducho bola celé tie roky nezamestnaná a tam už potom platí, že ak je niekto už pár rokov nezamestnaný, tak už sa stáva prakticky nezamestnateľným: keďže zamestnávatelia si obyčajne pomyslia, že je to asi nejaký problémový človek, alebo čo, keď bol roky nezamestnaný... Takže toto by mohol byť dôvod, že tam nemáš uvedenú tú školu. Inak z toho si nemusíš robiť až takú ťažkú hlavu, že si nedokončila školu. Ten systém titulov a pod. je aj tak tak nezmyselný, že sa nedá brať veľmi vážne, lebo napr. na súkromnej škole urobí každý, takže o čom to potom je? Alebo aj na tej istej škole niekto spraví veľmi dobre, iný prejde len tak tak... Takže titul nevypovedá nič. A na to programovanie ani prakticky nie je potrebná VŠ, to aj stredná škola by stačila, lebo to je taká vec, že to keď aj človek študuje, tak sa to aj tak všetko tak mení stále, že až prax to človeka naučí a na to by mu ozaj stačila aj stredná škola.
Odporúčam si skúsiť urobiť aspoň nejaké certifikáty na to programovanie - na to existujú aj bezplatné online kurzy s certifikátmi.
Tuším na nejakých takýchto weboch by mali byť nejaké kurzy možno aj s certifikátmi:
Programátori patria na Slovensku k najlepšie plateným. Čo mám kamarátov, tak skoro všetci sú programátori, aj keď každý študoval niečo iné, jeden to, iný ono, napr. ekonomiku, alebo trebárs som mal v jednej IT firme, kde som robil, kolegu, ktorý bol skončený fyzik na matfyze a ešte si dokončoval doktorát a aj tak mu to bolo nafigu, lebo robil programátora, čo neštudoval. Proste hoci rôzne veci študovali, aj tak nakoniec z praktických dôvodov idú robiť radšej toto, lebo programátori sú neustále zháňaní, zatiaľ čo s fyzikou či pod. sa nemá človek až takú veľkú šancu zamestnať (vlastne aj na tomto fóre legi vyštudoval fyziku, ale živí sa ako programátor, ak sa nemýlim). Takže to aj keby si tú školu dokončila, tak by si aj tak s väčšou pravdepodobnosťou si našla prácu v IT než vo fyzike.
A inak z tých jazykov, no Java je asi najhľadanejšia a dobre platená. Už web developeri sú trochu menej (hoci stále ešte pomerne slušne) a pripadá mi to aj trochu chaotickejšia vec tie weby než Java. Pri weboch je obyčajne PHP ako server-side. Nejaké frameworky sú dobrá vec: zend, symfony, cake... A samozrejme HTML5, javascript, CSS... Ajax... a nejaké frameworky sú tiež tam ako jQuery je najznámejší alebo potom Angular, Dojo...
P.S. ale ešte mi teoreticky napadlo, že vzhľadom na to, že dámy programátorky sú trochu rarita a zväčša sú tie tímy programátorov skôr mono-pohlavné, tak to by teoreticky mohlo tiež komplikovať situáciu, nemyslím len nejaké predsudky, že by podceňovali tvoje schopnosti kvôli pohlaviu vychádzajúc z toho, že dievčatá sa nezvyknú tomu venovať: ale že aj keby uznávali, že ti to ide - hlavne keď by videli nejaké certifikáty - ale že proste keď tam majú taký mono-pohlavný kolektív, tak že im to tak možno vyhovuje, že tam môžu byť uvoľnenejší, než keď by tam mali dámu, tak to by si už museli viac dávať pozor, že ako sa správajú a tak. Alebo naopak, že by ich to mohlo nejako rozptyľovať. Aj keď sú to skôr trochu prehnané obavy, ale môžu za vyskytnúť. Neviem ako často, ale môže to byť, napr. som robil v jednej IT firme, kde boli samí muži programátori a raz sa tam prihlásilo jedno dievča a malo tiež tak, ako vravím, že kopu certifikátov uvedených v životopise, ale vedúcko si povedal, že ju aj tak neprijmú, lebo je to dievča... a aby to nekazilo morálku, či čo... - ale zas na druhej strane musím povedať, že nakoniec ju prijali a boli spokojní a žiadne vážnejšie obavy sa nepotvrdili, skôr naopak: takže to začali brať z tej pozitívnej stránky a dievčatá tam vítajú (aj keď hneď druhé dievča, ktoré prijali, tak potom vyhodili, ale to už nebolo v skutočnosti dievča, ako sa zistilo, ale muž, ktorý sa len dal preoperovať na ženu, resp. ani neviem, či sa aj preoperoval, ale sa proste len tak obliekal atď., a hovoril tak o sebe: možno aby mohol chodiť na ženské záchody, ktoré boli vždy voľné narozdiel od mužských, bo nás tam boli stovky : D... ale programovanie mu nešlo, takže ho vyhodili)... to by som ti vedel dať aj kontakt na tú firmu (je to v BA, ak by si mala záujem), bo oni stále zháňajú nových a ani nepožadujú tituly ani zručnosti, keďže to, čo tam človek potrebuje, to predpokladajú, že sa naučí tam. A tak tam majú kopu aj študentov aj takých, čo nedokončili školu a tak...