Areopág

kresťansko
katolícke
fórum

Všetkým návštevníkom nášho portálu požehnanie a radosť v Duchu Svätom od nášho Pána. Nech On sám je vaším svetlom a Jeho kríž i zmŕtvychvstanie svedectvom Božej moci vo vašich životoch.
Obsah fóra » Labyrinty bežného života

[ Príspevkov: 5 ] 
Autor Správa
Poslať 23.11.2014 20:38:20   Nezáujem manžela o sex

od 23.11.2014 20:35:07
napísal 1 príspevkov
Dobrý deň.
Obraciam sa na Vás s veľkým problémom v našom vzťahu.
Sme manželmi 15 rokov,máme dve deti.
Mám však podozrenie,že manžel je asexuál.Vlastne celý život mal malý záujem o sex.Boli etapy,keď sme sa nemilovali aj niekoľko týždňov,a ak aj,tak väčšinou na môj podnet.On odmieta,že by bol asexuál,nechce so mnou o tom ani hovoriť.Podozrievam ho ,či nie je náhodou homosexuál.
Neviem,čo mám robiť.Mne intímne chvíle veľmi chýbajú,podľa mňa sex je nielen na plodenie detí,ale aj na to,aby sa upevňoval náš vzťah.Ak sa milujeme,zdá sa mi,že z toho vlastne ani pôžitok nemá,aj keď s erekciou problém nie je.Myslím,že ma má rád,ale oveľa radšej ako mne a deťom sa venuje svojim záľubám a kamarátom,ktorých donedávna takmer nemal.Našiel si ich vďaka koníčkom.Ja sa jeho odmietaním cítim veľmi dotknutá,nemilovaná,veľmi ma to uráža...Potom sú medzi nami stále hádky a napätie.
Ja som praktizujúca katolíčka,on je taký vlažný.Aký postoj má cirkev k takýmto manželstvám,kde sú manželia v intímnej oblasti dva protipóly?Nie je to náhodou aj dôvod na rozluku?Myslím,že je to čím ďalej,tým väčší problém,ktorý ničí našu lásku.Bojím sa,čo s nami bude ďalej.Niekedy sa hádame už aj pred deťmi.Ak by som nebola veriaca,určite by sme sa už rozviedli.Často plačem,ale on si to vôbec nevšíma.Niekedy sa zdá,že už bude lepšie,inokedy je zasa dlho chladný.Tvrdí,že milenku nemá.Aj z toho som ho podozrievala,lebo som v posledných rokoch dosť pribrala.

Ďakujem za Vašu radu.

Poslať 24.11.2014 9:29:32   Re: Nezáujem manžela o sex

Obrázok užívateľa

od 19.10.2009 21:07:40
napísal 14381 príspevkov
ahoj.

je to trochu osemetna tema na verejnu diskusiu, ale skusim nieco. . .

ako pises, mate spolu dve deti a manzelov nezaujem o sex je u neho prirodzeny. to sa niektorym ludom stava, muzom aj zenam. tazko tu davat nejake prakticke rady, pretoze naozaj nepoznam podrobnosti, navrhol by som ti vyhladat odbornika (manzelska poradna, psycholog, sexuolog) a prehovorit manzela, aby tam siel s tebou.

ale v prvom rade by ste sa mali spolu otvorene porozpravat, ak je to mozne.
chapem tvoje pocity, je otazne, ako to cele vnima on, ci sa pred niecim neuzatvara a tie hadky ti ho este vzdaluju, takze vlastne uz ani nie je ochotny chciet porozumiet. . .pokus sa pre zaciatok eliminovat hadky, snaz sa byt mila a prijemna, zmen nieco na sebe a uvidis, ci na to zareaguje.

a samozrejme-modli sa za vase manzelstvo a za neho.
odporucam nejaku novenu k sv. Jozefovi.

prajem ti vsetko dobre a daj vediet ako sa mate. :-)
f.

Poslať 24.11.2014 15:14:34   Re: Nezáujem manžela o sex

Obrázok užívateľa

od 01.02.2005 22:23:17
napísal 1368 príspevkov
kamoni,
naber odvahu a zájdi za sexuológom, ktorý má vo vašom meste/regióne renomé.
My tu na fóre sme skôr teoretici, on sa stretáva sa podobnými prípadmi možno dennodenne a asi bude vedieť lepšie poradiť čo robiť.
Ak by si naznačila z ktorého si regiónu, možno by som ti vedel aj dať tipa.

Poslať 24.11.2014 20:28:16   Re: Nezáujem manžela o sex

Obrázok užívateľa

od 15.11.2009 21:29:16
napísal 5300 príspevkov
Treba sa tiež snažiť upravenou, príťažlivou v rámci možností trošku sa hýbať, aby postava nabrala tvar.
To by mohlo pohnúť hormónmi :-)

Poslať 25.11.2014 0:50:36   Re: Nezáujem manžela o sex

Obrázok užívateľa

od 23.11.2009 23:52:31
napísal 23929 príspevkov
Citácia:
Podozrievam ho ,či nie je náhodou homosexuál.
aj to je mozne ...

[ Príspevkov: 5 ] 

Obsah fóra » Labyrinty bežného života

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť