Areopág

kresťansko
katolícke
fórum

Všetkým návštevníkom nášho portálu požehnanie a radosť v Duchu Svätom od nášho Pána. Nech On sám je vaším svetlom a Jeho kríž i zmŕtvychvstanie svedectvom Božej moci vo vašich životoch.
Obsah fóra » Labyrinty bežného života

[ Príspevkov: 11 ] 
Autor Správa
Poslať 14.01.2015 20:29:06   pomoc,,,Hriech?

od 14.01.2015 20:20:46
napísal 1 príspevkov
ahoj....potrebujem pomoc....mám kamaráta....on ma má rád ale ja k nemu necitim nič viac...pre mna je to len kamarátstvo....raz sme boli spolu vonku a on ma objal...silno ma objal a tak sme stáli v objatí....dal mi pusu na líce že dakuje za den...a ja som mu takisto dala pusu na líce....a zase sme tak stáli v objati a silno sme sa pritisli k sebe....a mne v tom prišli uplne hnusne myšlienky...myšlienky ako...chcela byť som mať sex sním a nech ma pobozka...pozrela som sa na jeho pery a tužila som po tom nech ma pobozka...pritisla som si ho bližšie ..ja som sa pritisla bližšie a chcela som sex, predstavovala som si to.....vzrušilo ma to....nakoniec sme sa odtisli a rozlučili sme sa....neskutočne ma to trápi...je to ťažký hriech...a ja neviem ako to mám vyznať vo svätej spovedi...prosim o radu...pomožte mi :( :( :(

Poslať 14.01.2015 20:52:44   Re: pomoc,,,Hriech?

Obrázok užívateľa

od 19.10.2009 21:07:40
napísal 14381 príspevkov
ahoj :-)

v prvom rade-netrap sa. nieco podobne sa stava aj inym a urcite sa s tym este stretne. suvisi to so zazitkom, ktory si mala, mozno v kombinacii s fazou tvojho cyklu, ale ako pises, nic sa nestalo, okrem toho bozku na lice.

pri spovedi mozes povedat presne to, co si tu napisala, ak mas dobreho spovednika, iste ta pochopi. :-)

nie je dobre, aby si sa trapila, hoci chapem, ze takato skusenost tebou asi otriasla. niekedy nas vlastne zmysly vselijako "zradzaju". :-)

Poslať 15.01.2015 10:16:23   Re: pomoc,,,Hriech?

Obrázok užívateľa

od 07.08.2006 22:41:06
napísal 11052 príspevkov
je rozdiel aj medzi hriechom a medzi "len pokušením"... lebo toto mi pripadá skôr ako len nejaké pokušenie, ktoré na teba prišlo, ale predsa ste sa nakoniec odtisli a nepokračovali ste v tom... aj keď, asi si tomu trochu aj podľahla, takže radšej bych to na spovedi spomenul, čosi v zmysle, napr. že si sa objala s kamarátom a mala si nejaké "pokušenia" pri tom, alebo že ste to trochu prehnali s tým objímaním sa, alebo také čosi asi...

ono čo sa týka toho, že sa niečo také u teba objavilo... to keď ste sa vystavili takým situáciám, tak môže byť v celku prirodzené... ale otázka je, že čo potom v budúcnosti... ak k tebe čosi také cíti, tak si ťa bude chcieť vystískať aj nabudúce, atď... a mohlo by ťa to nejako "zviesť" aj k niečomu viac, o čom je potom otázka, či je to naozaj ono, ak to bolo vyvolané len takým zahrávaním sa s prírodou, zatiaľ čo inak si k nemu nič viac necítila... aj keď, zas aj k tým citom niekedy veľa netreba... a potom sa niečo začne, a len graduje a nedá sa to už zastaviť... je to také dosť...

Poslať 15.01.2015 14:24:27   Re: pomoc,,,Hriech?

Obrázok užívateľa

od 23.11.2009 23:52:31
napísal 23929 príspevkov
pokusenie este nie je hriech, ale treba sa mu vyhybat

Poslať 15.01.2015 20:08:27   Re: pomoc,,,Hriech?

Obrázok užívateľa

od 15.11.2009 21:29:16
napísal 5300 príspevkov
Treba sa vyhýbať hriešnej príležitosti, teda situáciám, ktoré zvádzajú do hriechu.
Takže zváž podľa Vašich dispozícií. A buď silná, Ježiš je ešte stále pri Tebe, je viac ako Tvoj priateľ, snúbenec, či manžel. :-)
(Vraj sa kedysi na dedinách slobodné pochovávali v svadobnom rúchu). Predstav si že je to aj otázka vernosti jemu, kým Ti ju neoprisahá iný muž. V tých bielych šatách sa tak pekne pochoduje aj v kostole k oltáru. Vyjadrujú nevinnosť nevesty, ktorú dáva svojmu snúbencovi. Aspoň myslím :-)

Poslať 24.01.2015 0:18:26   Re: pomoc,,,Hriech?

Obrázok užívateľa

od 02.04.2014 23:44:52
napísal 654 príspevkov
misojogi píše:
pokusenie este nie je hriech, ale treba sa mu vyhybat
teta píše:
Treba sa vyhýbať hriešnej príležitosti, teda situáciám, ktoré zvádzajú do hriechu.
Blizka prilezitost k tazkemu hriechu je tazky hriech.

Poslať 24.01.2015 8:51:01   Re: pomoc,,,Hriech?

Obrázok užívateľa

napísal 23929 príspevkov
Citácia:
Blizka prilezitost k tazkemu hriechu je tazky hriech.
len ak je vedoma a dobrovolna

Poslať 24.01.2015 10:28:33   Re: pomoc,,,Hriech?

od 16.11.2006 12:42:16
napísal 25544 príspevkov
Myslim, ze najvacsi "problem" maju ludia s definiciou hriechu.
A ze sa to lisi, to asi nemusim nikomu pripominat.
Takze riesenie je uplne jednoduche - mysliet (aj na druhych), citit (aj s druhymi) a byt samym sebou.
Zodpovedne!

Poslať 24.01.2015 12:07:52   Re: pomoc,,,Hriech?

Obrázok užívateľa

od 02.04.2014 23:44:52
napísal 654 príspevkov
V tejto oblasti je existuje ozaj znacna variacia nazorov, jedni tvrdia, ze urcite pohlavne vzrusenie v predmanzelskom vztahu je prirodzene a akceptovatelne, ini tvrdia, ze ide o tazky hriech.

Poslať 24.01.2015 13:18:27   Re: pomoc,,,Hriech?

od 16.11.2006 12:42:16
napísal 25544 príspevkov
Cloe-Clement píše:
V tejto oblasti je existuje ozaj znacna variacia nazorov, jedni tvrdia, ze urcite pohlavne vzrusenie v predmanzelskom vztahu je prirodzene a akceptovatelne, ini tvrdia, ze ide o tazky hriech.
A este ini vravia, ze bravcove nie je koser, ze alkohol pit je hriech, ze zabit kravu je zlocin ...

Poslať 24.01.2015 13:19:21   Re: pomoc,,,Hriech?

Obrázok užívateľa

napísal 23929 príspevkov
Citácia:
jedni tvrdia, ze urcite pohlavne vzrusenie v predmanzelskom vztahu je prirodzene a akceptovatelne, ini tvrdia, ze ide o tazky hriech.
to zalezi na tom ako sa k tomu postavia volou
ci sa snazia ovladat alebo ci naopak to vzrusenie podporuju

co sa tyka hriechu nie je dolezity vysledok ale nas vnutorny postoj a rozhodnutie
----------------
Citácia:
Takze riesenie je uplne jednoduche - mysliet (aj na druhych), citit (aj s druhymi) a byt samym sebou.
Zodpovedne!
to je sice pravda ale nerisi to otazku vole a postoja a ten je klucovy pre to ci je to hriech alebo nie je

napr ak niekoho zabijeme nestastnou nahodou(pri soferovani alebo pri nutnej obrane) bude nm to velmi luto ale hriech to nie je
ale naopak ak sa niekoho rozhodneme zavrazdit a vstrlime ne neho ale a netrafime a teda sa nam nedpoari skutok dokoncit tak je to hriech a to tazky hriech aj ked ten clovek este zije

tak isto plati ze nevedomost hriechu necini
cize k niekto nevie ze je hriech uzivat antikoncepciu (umelu) tak nehresi
ale objektivne dosledky hriechu (zhorsenie manzelskeho vztahu, narusenie hormonalnej rovnovahy pri HAK a pod) sa na nom prejavia

preto sa niekedy definuje objektivny hriech a subjektivny

[ Príspevkov: 11 ] 

Obsah fóra » Labyrinty bežného života

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť